Вхід | Реєстрація

УЖКГ взялося за «теплові скарги»

Дві бригади комунальників з термометрами в руках взялися за перевірку скарг кременчужан щодо низької температури в їхніх квартирах. Перші результати вже є.
Надалі на скарги мешканців міста щодо низької температури в квартирах реагуватимуть одразу дві спеціальні бригади комунальників. Очолюють їхню роботу заступники керівника УЖКГ міста Оксана Кийло та Олександр Прядко. Сама ж перевірка стосується теплозабезпечення в квартирах Автозаводського та Крюківського району міста.
“Схема роботи така. Комісія перш за все перевіряє температуру теплоносія, яка підходить від ТЕЦ чи котельні до будинку. Є відповідні затверджені температурні графіки. Перші перевірки вже показали, що Кременчуцька ТЕЦ при значному зниженні температури не дотримається написаного”, – розповів фахівець управління. Перевірка подачі теплоносія в будинок проводиться тричі – перед будинком, в самому будинку до спеціального сопла і після нього. Все робиться для того, аби остаточно з’ясувати причини зниження температури в тій чи іншій квартирі.
Тож за перший тиждень комісія вже побувала за чотирма адресами: на вулицях Манагарова, Першотравневій та 50 років СРСР. У результаті виявилося, що найбільш поширена причина холоду в квартирах – справа рук самих кременчужан, які самотужки переробляють системи опалення. Зокрема, приєднують до стояків сушилку для рушників у ванних кімнатах та напускають під час проведення ремонтних робіт повітря в систему опалення.
“Постраждалими в таких випадках традиційно є мешканці перших поверхів, бо саме там “завоздушує” труби опалення. Ну і звичайно, скаржаться мешканці багатостраждальних блочних девятиповерхівок, де через помилки при проектуванні на перших трьох поверхах взимку холодно. Та як тільки надворі стане тепліше, ремонтники розпочнуть реконструкцію опалення в таких будинках”, – зазначають “Програмі плюс” представники комунальних служб міста.
“Скарги на низьку якість опалення є. У квартирі і батареї начебто гарячі, та якщо кімната торцева, то в ній холодно. Але такі особливості наших будинків,” – прокоментував ситуацію зі скаргами керівник УЖКГ міста Олександр Любенко.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2010, 10:01 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації