Вхід | Реєстрація

Завод ЗБШ – вбити вдруге чи помилувати?

Історія підприємства кременчуцького мільйонера Сергія Гамзи – ТОВ “Україна промресурс” – весела для всіх, але не для робітників, які у нього працюють.
Мова про колишній завод залізобетонних шпал, який спочатку “помер”, тобто збанкрутував з мільйонними невиплаченими боргами по заробітній платі, але декілька років тому відродився у вигляді одного цеху. Звісно, старі борги людям ніхто не виплатив, але сьогодні підприємство продовжує постачати свою продукцію до залізниць – російської, української, молдавської…
Завод успішно працює й, окрім своєї виготовленої продукції, ТОВ “Україна промресурс” напрацювало вже 2,7 мільйонів гривень боргів до Пенсійного фонду та ще 2,89 млн. грн. нових боргів по заробітній платі. Кременчуцьке підприємство, яке спочатку зареєструвалося для звітності у сусідньому Світловодську, тамтешня влада з великим тріском та з судовими засіданнями вигнала зі свого міста. Причина – у Кіровоградській області, де й так економічна ситуація – не з кращих, мільйонні борги ТОВ перед кременчуцькими робітниками статистику не покращували. Нині ж ці борги, від яких відмовилися у Світловодську, тягнуть на дно всі міські та обласні показники одночасно.
Питання, яке розбирають на засіданні комісії з повернення заборгованої зарплати у міськвиконкомі – що робити з появою цієї неприємності? Варіантів два.
Перший – розпочати процес банкрутства найбільшого кременчуцького боржника, який уже залишив далеко позаду другого “рекордсмена” – ХК “АвтоКрАЗ”. Позитив від такого – одразу кременчуцькі показники покращаться і про місто, при перегляді статистичних зведень, ніхто не говоритиме погано. Однак, негативів – більше, бо може розгорітися великий скандал при повторному банкрутстві. На заводі числиться 443 працівники і наскільки в цьому випадку зросте кількість скарг від людей, що їм знову не повертають зарплату, ніхто не знає. Є й інший негативний момент. Якщо проти ТОВ “Україна промресурс” порушити справу про банкрутство, то вийде, що у всіх працівників заводу не буде робітничого стажу. За працівників протягом останніх двох років керівники заводу не сплачували внески до Пенсійного фонду. У випадку ж банкрутства робітники заводу залишаться без нічого. Офіційно – у ТОВ “Україна промресурс” немає власності, а цехи заводу взяті в оренду у іншого підприємця. Тож конфіскувати для виплати заробітної плати нічого й перекрити заборгованість ніяк.
Висновок засідання комісії – все у цій боротьбі ще попереду. Спочатку будуть листи до міської прокуратури, яка має порушити за фактом невиплати заробітної плати кримінальну справу. Далі, як-то кажуть – життя покаже.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2010, 09:53 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації