Вхід | Реєстрація

Олександр Єфремов: «Ми вимушені перенести матчі 13 туру»

Генеральний директор ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ Олександр Єфремов у бліц-інтерв’ю прес-службі Об’єднання розвіяв чутки про перенесення перших турів весняної частини Епіцентр Чемпіонату України. Погода, яка останніми місяцями дошкуляє мешканцям України, не стане на заваді вболівальникам, які за два місяці скучили за вітчизняним футболом.

- Олександре Андрійовичу, ряд ЗМІ останніми днями натякає на відстрочку старту весняної частини Епіцентр Чемпіонату України. Чи є підстави для таких журналістських висловлювань?
- Дійсно, на дворі сувора зима, але весна не наступить одразу після 10 березня. Та й зараз не 50-ті роки минулого століття, коли трава на стадіонах росла сама по собі. Нині за станом покриття стадіонів стежать уповноважені служби, що мають необхідні техніку і матеріали та досвід роботи в умовах погодних негараздів. А значить, Учасники Прем’єр-ліги в змозі зробити все, щоб матчі чемпіонату відбулися у встановлені строки. На підтвердження чого клубами на нашу адресу були надіслані відповідні листи.
На мій погляд, за нинішніми інформаційними повідомленнями явно замовного характеру криється не що інше як бажання окремої групи клубів створити собі пільгові умови на старті весняної частини Епіцентр Чемпіонату України, оскільки вони не в змозі вчасно і належним чином підготувати свої команди або стадіони до продовження сезону.

- Але футбол, у першу чергу, для глядачів. Поля можуть бути у належному стані на відміну від тих речей, що напряму забезпечують комфорт перебування на матчах…
- Я з вами абсолютно погоджуюся. Ми знаходимося на постійному зв’язку з усіма нашими клубами і безперестанно акцентуємо їхню увагу на тому, що потрібно створити такі умови, щоб уболівальник прийшов наприкінці лютого на стадіон, не пожалкувавши про це.

- Так вже сталося, що збірна України не кваліфікувалася до фінальної частини Чемпіонату світу-2010. Чому б справді не перенести перші весняні тури на пізніший час?
- Насправді не все так легко, як здається. Кожен рік ФІФА надсилає рекомендації, де чітко вказано в який часовий проміжок ми маємо вкласти свої змагання. Виходячи з цих умов, практично неможливо зачіпати фіксовані дати проведення матчів збірних, у тому числі і товариських, єврокубків і тим більше місячний термін підготовки до Чемпіонату світу. Крім того, через перенос 13-го туру національного чемпіонату на березень-квітень нам надійшов циркуляр від УЄФА з вимогою посунути ці матчі з дати проведення розіграшу Ліги Чемпіонів УЄФА. Швидше за все ми вимушені будемо перенести матчі 13 туру на середину травня. Тому «вікон» практично немає.
Взагалі, нинішній календар змагань був запропонований комітетами ФФУ і після всебічного обговорення, в тому числі і тренерами команд клубів ПЛ та збірної, затверджений на Виконкомі ФФУ. Найбільше відстоювали необхідність проведення 17-го туру чемпіонату у грудні і 18-го наприкінці лютого саме київське «Динамо» та харківський «Металіст», від імені яких, як мені здається, віщають «Спорт-Экспресс» в Украине» і «Футбол».

- У наступному сезоні не буде ані Чемпіонату світу, ані континентального форуму. Це враховуватиметься у процесі обговорення календаря на сезон 2010/2011 рр.?
- Це вже враховано у проекті календаря на наступний сезон! Прем’єр-ліга ще у листопаді минулого року заявила, що чемпіонат-2010/2011 буде проводитися у терміни липень-листопад та березень-травень. І хоча ФФУ надіслала проект календаря на наступний сезон, в якому  пропонує завершити змагальний рік у грудні, а розпочати новий у лютому, ми будемо стояти на своїй позиції - позиції здорового глузду!

Автор: www.fpl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 15:35 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації