Вхід | Реєстрація

Незважаючи на кризу, полтавці отримують житло

Складна фінансова ситуація, що склалася наприкінці 2008 року, змусила будівельні компанії призупинити, а в деяких випадках й заморозити будівництво житла. Багато пайовиків та інвесторів опинилися в складній ситуації. Перші внески сплачені, а роботи на будівельних майданчиках не ведуться й коли їх відновлять — невідомо. Немає ні грошей, ні квартир.
5 лютого міський голова Андрій Матковський завітав з приємними новинами у мікрорайон Левада до 16-поверхового житлового будинку, що знаходиться на бульварі Богдана Хмельницького, 21.
Будівництво цього об’єкта розпочалось у 2007 році, але внаслідок відсутності коштів було припинено за високої стадії готовності у 2008. Цілком ймовірно могло скластися так, що 124 фізичні особи-інвестори будівництва, які вклали у житло кошти, могли залишитися ні з чим.
Андрій Матковський звернувся з клопотанням до Кабінету Міністрів України включити даний об’єкт до урядової програми добудови об’єктів незавершеного житлового будівництва, створеної на виконання закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва». І згідно з розпорядженням уряду від 12 серпня 2009 р. №962-р. «Про придбання квартир для забезпечення житлом громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов», у цьому будинку уряд придбав 56 квартир, на що було витрачено близько 19 млн.грн.
Внаслідок таких дій будівельники змогли добудувати цей об’єкт та здати його в експлуатацію 24 грудня 2009 року. Причому кожна квартира опоряджена, виконаний ремонт, хоч зараз вселяйся та й облаштовуй меблями на свій смак.
34 квартири розподілені на пільгові черги серед громадян, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті міської ради. Серед новоселів — 8 сімей учасників ліквідації аварії на ЧАЕС І та ІІ категорії, 4 сім’ї учасників бойових дій, 5 багатодітних сімей, 4 сім’ї, де матері самі виховують дітей, 2 сім’ї, в яких виховуються діти-інваліди, 6 сімей вчителів та педагогічних працівників, 2 сім’ї, що потребують житла за медичними показниками. Житло надано й інвалідам з вадами зору та слуху. 22 квартири отримали співробітники міліції, пожежної служби, Департаменту з питань виконання покарань, військовослужбовці Полтавського гарнізону.
Спілкуючись з керівництвом міста, новосели не могли стримати радісних емоцій. Так, інвалід війни, учасник бойових дій в Афганістані Олександр Кащеєв очікував на житло понад 12 років, мешкаючи з дружиною та двома доньками в однокімнатній квартирі, але не втратив надію на поліпшення умов і таки отримав подарунок від держави. А його доньки Іра та Аня, ще не зовсім вірячи, що це їх житло, обирають собі кімнати.
Вечором того ж дня у міському Будинку культури міський голова Андрій Матковський разом із секретарем міської ради Олександром Козубом та заступником голови обласної ради Володимиром Марченком урочисто вручали новоселам ордери та ключі. Вітаючи новоселів, Андрій Всеволодович побажав затишку, родинного тепла в оселях і лише гарних гостей.

Автор: Денис КОБУШКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 16:25 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації