Вхід | Реєстрація

Надзвичайна снігова ситуація

Надзвичайна снігова ситуація
Сильні снігопади у Кременчуці назвали надзвичайною ситуацією. Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій міськвиконкому Юрій Пастух.
Начальник УЖКГ Олександр Любенко запевнив, що техніка виїжджала на вулиці по кілька разів на день: «Насамперед чистили дороги, якими їздить громадський транспорт. На жаль, другорядні вулиці залишилися нечищеними, також до міськвиконкому надходили скарги на стан зупинок транспорту і тротуари».
А на вул. Флотській та Ярмарковій сніг взагалі лежить півметровою незайманою цілиною. Мешканці у відчаї телефонують до редакції й обурюються через бездіяльність комунальників – відколи випав сніг, дороги тут взагалі не чистили. Через замети не можуть проїхати навіть вантажівки.
Пересуватися вулицями незручно й небезпечно. Страждають і пішоходи, й автомобілісти, бо дороги в Кременчуці наразі нагадують атракціон «американські гірки», а тротуари – снігові лабіринти. «Пожежна машина у випадку загоряння прибуде на місце події з запізненням, через незадовільний стан доріг нам потрібно вдвічі більше часу»,  – звертає увагу заступник начальника міськуправління МНС Віталій Навроцький.
Хто почистить вулиці: комунальні служби чи відлига? Міський голова Микола Глухов зазначив, що у мерії поміркують над тим, як вивозити сніг з вулиць, щоб не виникло проблем підтоплення, особливо у центральній частині міста. У понеділок, 8 лютого, сніг ще не починали вивозити, а вже у вівторок вулиці щедро засипало по-новому.
— УЖКГ зробило розрахунки, вивезення снігу буде коштувати не менше 500 тис. грн. Наразі у нас немає ні таких грошей, ні бюджету-2010 взагалі, ми використовуємо для розчищення вулиць пальне із резервного фонду, – прокоментував начальник УЖКГ Олександр Любенко.
Як Кременчук переживе чергову відлигу, побачимо зовсім скоро, адже синоптики обіцяють потепління. Мер Микола Глухов повідомив, що у міськвиконкомі взяли на контроль водоприймальники та перекачувальні станції, аби під час відлиги вода швидко зійшла з вулиць.


Мешканці Лашків пересядуть у гондоли
Велика кількість опадів цієї зими може стати справжнім лихом для мешканців приватного сектора.
Під час танення снігу, на який виявилася дуже щедрою нинішня зима, стихійне лихо кременчужанам не загрожує,  – заспокоюють місцеві фахівці. Рівень води у Дніпрі регулюється дамбою Кременчуцького водосховища. Найбільш ймовірний підйом води у маленьких річках міста – Сухому Кагамлику та Кривій Руді, через незадовільне розчищення русел на окремих ділянках. Не позаздриш тим, хто мешкає на Лашках – відсутність системи зливової каналізації у мікрорайоні додасть клопотів не лише городникам.
— Якщо сніг танутиме поступово, то і ймовірність підтоплення зменшиться, – пояснює завідувач міського відділу екологічної безпеки Геннадій Демьохін.
За прогнозами синоптиків, уже найближчим часом в Україну повернеться плюсова температура повітря, а з нею почнеться й глобальне танення снігу. Отже, готуймо човни та гумові чоботи?

Смертельно красиві бурульки
Розкішні бурульки – це не лише краса, а й кілька кілограмів льоду, які можуть впасти прямо на голову.
У травматологічному відділенні Третьої лікарні кажуть, що у цьому сезоні до них ще не зверталися пацієнти, які постраждали від бурульок, а от переламів та інших травм, спричинених слизькими дорогами, набагато більше, ніж у минулому році.
Про безпеку на вулицях нагадують і керуючі компанії. «Закликаємо городян дотримуватися безпечної відстані від будинків та звертати увагу на сигнальні стрічки, якими огороджені місця ймовірного падіння льоду з покрівель, – повідомляє прес-служба ТОВ «Житлорембудсервіс». – Минулого тижня працівники компанії робили огородження небезпечних ділянок, а до 12 лютого ми запланували очистити дахи від бурульок».
Своєрідний рекорд бурульки було встановлено днями у Бахчисараї. Там рятувальники зняли з даху будинку навислу брилу льоду вагою близько 100 кг.

Автор: Олена УСКОВА, Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації