Вхід | Реєстрація

Єврокомісар Ган: Ми з радістю надаємо допомогу Україні в боротьбі з корупцією, але ми очікуємо результатів

Єврокомісар Ган: Ми з радістю надаємо допомогу Україні в боротьбі з корупцією, але ми очікуємо результатів

Це слова Єврокомісара Йоганнеса Гана під час вчорашнього запуску Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI). Ця ініціатива на сьогодні є найбільшою програмою підтримки з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA).
 
Під час вчорашнього запуску цієї ініціативи були присутніми представники медіа, громадських організацій та української влади (Віце-прем'єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, Перший заступник Міністра юстиції України Наталія Севостьянова, Міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, Міський голова м. Київ Віталій Кличко). Цей захід посприяв обміну думок щодо питання боротьби з корупцією між представниками ЄС (включаючи Голову Консультативної місії ЄС Кястутіса Ланчінскаса та Надзвичайного і Повноваженого Посла Королівства Данія в Україні Рубена Медсена) та керівництвом антикорупційних органів України (Директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником, Керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назаром Холодницьким, Головою Національного агентства України з питань запобігання корупції Наталією Корчак, Головою Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Єгором Соболєвим та іншими).

Ось деякі висновки із цього обговорення: Україна розпочала амбітні реформи, але вона ще далеко від досягнення кінцевої цілі. Основними результатами в сфері боротьби з корупцією повинні стати верифікація електронних декларацій, самостійне прослуховування, обрання політично незалежних аудиторів НАБУ та створення спеціалізованих антикорупційних судів.

«Один о трьох основних компонентів нової Ініціативи – надання підтримки в забезпеченні спроможності новоутворених антикорупційних органів проводити розслідування, судове переслідування та покарання за корупційні дії, - говорить Голова проекту «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні» та колишній Віце-прем’єр-міністр та Генеральний прокурор Грузії Ека Ткешелашвілі, - ми готові надати необхідну підтримку для створення антикорупційних судів».

Іншими двома елементами Антикорупційної ініціативи ЄС є:

посилення здатності Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції проводити аналіз законодавства у сфері боротьби з корупцією та моніторинг процесу імплементації реформи шляхом створення Міжнародної антикорупційної консультативної ради та

залучення представників громадянського суспільства та медіа до антикорупційних ініціатив, особливо в регіонах. Допомога передбачається для місцевої влади, яка підтримує реальні зміни та готова співпрацювати з організаціями громадянського суспільства задля реалізації всього спектру антикорупційних заходів в громадах. Серед заходів – пропагування ідеї так званих «доброчесних міст» як прикладів громад, в яких немає корупції.

Крім допомоги в створенні потенціалу в сфері боротьби з корупцією через навчання, навчальні візити, експертну підтримку та грани для антикорупційних організацій, Антикорупційна ініціатива ЄС передбачає також надання IT технологій та обладнання.

Бюджет ініціативи на три роки становить 16,34 млн. євро (15 млн. євро надає Європейська Комісія, 1,34 млн. євро – Міністерство закордонних справ Королівства Данія).


Автор: Представництво Європейського Союзу в Україні


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2017, 11:53 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації