Вхід | Реєстрація

Ніхто не забутий, ніщо не забуто

Ніхто не забутий, ніщо не забуто

У пам’яті старшого покоління назавжди страшним слідом викарбувалася зловісна дата: 22 червня 1941 року. У цей день на нашу рідну землю прийшла страшна війна.

22 червня 2017 року виповнюється 76 років з дня початку вторгнення німецько-фашистських військ на територію колишнього Радянського Союзу, у тому числі й України. О 3 годині 15 хвилин без оголошення війни з тисячі гармат противник обстріляв наші прикордонні застави. Одночасно німецька авіація розпочала бомбардування мирних міст та сіл. За цим на землю нашої Батьківщини ступили чоботи солдатів‑загарбників.

Першими під удари ворожої армади потрапили наші славні прикордонники 9‑ї застави 92‑го загону, які охороняли міст через річку Сян в районі Радимно, що північніше Перемишля. На морських кордонах атаки ворожої авіації почали відбивати моряки-чорноморці в районі Севастополя. Жорстокі бої розпочалися в Брестській фортеці. Протягом цілого місяця воїни Брестського гарнізону під командуванням капітана Івана Зубачова та комісара Єфіма Фоміна героїчно утримували фортецю, не дивлячись на облогу та колосальну перевагу ворога у живій силі. У цей же час кровопролитні бої точилися на всій протяжності величезного фронту від Чорного до Балтійського морів. Добре вишколені та прекрасно озброєні фашистські війська вперше зіткнулися з таким шаленим опором і вперше зазнали величезних втрат у живій силі та бойовій техніці.

Тим часом по всій країні розпочалася мобілізація чоловіків до лав армії. У Кобеляцькому районі за період із 23 червня по 15 вересня було призвано 5688 громадян.

Із 15 вересня 1941 року по 23 вересня 1943-го Кобеляцький район перебував у ворожій окупації. За ці страшні два роки фашисти розстріляли 646 громадян, мирних жителів та військовополонених. На примусові роботи в Німеччину та Австрію вивезли 2544 чоловіки. Весь цей час більшість мешканців району, за виключенням нечисленних зрадників‑поліцаїв, чекали повернення нашої армії та визволення з-під фашистського гніту. І дочекалися. Як дочекалися і дня Великої Перемоги 9 травня.

Безсмертний подвиг воїнів, партизанів, підпільників, трудівників тилу навіки залишиться в пам’яті вдячного людства. У 2000 році в Україні був запроваджений День скорботи і пам’яті жертв війни, що відзначають 22 червня.

Відзначаючи цю скорботну і урочисту дату, ми, ветерани війни, діти війни, разом із поколіннями, які не переживали того жахіття, віддаємо шану всім полеглим у боях, від холоду, голоду і тортур. Вони поклали свої голови за те, щоб ми жили під мирним небом.

Вічна пам’ять і слава полеглим у тій війні. Нехай завжди буде лише мир, дружба, чисте небо над нашою Україною.

Олександр Живулько, голова міської ради ветеранів, полковник у відставці

 

 

Діти війни

Вже давно відгриміли бої світової війни.
Не одне покоління зросло в повоєнні роки,
А матері все чекають, що прийдуть додому сини.
Та вони в безіменні могили лягли на віки.
На могилах солдат піднялись в височінь обеліски.
В тих могилах кохані, сини і мої земляки.
Мов молитву, над ними шепочуть листочки берізки,
Ніби просять прощення за наших загиблих батьків.
Бо вони полягли в тих боях
і без сповіді, і без причастя,
захищаючи нас,
закривали гармати грудьми,
Молодими вмирали,
не зазнавши батьківського щастя,
Тільки в снах ішли полем за руку з своїми дітьми.
На них вдома чекали дружини,
а когось наречені,
В мріях бігли назустріч босоногі їх доньки й сини,
А сьогодні ті діти: вчителі, трактористи і вчені,
Що зросли без батьків, а тепер вони — діти війни.
Та проклята війна горе-мати мого покоління,
Стала матір для тисяч моїх і твоїх земляків.
Не була та війна для дитини чудовим творінням:
Народила вона на півсвіту сиріт без батьків.
Ми — діти війни, ця війна в нас дитинство забрала.
Розруху і голод мужньо ми крізь війну пронесли.
Від зорі до зорі на полях, за станком працювали,
Щоб батьки з перемогою
швидше додому прийшли.
Ми — діти війни, на той час
не за віком дорослими стали,
Бо забрала війна на фронти в нас батьків і братів.
На дитячих плечах ми країну з руїн підіймали,
Відродилось життя, наш народ процвітав, багатів.
Ми — діти війни, немов снігом покрилися скроні,
А здоров'я лише повсякчас,
бо ми знали страхіття війни.
Нам пільги держава дала
такі довгожданні та скромні,
Особливий присвоїла статус — дитина війни.
Влада дбає про нас,
про нас дбають також депутати:
Наприймали законів таких,
не життя нас чекає, а рай.
Та закони не діють, щоб пристойну нам пенсію дати,
Так не знають де взять,
ну нема для нас грошей, і край.
Ми — діти війни, нас мільйони таких в Україні,
Обіцянками уряд годує нас, словом солодким.
До держави в судах позиваємось за справедливість,
А життя наше стало бідним і дуже коротким.
Ми — діти війни. І ми хочем у влади спитати:
Чи за це на війні склали голови наші батьки,
Смерть приймали за нас,
та й за вас, дорогі депутати,
За достойне життя помирали в боях земляки?
Закликаємо вас, схаменіться, живіть справедливо,
Не діліть нас на бідних і дуже багатих.
Покоління батьків полягло, щоб жили всі щасливо,
Розділіть свій дохід —
статки прийдуть до кожної хати.
Пам'ятайте війну, що в 20‑ім столітті палала,
Пішли в інші світи наші з вами батьки і брати,
За щасливе майбутнє наші голови склали,
Світла пам'ять,
Уклін до землі Вам, солдати й мої земляки.

Людмила Усенко, член Кобеляцької районної громадської організації «Літератор».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2017, 11:11 | Полтавщина | Суспільство


1. Адекватник / 22 червня 2017, 15:00
"22 червня 2017 року виповнюється 76 років з дня початку вторгнення німецько-фашистських військ на територію колишнього Радянського Союзу..." Що за нісенітниці? Уся «цвилізована» гейропа стверджує, що на неї напав Сталін і совєти.
2. земеля / 22 червня 2017, 15:14
Тов.полковник! Спасибо Вам за статью. Мало кто знает о дне Скорби и Памяти, о чем официально установлено в 2000 г. Еще раз спасибо.
3. Чудо Юдо / 23 червня 2017, 11:27
1.Адекватник
«Що за нісенітниці? Уся «цвилізована» гейропа стверджує, що на неї напав Сталін і совєти.»

Про це стверджують, схоже, голоси у вашій голові
4. Адекватник / 23 червня 2017, 16:42
3.Чудо Юдо
«Про це стверджують, схоже, голоси у вашій голові»

От ти даешЪ. Мабуть ТВ не дивишся, декомунізаційного закону не читав, Вятровича не слухаєш. Одним словом патріота з тебе нікудишній. Дарма що в вишиванці.
5. Maksym / 24 червня 2017, 07:20
Це по якомусь іншому ТВ про гейропу розказують, там де прийнято особливим чином перекручувати факти. А у Європі пам`ятають, що «Сталін і совєти» розпочали Другу світову в одній лаві з Гітлером, нападом на Польшу, Єстонію, Латвію, Литву, Фінляндію, аж поки союзнички не вжарили з гармат по Брестській фортеці.
Особисто мій дід пішов до армії у 1938-му, а повернувся аж 1945-го і встиг повоювати до того як Київ бомбили. І мені ще у радянському дитинстві було не зрозуміло, чому по тому ТБ сором`язливо мовчать про полеглих до 41-го? де їх поховано? Під якими пам`ятниками? Чи вони не такі самі радянські солдати? Чи не так само віддали "священний долг"? Дорослі щось мугикали тоді у відповідь й пояснити не могли, може ви поясните. А заразом, і поясніть, чому Радянський Союз було виключено з Ліги націй, як агресора, слідом за Третім рейхом.
6. Selena2017 / 24 червня 2017, 10:20
1.Адекватник
«1. Адекватник / 22 червня, 15:00»


Дивує точка зору та зло-іронічне марнослав*я в цьому коментарі. По-перше : гейропа, геї. Нагадує персонажа з байки Езопа "Лисиця і виноград". Неможливо дістатися, кортить, то хоч "подряпаю"...
А про геїв краще б не іронізувати, а дякувати Природі , яка не втнула свого злого жарту з мовцем, може, залишила для майбутніх нащадків конкретного роду. Не будіть лихо, поки воно спить.
По-друге: свого часу дочка Сталіна сказала світові: "Бійтеся тіні мого батька". Може, ота тінь і змушує автора коментаря так смачно цитувати з томів відомого ката, затьмарює можливості ознайомитися з новими поглядами на минулі події, вже ж їх сила-силенна? Шкода...
Даруйте, якщо зачеплено болюче.
7. микола козак / 24 червня 2017, 12:43
І де ви такі розумні були , коли вчились в радянських школах і ВУЗах безоплатно ,отримували тквартири , лічились безоплатно , їздили по курортах теж безоплатно , а тепер ви декомунізуєтесь.Ви просто втратили гідність , для вас однаково перед ким прогинати спину . Це я пишу для селени,максима , чуда з юдом.Там он ще поетеса пише , що її батьки склали наші голови - якась несуразність.
8. Адекватник / 24 червня 2017, 13:50
5.Maksym
«розпочали Другу світову в одній лаві з Гітлером, нападом на Польшу, Єстонію, Латвію, Литву, Фінляндію, аж поки союзнички не вжарили з гармат по Брестській фортеці.»

«Популярно объясняю для невежд…» (В.Высоцкий). Історію треба вивчати по документах, а не по жовтій пресі чи по якихось «нових поглядах».

В такому форматі спілкування неможливо все пояснити, але спробую, якщо адмін. не видалить, бо знати справжню історію зараз не можна. По-перше, щоб знати історію передвоєнного періоду, як і будь якого іншого періоду, треба читати першоджерела. Першоджерелами того часу є вислови головних «діючих осіб» того періоду. Головними діючими особами були в той час Гітлер і Сталін. Ні першого, ні другого зараз читати не можна. Вам не здається такий стан речей дивним? Це апофеоз свобод і демократії? Навіть радянська історія КПРС після хрущовського 20-го зїзду була спішно скорегована. Ясно, що те корегування і в підметки не годиться корекції вятровичів, але і тій історії вірити на всі сто не можна. Ваші поняття відносно початку війни хибні. Трішки цитат із найбільш правдивого курса «История внешней политики СССР» виданого в 1986 році дякуючи цензурному хаосу після проголошення так званої перебудови і свободи слова. « Еше летом 1937 г. фашистское руководство Германии пришло к выводу, что наступила пора для осуществления своих агрессивных планов в Центральной и Восточной Европе. 24 июня 1937 г. была утверждена директива о подготовке военного вторжения в Австрию под кодовым названием «План Отто».
9. Адекватник / 24 червня 2017, 13:52
«5 ноября 1937 г. на секретном совещании политических и военных руководителей Германии Гитлер подробно обосновывал «экономическую необходимость» для страны «расширения жизненного пространства», указывая при этом, что для осуществления целей, стоячих перед Германией, имеется только один путь – путь насилля». Розумію, що задурманені свідомими ЗМІ мізки такого не переварять і в таке не повірять, тому для початку раджу почитати «Майн Кампф», якого і в інтернеті важко знайти. Усі ссилки на цю працю Гітлера блокують, хоча у самій Німеччині його начебто збиралися перевидати незважаючи на виття тамошніх «демократів» і поборників «свободи слова». Але далі по тексту. « Вместе с тем Гитлер предупреждал, что аннексия Австрии и Чехословакии будет лишь, первым шагом, «средством для осуществления дальнейших завоеваний». Тож початком війни можна сміливо вважати не 39-й рік, а 37-й. (Про всяк випадок нагадаю, що Сталін ніде не писав і не говорив про завоювання територій). Мюнхеньска конференція (29.9. 1938) вімкнула зелене світло для поділу Чехословакії. «По Мюнхенскому соглашению Гитлер добился осуществления всех своих требований, которые он предъявил тогда к Чехословакии, т.е расчленения этой страны и присоединение Судетской области к Германии. Мюнхенское соглашение предусматривало также удовлетворение территориальных притязаний … Польщи». Тобто Польща, за рік то того як її «поділили» Гітлер і Сталін, без мук совісті поділила Чехословакію.
10. Адекватник / 24 червня 2017, 13:52
Тому-то Сталін на Ялтинській конференції і сказав Рузвельту «если бы не было «Мюнхена», то не было бы и пакта о ненападении с гитлеровской Германией». (Дивись стенограму конференції, ще, сподіваюсь, не спалену свідомими, демократичними і вільними бібліотеками України. У кожному районі вони були)
«Мюнхенский сговор Англии и Франции с фашистской Германией не только привел к расчленению Чехословакии, но и нанес удар по коллективной безопасности в Европе. Мюнхенская сделка подготовила условия для дальнейшей экспансии Германии на Восток в сторону Польщи и СССР» Як казав «класик» перебудови «процесс пошел». Процес розкрути світової війни. Той же «класик», ще не вбравшись в пір’я зрадника народів СРСР і «разоблачителя» пакта Молотова-Рібентроппа, відкрито говорив про це у своїй доповіді на честь 40 річчя Перемоги «Вторая мировая война, зарождалась задолго до того, как на полях Европы и на просторах океанов развернулись первые сражения… Ее зловещая тень нависла над человечеством тогда, когда одни политики не смогли, а другие не захотели воспрепятствовать утверждению гитлеризма у власти….».
СРСР же робив у своїй зовнішній політиці все що міг аби не допустити війни. «Только убедившись в невозможности заключить с Англией и Францией пакт о взаимопомощи, а ткаже военную конвенцию, СССР решил подписать пакт с Германией о ненападении. Таким образом, Советский Союз избежал ловушки, в которую хотели его заманить творцы мюнхенской политики, и умело использовал противоречия в лагере империализма для сохранения мира и укрепления своей обороноспособности». Про це відкрито говорив і сам Сталін
Про Фінляндію і Лігу націй напишу пізніше, якщо це не видалять. Там також цікаві речі.

Змінено 24.06.2017, 13:53
11. Адекватник / 24 червня 2017, 14:16
Про початок війни. 1.9.39 Німеччина оголосила війну Польщі і вторглася на її територію. І лише 17.9 Радянська Армія втупила в Західну Україну і Білорусію, тобто «поділили Полщу» як кажуть свідомі. Хоч елементарні логіка підказує, що то був не поділ а возєднання українських земель. Як показала історія, возєднання те на нашу голову. Але то вже інша історія. Була б голова у українців розумна, не було б зараз такого.
«Приближение германських армий в результате разгрома Полщи к западням границам СССР создавало угрозу ослабления его обороны… Советское правительство считало своим долгом предотвратить порабощение фашистами украинского и белорусского населения, проживавшего в пределаз Польши…
В этих условиях в ноте, врученной польському послу в Москве утром 17 сентября, правительство СССР заявило, что не может безразлично относиться к дальнейше участи брошенных на произвол судьбы беззащитны украинцев и белорусов и потому отдало распоряжение Главному командованию КА «взять под. защиту жизнь и имущество населения Западной Украины и Западной Белоруссии» («ПОЭТОМУ» а не тому, що існував якийсь секретний протокол, якого й досі ніхто не бачив)
«17 сентября 1939 г. Красная Армия вступила в Западную Белоруссию и Западную Украину. Советский Союз значительно продвинул на запад свои оборонительный рубежи, что сыграло чрезвычайно важную роль для организации отпора надвигавшейся германской агрессии. .. Черчилль, в выступлении по радио 1 октября 1939 г. признавал: «То, что русские армии должны были находится на этой линии, было совершенно необходимо для безопасности России против немецкой угрозы»
12. Адекватник / 24 червня 2017, 14:17
Со второй половины сентября 1939 г. началось противостояние ВС СССР и вооруженных сил Германии. ( А не паради, як стверджують свідомі недоумки. Парад був результатом припинення протистоянь ) 22 сентября 1939 г. была установлена демаркационная линия между советской и германской армиями. 28 сентября правительство Германии пошло на подписание с Советским Союзом договора о границе, установившего линию разграничения по рекам Западный Буг и Нарев."
13. Selena2017 / 24 червня 2017, 14:49
7.микола козак
«7. микола козак / сьогодні, 12:43»

Чому вчила радянська школа, знає той, кому забивали голову брехнею, у вуз можна було вирватися з колгоспу тільки дивом, та й у ньому домінувала брехлива історія компартії. А за такими спритниками-козаками до курортів та квартир було багатьом не дотовпитися. Ваші фундаменти закладені якраз у той час, тому ви й жахаєтесь декомунізації як отой ладану.
14. Selena2017 / 24 червня 2017, 14:59
[[ЦИТАТА|12|Адекватник|2. Адекватник / сьогодні, 14:17
Шквал цитат мене ніскільки не переконав, бо вони смердять брехнею і нафталіном. Мене вчили ставитися до друкованого слова критично. Ваше право в таке вірити. Аби на здоров*я.
15. Адекватник / 24 червня 2017, 17:30
14.Selena2017
«Шквал цитат мене ніскільки не переконав, бо вони смердять брехнею і нафталіном. Мене вчили ставитися до друкованого слова критично. Ваше право в таке вірити.»

Я вас не збираюся переконувати. Та й писав я не вам, а максиму. А переконати вас у чомусь, вже, думаю, неможливо. Ви вже, як кажуть, "попали". Було б краще, якби ви просто заробляли в такий спосіб гроші, але, здається, ситуція з вами набагато складніша. Так що дискутувати з вами - марна справа й ображатися на вас - також. В такій ситуації один всесвітньо відомий поет не визнаний свідомою Україною писав: "Хвалу и клевету приемли ревнодушно и не оспаривай глупца".

Змінено 24.06.2017, 17:34
16. Адекватник / 24 червня 2017, 17:33
7.микола козак
«І де ви такі розумні були , коли вчились в радянських школах і ВУЗах безоплатно ,отримували тквартири , лічились безоплатно , їздили по курортах теж безоплатно , а тепер ви декомунізуєтесь»

Ех козаче, козаче! Ти бачиш - Україна безповоротньо пропала, бо пропала молодь. Ти тільки початай "Чому вчила радянська школа, знає той, кому забивали голову брехнею, у вуз можна було вирватися з колгоспу тільки дивом, та й у ньому домінувала брехлива історія компартії. А за такими спритниками-козаками до курортів та квартир було багатьом не дотовпитися." Якщо ця селена не дуркує, так це ж просто хана.
17. Адекватник / 24 червня 2017, 18:10
5.Maksym
« І мені ще у радянському дитинстві було не зрозуміло, чому по тому ТБ сором`язливо мовчать про полеглих до 41-го?»

Вже пояснював і ще повторюсь, що історія за часів СРСР також перекручувалась і стали це робити при Микиті. Може в той час і було ваше дитинство. Начебто адмін не буянить, а може на святах, тому продовжу тему. «В обстановке начавшейся мировой войны перед советским правительством встала неотложная задача обеспечить свою безопасность на северо-западных рубежах… (Для особо тупых. Война уже началась и начал ее не СССР.) Советское правительство исходило из того, что в условиях общего обострения международной обстановки Финляндия, прежде всего Карельский перешеек, представляла собой военный плацдарм для потенциальной агрессии против СССР. «Мы не боимся Финляндии… но какая-нибудь великая держава может использовать Финляндию против Советского Союза»,- отмечал И.В. Сталин в беседе с финскими представителями в октябре 1939 г. «Если мы сейчас, - говорил в своей речи 25 сентября 1964 г. президент Финляндии У.Кекконен, - спустя два десятилетия, попробуем поставить себя на место Советского Союза, то сможем в свете нападения Гитлера на Советский Союз в 1941 году понять, какую озабоченность испытывал и не мог не испытывать Советский Союз в отношении своей безопасности в конце 30-х годов».
18. Адекватник / 24 червня 2017, 18:11
Еще в апреле 1938 г. Советское правительство предложило в неофициальном порядке финляндской стороне обсудить меры по укреплению безопасности обеих стран с учетом роста военной угрозы в Европе. .. В марте 1939 г. СССР предложил гарантировать неприкосновенность Финляндии и ее морских границ в случае агрессии против нее. Советский Союз обратился с просьбой к Финляндии принять на себя обязательство оказать сопротивление любой агрессии и содействовать СССР в укреплении безопасности Ленинграда как с моря, так и с суши. В этой связи Финляндии предлагалось передать СССР в аренду четыре острова в Финском заливе, которые в руках агрессора могли бы представлять серьезную угрозу Ленинграду.
Финская сторона отказалась от передачи указанных островов в аренду Советскому Союзу, и Советское правительство выступило с новым предложением – обменятся территорией, проявив готовность уступить своему северному соседу часть Советской Карелии. Советско-финляндские переговоры по вопросу об обмене территориями закончились безрезультатно.
В связи с войной в Европе опасность того, что Финляндия может легко стать плацдармом для агрессора, сильно возросла. 5 октября Советское правительство обратилось к правительству Финляндии с предложением прислать делегацию в Москву для переговоров… Эти переговоры начались в Москве 11 октября 1939 г. Советское правительство предложило Финляндии заключить советско-финляндский пакт о взаимной помощи. Однако делегация Финляндии отклонила это предложение: полномочий на подписание каких-либо соглашений с СССР она не имела.
19. Адекватник / 24 червня 2017, 18:11
После этого, 14 октября, СССР предложил Финляндии передать в аренду Советскому Союзу сроком на 30 лет полуостров Ханко и передать ему острова Готланд, Сескар, Лавансари, Тиуринсари, Бьерке и часть Карельского перешейка, необходимые для обеспечения минимальной безопасности Ленинграда, а также часть полуостровов Рыбачьего и Среднего – всего площадью 2761 кв.км. в обмен на советскую территорию размером 5523 кв.км. в районе Реболы и Порос-озера. Таким образом, Советский Союз предлагал Финляндии вдвое большую территорию. Будущий президент Финляндии Паасикив, возглавлявший тогда финляндскую делегацию признавал, что советские аргументы были вескими, а предложения об изменении линии границы – сдержанными и умеренными и их «следовало бы принять».
Ну, а далі відомо, почалася Фінська кампанія, або війна, кому як подобається. Закінчилася вона підписанням радянсько-фінського мирного договору 12.3.1940р. Я про це знав і вчив у школі і у вузі. Чому зараз молодь цього не знає, та ще й вважає, що про це ніхто нічого не вчив - це питання не до мене. Зараз молодь вже і «Муму» не вчить. Людей, які загинули на тій війні, звісно, не ховали для піару, як це роблять зараз, посеред дороги на кладовище.
20. Чудо Юдо / 24 червня 2017, 18:31
4.Адекватник
«Дарма що в вишиванці.»

Я оце тільки що задумався і мені дійшло, що я ні разу в житті вишиванку не одягав.
Ой, Адекватнику, навіть тут твої голоси в голові помилилися...

А оту всю чухню читати не буду і іншим не рекомендую - мені достатньо, що Ви тут приводили цитати із сайтів а-ля "Руське мір" від яких аж тне бредятиною та ідіотизмом. Якщо Ви хаваєте ТАКУ інфу, то цікавого наврят чи щось процитуєте.
21. Адекватник / 24 червня 2017, 18:40
Чесно кажучи я ніколи не «копав» тему поховань загиблих у тій війні, але ніхто з цього секрету не робив, бо у Твардовського є такі строчки «Из записной потертой книжки
Две строчки о бойце-парнишке,
Что был в сороковом году
Убит в Финляндии на льду.». Твардовський був дуже популярним у народі поетом і «обласканим» Сталіним. Зараз вже такого й не знають, але якщо цікаво, то можна почитати його поему Василий Теркин» и відпаде багато питань щодо війни і її висвітлення.
22. Адекватник / 24 червня 2017, 18:42
5.Maksym
«чому Радянський Союз було виключено з Ліги націй, як агресора, слідом за Третім рейхом.»

Так що ж тут не ясного. Виключили СРСР за війну з Фінляндією, ніхто з цього секрета не робив. Не забувай, що Ліга націй хоч і створювалася формально, як міжнародний орган з ціллю запобігання війни, але не все так просто. Головну проблему яку вирішували устроители першої і другої світової війни виляпав лорд Галіфакс (министр іноземних справ Великобританії): «Наша главная цель в переговорах с СССР заключается в том, чтобы предотвратить установление Россией каких либо связей с Германией». Ця ціль для них актуально і по сьогодні. І те, що на роль запалу третьої війни вибрали Україну, бо німці вже б не наступили в-чергове на ті самі граблі, зовсім не означає, що можлива єдність Росії і Німеччини їх не турбує. Турбує, і ця турбота - одна із головних. Хто не вірить в планування війн – нехай не вірить. Німецький економіст Сільвіо Гезель писав у 1918 році: “Несмотря на то, что народы дают священную клятву заклеймить войну на все времена, несмотря на призыв миллионов: “Нет войне!”, вопреки всем надеждам на лучшее будущее я должен сказать: если нынешняя денежная система сохранит процентное хозяйство, то я решусь утверждать уже сегодня, что не пройдет и 25 лет, и мы будем стоять перед лицом новой, еще более разрушительной войны. Я очень отчетливо вижу развитие событий».
23. Selena2017 / 24 червня 2017, 20:23
15.Адекватник
«5. Адекватник / сьогодні, 17:30»

Справді,переконати мене в такій дурні неможливо, та й ображатися не буду. Лише відповім, припиняючи дискутувати з такою особою, тією ж монетою (за «невежду» та "глупца") : трапився якось російськомовний коментар "Потеряйся, чучело". Чудово, правда?
А "було б краще, якби ви просто заробляли в такий спосіб гроші" - це що : пропозиція заробляти срібляники підлістю?

Змінено 25.06.2017, 10:01
24. Maksym / 25 червня 2017, 06:23
7.микола козак
«Ви просто втратили гідність , для вас однаково перед ким прогинати спину .»

Не логічно. Чому б тоді нам не бігти лизати чобіт Путіну? У нього і «вєлічіє» і пенсія непогана.
25. Maksym / 25 червня 2017, 06:25
20.Чудо Юдо
«Я оце тільки що задумався і мені дійшло, що я ні разу в житті вишиванку не одягав.»

Не тільки ви. Так само грішний, хай вибачить мені Канаріс і любий Гітлер.
А якщо серйозно, то ці «документи» це звичайна радянська пропаганда, однобоке трактування подій у свою користь. Мені у минулому році серед макулатури трапилась така книжка, «История Великой Отечественной войны в вопросах и ответах» - один в один тими цитатами заповнена, що ви наводите. Пішла на розпал груби.
26. Maksym / 25 червня 2017, 06:28
Вибачте, трохи не за адресою коментар пішов. Треба бігти вправлятись
27. микола козак / 25 червня 2017, 07:20
13.Selena2017
«, у вуз можна було вирватися з колгоспу тільки дивом, та й у ньому домінувала брехлива історія компартії. А за такими спритниками-козаками до курортів та квартир було багатьом не »

Очевидно ти по цій причині і залишилась неграмотною(д....ю)
28. Selena2017 / 25 червня 2017, 07:40
До всіх, присутніх на цій сторінці.
Грішно нам перед тими, чиє життя перемололи два виродки, терпіти таку писанину представника п*ятої колони. Це чистої води пропаганда зла. Замість того, щоб згадати тих мучеників, очищати життя для майбутнього, в якому відвести святе місце для них, ми не можемо впоратися з одним перевертнем , що відпрацьовує старанно свої тридцять срібляників. Як нам дивитися після цього в очі тих, хто до часу пішов з життя в жахітті війни, стань би оце вони всі перед нами ? Задурює мізки так само як і ще один недоколиханий, що посадив свою країну на останкінську голку, поробив досі нормальних людей божевільними в своїх думках і висловлюваннях. Хто має вуха, нехай чує... Та думає.
У кожного з нас в роду були ті, хто заплатив за нашу сьогоденну присутність у житті , за ким душа болить, чому ми дозволяємо ображати Їх пам*ять ? Хто ж ми після цього? Щоб один такий розперезався та товкся по Їх кістках?!
29. Selena2017 / 25 червня 2017, 07:48
27.микола козак
«27. микола козак / сьогодні, 07:20»

А ти хоч і козак, а боягуз. Ну вже б І писав - дурочкою. А то ховаєшся. Такий ото мужик зараз пішов...Якби це було так - не злився б і не кусався.

Змінено 25.06.2017, 08:14
30. ЛУНА / 25 червня 2017, 08:37
Ребята,напоминаю что статья о начале на территории СССР самой страшной в истории человечества войны!В которой погибли миллионы украинцев.Погибли не за Сталина,не за компартию,а за свои семьи.Недавно услышала от одного юноши,что лучше бы мы сдались коллективно в плен немцам. Я сразу вспомнила название одного из популярных фильмов "Я плюю на ваши могилы".Не знаю как кому ,а мне обидно и страшно.
Что же касается Ваших споров,то коммунистическая идеология это дурман и утопия ,которыми кормили многие народы,в том числе и украинцев. Мы,украинцы проглотили этой отравы несколько меньше чем русские.Потому вовремя отбросили ее как основательную для государства.У наших недобрых соседей салат коммунистической идеологии и имперской мечты опорная точка для враждебных действий.Хотя нету гарантии ,что то чем сейчас забивают мозги нам есть абсолютной истиной.
А вот экономика ,отдать должное, в Союзе динамично росла.Нет я не буду говорить о колбасе за 2,80,или за билет в кино за 10 коп.Понимаю что забьете меня в своих комментариях сразу.Но работали заводы,фабрики.В производстве работало свыше 60% трудоспособного населения.Для сравнения сейчас сколько же работает на рынке реализации товаров и услуг.Действительно половина населения получили бесплатное жилье,дети ходили в бесплатные садики и бесплатно питались в школах,а получить профсоюзную путевку в Евпаторию было запросто.Вот только почему был тотальный дефицит?Ведь майонез,апельсины,шпроты действительно были товаром который можно было купить только по блату.Почему?Да действительно экономика была на подъеме,но вот политические приоритеты были направлены отнюдь не на обеспечение потребностей народа,а на оборонку,на помощь "дружественным странам",пропаганду и показуху.Вот я и задумуюсь,как было бы если в 1986 году идеологию менять начали бы а экономику не уничтожали.Может и Украина получила бы иное наследие,и мы его сохранили приумножили,а не до основания,а потом вот так.
31. Selena2017 / 25 червня 2017, 09:22
В успішних країнах люди живуть без будь-яких ідеологій, сповідуючи культ життя, повагу до людини і закону, будуючи розумну економіку, гуртуючись у здорове суспільство. Тому і життя їм вдається.
32. Selena2017 / 25 червня 2017, 11:14
Радію за вас, Луна, хоч і не з усім погоджуюсь.
33. микола козак / 25 червня 2017, 15:08
30.ЛУНА
«Что же касается Ваших споров,то коммунистическая идеология это дурман и утопия ,которыми кормили многие народы,в том числе и украинцев. Мы,украинцы проглотили этой отравы несколько меньше чем русские.Потому вовремя отбросили ее как основательную для государства.У наших недобрых соседей салат коммунистической идеологии и имперской мечты опорная точка для враждебных действий.Хотя нету гарантии ,что то чем сейчас забивают мозги нам есть абсолютной истиной.»

Можливо я не все добре розумію , тому просив би Вас пояснити мені ту комуністичну ідеологію , що в ній такого страшного , що всі її так бояться і в той же час майже століття прожили при тій ідеології.Тільки прошу Вас не пояснюйте про голодомор і репресії , з цим я вже знайомий , мене цікавить , що ще було ганебного в післявоєнний період.Також хочу знати , яка зараз ідеологія , яка партія має дійсно народну ідеологію , що Україні принесла декомунізація , Європеїзація ?Дуже просив би Вас пояснити мені .
34. микола козак / 25 червня 2017, 15:13
31.Selena2017
«В успішних країнах люди живуть без будь-яких ідеологій, сповідуючи культ життя, повагу до людини і закону, будуючи розумну економіку, гуртуючись у здорове суспільство. Тому і життя їм вдається.»

Шановна пані , назвіть успішні країни без ідеології.Ну а дурочкою назиати якось непристойно жінку , яка є грандом світової політики і патріотом України.
35. Selena2017 / 25 червня 2017, 15:29
То й не називав би. А на світ роздивляйся сам , собі швидше повіриш.
36. Адекватник / 25 червня 2017, 23:53
30.ЛУНА
«Вот только почему был тотальный дефицит?»

"Элементарно Ватсон". Неужели и это не понятно? Дефицит мог быть только по одной из двух причин. Или от неумелого управления, или от злого умысла. Элементарная логика и анализ прожитого показывает, что дефицит был от злого умысла. Этот умысел исходил от тех, кто сейчас стал владельцами фабрик, заводов, пароходов и скоро станет владельцами земли. Чтобы исчез дефицит не надо было никаких финансовых средств, никакого обучения в академиях,никаких дополнительных хитроумных законов, достаточно было лишь убрать из УК статью о спекуляции.
37. Адекватник / 26 червня 2017, 00:05
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
38. Адекватник / 26 червня 2017, 00:10
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
39. Адекватник / 26 червня 2017, 00:12
30.ЛУНА
«Вот я и задумуюсь,как было бы если в 1986 году идеологию менять начали бы а экономику не уничтожали»

Учите "азбуку". Идеология вторична. Идеология обслуживает концепцию жизнеустройства общества. Есть пять видов власти. Вам же втюривают в головы о трех независимых ветвях власти. После гибели предыдущей цивилизации в общество продвигается порочная "библейская концепция" жизнеустройства основанная на паразитизме. Суть ее открыто написана в Библии. "Ибо Г-дь, Б-г твой, благословит тебя, как Он говорил тебе, и ты будешь давать взаймы многим народам, а сам не будешь брать взаймы; и господствовать будешь над многими народами, а они над тобою не будут господствовать. (Вторзак. 15:6) Только совсем ограниченный человек может этого не видеть и не понимать. В настоящее время это обнажено до предела. Для реализации этой концепции служат банки, МВФ и т.п
40. Адекватник / 26 червня 2017, 00:15
30.ЛУНА
«Может и Украина получила бы иное наследие»

Украина получила лучшее из наследий СССР. Беда в том, что украинцы мозги потеряли и вряд ли уже найдут, если судить по комментариям.
41. Адекватник / 26 червня 2017, 08:00


Змінено 26.06.2017, 11:54
42. микола козак / 26 червня 2017, 08:29
Пані Луна , чи Ірина , Ви несете просто нісенітницю, до чого ви приліпили комуністичну ідеологію і дефіцит. Дефіцит робила не ідеологія , а місцеві бариги які до ідеології не мали ніякого відношення.Памятаєте , як у Бутенках була міжрайбаза , і туди можливо їздила і ви , там були завалені склади , але все це приховували.То хто це робив , ідеологія?Виробництво продуктів харчування в Україні було на такому рівні , що зараз не виробляється і десятої частини того , що було.Зараз по ТБ Україна в новинах розповідали , що в Луцьку найшли останки людей і вже без експертиз визначили , що їх розстріляли НКВДисти і навіть визначили , що стріляли з гвинтівки Мосіна , або з нагана. отаким способом формується світогляд українців.Це мабіть теж комуністична ідеологія?А хто були НКВДистами - очевидь ті , хто проживав поряд з Вами , ну так , як зараз поліцаї , живуть поряд з Вами і як їм накажуть , то і Вам .......
43. микола козак / 26 червня 2017, 08:32
Пані Луна

Змінено 26.06.2017, 09:01
44. Адекватник / 26 червня 2017, 11:56
34.микола козак
«
Шановна пані , назвіть успішні країни без ідеології»


Она свет видит в лунных бликах. Не зря же у нее такой ник. Это все очень даже не случайно. Потому у нее и моровоззрение совсем не солнечное, не славянское, а значит и не украинское. Она смотрит на мир глазами тех, кто живет по лунному календарю. И если это принять за истину, то в ее коментах и поведении станет все понятным. Дискутировать с ней и доказывать ей что либо бесполезно.
45. Адекватник / 26 червня 2017, 12:34
23.Selena2017
«
А "було б краще, якби ви просто заробляли в такий спосіб гроші" - це що : пропозиція заробляти срібляники підлістю? »

Ні, це не пропозиція, та й повноважень надавати пропозиції у мене немає. Я мав на увазі те, що якщо ви заробляєте тут гроші, то це може бути, якщо можна так сказати, виправдання для вас. А якщо ви пишете щиро, то у вас проблеми із здоровьям і соціальною адекватністю.
46. Maksym / 26 червня 2017, 12:57
39.Адекватник
«После гибели предыдущей цивилизации»

Ви цікаву тему зачепили, я так розумію, йдеться про Античність. Вам не здається, що причини загибелі Радянського Союзу, ті самі, що й Римської імперії?
47. Адекватник / 26 червня 2017, 13:27
46.Maksym
«Ви цікаву тему зачепили, я так розумію, йдеться про Античність.»

Ні, не про античність, а про те, що було задовго до антчності. Атландида, Лемурія... суть не в назві, а в тім, що земна цивілізація загинула багато тисячоліть тому. Свідчень цьому досить, тільки на них не прийнято звертати увагу. Та ж Біблія вівкрито про це свідчить.
46.Maksym
«Вам не здається, що причини загибелі Радянського Союзу, ті самі, що й Римської імперії?»

Здається. Тільки не так, як здається вам. Римська імперія і СССР знищені по злій волі одних і тих же сценаристів одержимих манією світового панування. І Римська імперія і СССР стояли на заваді їх планів. Тому то ви, сподіваюсь, навіть не напружуючи мізки можете побачити очевидне: головні «злодії» людства «вималювані» в історичних опусах і мистецтві, це Нерон і Сталін. Але насправді все як раз навпаки. При тому, обидві імперії знищені без війни, а лише з застосуванням ідеологічної зброї. Римську імерію знищили іудохристиянством, а СРСР знишили світським варіантом християнства - марксизмом, або іншими словами "мраксизмом". (Читай "Красная симфония". Після «списання» марксизму зараз знову відроджують християнство і видають це за якесь відродження духовності благо і лошари вірять. "Пора уже понять, что империи разрушаются и строятся через манипулирование народами, которые нужно завоевать" (Автора не памятаю, але мисля вірна)
48. Selena2017 / 27 червня 2017, 07:41
34.микола козак
«34. микола козак / 25 червня, 15:13»

На гранда геть не претендую, бо тверезо оцінюю свої можливості. А думку про ідеології успішних країн по роздумах мушу змінити в такій редакції : " Успішні країни в своїх ідеологіях сповідують культ життя , повагу до людини і закону, будують розумну економіку, гуртуються у здорове суспільство. Хоч клопотів і там вистачає. Чи так було в Союзі, починаючи з 1917-го? В гонитві за привидом ( читати " Маніфест ...") перемололи життя мільйонів завиграшки. "
Таку зміну не вважаю капітуляцією, просто прислухалася до думки співрозмовника. Тільки йому не варто було б глузувати ще й про патріотизм. Не ми вибираємо своє місце перебування на Землі, ми до нього генетично прив*язані.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації