Вхід | Реєстрація

З початку року рівень дитячої злочинності знизився майже на 40%

З початку року рівень дитячої злочинності знизився майже на 40%

Працівники органів прокуратури Полтавщини постійно вживають заходи, спрямовані на забезпечення законності та правопорядку у сфері охорони дитинства. Особлива увага приділена протидії злочинності серед дітей, захисту громадян від злочинних посягань, дотриманню конституційних прав неповнолітніх та гуманізації кримінального судочинства. Завдяки здійсненій роботі з початку року відбулося зниження рівня дитячої злочинності майже на 40%. Про це повідомила начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Аліна Букало.

Також посилено нагляд за умовами утримання неповнолітніх, узятих під варту, і тих, хто відбуває покарання, – у відповідні установи прокурори внесли 13 документів реагування, за якими до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб.

У сфері охорони дитинства  заявлено 9 позовів  на загальну суму понад 1 млн. грн.

«Прокуратура Кобеляцького району звернулася до Новосанжарського районного суду з позовною заявою в інтересах Гадяцького дитячого будинку, який є опікуном 17-річної дівчини, позбавленої батьківського піклування, з приводу взяття дитини на соціальний квартирний облік. Уже під час судового розгляду орган місцевого самоврядування поновив права вихованки закладу», - навела один із прикладів Аліна Букало.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 червня 2017, 11:21 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації