Вхід | Реєстрація

Рівень забруднення – нижчий за середній по Україні

Лабораторією Полтавського центру з гідрометеорології 2009-го року відібрано і проаналізовано 22078 проб повітря. Виявлено 184 випадки з перевищенням гранично допустимої концентрації. З 10 інгредієнтів, що визначалися, лише вміст пилу в 1,3 рази перевищує нормативні показники, вміст формальдегіду на рівні ГДК.
 Загальне фонове забруднення міського повітря значною мірою зумовлене наявністю в повітрі п’яти пріоритетних токсичних домішок, а саме: пилу, формальдегіду, діоксиду азоту, оксиду вуглецю, оксиду азоту. Загалом середньорічні концентрації в кратності ГДК становили: по діоксиду азоту – 0,75 ГДК, оксиду вуглецю – 0,7 ГДК, фтористому водню – 0,4 ГДК, оксиду азоту – 0,3 ГДК, аміаку – 0,25 ГДК, хлористого водню, діоксиду сірки – 0,1 ГДК, сульфатів – 0,01 мг на куб. метр.
 Забрудненість повітря важкими металами, зокрема: кадмієм, залізом, марганцем, міддю, нікелем, свинцем, хромом та цинком нижча за граничні вимоги. Повторюваність випадків перевищення максимально разової ГДК у цілому по місту становила: по пилу – 3%, оксиду вуглецю – 2%, діоксиду азоту – 1%, формальдегіду – 0,2%.
 Більше забруднення повітря помітне у Супрунівському промвузлі і районах, які прилягають до площі Зигіна, алмазного заводу, а також на вулицях з інтенсивним рухом автотранспорту (Зіньківській, Маршала Бірюзова, Пушкіна, Шевченка, Жовтневій, Фрунзе). Загальний рівень забруднення атмосферного повітря в Полтаві нижчий за середній рівень в Україні і становить 3,86. Підсумовуючи результати спостережень середньорічних концентрацій у динаміці за останні п’ять років, слід зазначити, що намітилася тенденція до стабілізації вмісту в повітрі шкідливих домішок, які залишаються практично на одному рівні.
 Протягом 2009 року кислотно-лужна рівновага атмосферних опадів перебувала в межах 5,7-6,6, що не перевищує відповідні граничні показники.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 16:03 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації