Вхід | Реєстрація

Госпіталізовних школярів з ознаками отруєння виписують

В кінці минулого тижня до інфекційного відділення Котелевської районної лікарні потрапило практично протягом доби аж 12 дітей. Всі вони — вихованці Великорублівської школи. Спочатку 4 лютого о 23 годині до лікарні поступила 9-річна дівчинка із села Микілка, яка навчається у четвертому класі вище згаданої школи. Наявні у неї симптоми (біль у животі, підвищена температура, нудота, пронос) свідчили про підозру на інфекційне кишкове захворювання. Вже наступного дня вранці з аналогічними симптомами привезли 7-річного хлопчика, другокласника цього навчально-виховного закладу. Дітям відразу надали кваліфіковану медичну допомогу.
Враховуючи цю епідемічну ситуацію, до Великорублівської школи прибула спеціально створена комісія у складі медичних працівників і санепідемстанції. З підозрою на можливе захворювання для подальшого обстеження та нагляду були госпіталізоні до райлікарні ще 10 дітей.
— В їдальні було взято на аналізи воду та добову порцію харчових продуктів, які подавалися до столу 4 лютого, обстежено працівників харчоблоку. Члени комісії оглянули всіх учнів школи, — розповіли в санепідепмсанції — У чотирьох із 12 дітей виявлено умовно-патогенну флору, яка і спричинила легкий перебіг хвороби.
На сьогодні стан здоров’я дітей стабілізувався і не викликає тривоги. На ранок вчорашнього дня у стаціонарному відділенні під наглядом перебувало 8 дітей, решту вже виписали.
За результатами аналізів вода і продукти з харчоблоку виявилися якісними, працівники їдальні — здоровими, кажуть в санстанції Тож причини захворювання поки що до кінця не встановлені.
Після всього, що трапилося, у шкільній їдальні посилено санітарний режим, сюди додатково закуплено посуд. За дітьми у школі продовжується нагляд медиків.

Автор: І.Голка, www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 14:59 | Котельва |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації