Вхід | Реєстрація

«Бойовому братству» – 5 років!

8 лютого 2005 р. у Кременчуці було офіційно зареєстровано громадську організацію «Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство». За п’ять років роботи кременчуцькі «брати» здобули визнання не лише у Кременчуці, а й вийшли на всеукраїнський рівень. Чисельність організації наразі перевищила 300 осіб, робота її досить різнопланова – від захисту прав ветеранів до проведення мистецьких фестивалів.
Ідея створення «Бойового братства» виникла у колі побратимів  – колишніх воїнів-інтернаціоналістів. Засновниками нової ветеранської організації стали Віталій Грушевський, Петро Курінний, Володимир Зубань, Олег Фещенко та ветеран Великої Вітчизняної війни Микола Бесклинський. За їхнім задумом, організація мала об’єднати в своїх лавах ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів військової служби, воїнів, які виконували інтернаціональний обов’язок на території інших держав, брали участь у миротворчих місіях. Довго обговорювали, як назвати організацію, й зійшлися на тому, що «Бойове братство» найбільш точно відображатиме зміст та мету об’єднання  – взаємопідтримка і захист інтересів людей, життя яких пов’язане з військовою службою.
Перші збори «Бойового братства» відбулися за участі 30-ти осіб, сьогодні ж в організації – понад 400 членів. Окрім ветеранів війни та військових конфліктів, у лавах Об’єднання – ветерани правоохоронних органів, спецпідрозділів, «діти війни», інваліди війни та інші громадяни, які беруть активну участь у ветеранському русі. Розширилися й задачі організації.
— «Бойове братство» надає всебічну підтримку членам Об’єднання та їхнім сім’ям, чимало уваги приділяє патріотично-виховній роботі серед учнів та студентів. Спільні заходи за участі ветеранів та молоді спрямовані на збереження історичної правди про події минулих років. Це стосується не лише Великої Вітчизняної війни, а й війни в Афганістані, адже досить часто ті події сьогодні трактують дещо викривлено, – розповідає голова організації Олег Фещенко.
Активна й плідна діяльність «Бойового братства» сприяє зростанню його авторитету не лише в Кременчуці, а й на теренах усієї України. Торік організація увійшла до Міжнародного українського союзу учасників війни, який очолює генерал-полковник Володимир Воронцов. «Це висока оцінка нашої роботи, членство в союзі зобов’язує не лише утримувати здобутий рівень, а й надалі працювати з максимальною віддачею»,  – зазначає Олег Фещенко. «Бойове братство» тісно співпрацює з Міською радою ветеранів (голова  – Віталій Сельцов), Кременчуцьким військовим гарнізоном (начальник  – Сергій Шкуратов), міською та районними органами влади.
Наразі «Бойове братство» готується до відзначення чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану, що припадає на 15 лютого. Цього дня побратими за традицією зберуться на мітинг-реквієм біля меморіалу Воїнам-Інтернаціоналістам у парку на Молодіжному та покладуть квіти до могил своїх загиблих товаришів.
«Більше, ніж родина Матициних, для нас ніхто не зробив…»
Олег Фещенко, голова Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство»:
— Члени нашої громадської організації дуже вдячні за підтримку і допомогу, які незмінно надає нам родина Матициних  – Володимир Митрофанович та Тетяна Юріївна. Жодне звернення ветеранів не було залишене поза увагою відтоді, як ми звернулися з проханням допомогти звести у Кременчуці пам’ятник Воїнам-афганцям у парку на Молодіжному. Упродовж тривалого часу обіцянками про увічнення пам’яті солдатів нас годували численні кандидати на посаду міського голови та губернатора, але меморіал з’явився лише завдяки родині Матициних. Меморіальний комплекс – один із найкращих на території СНД, це відзначив на урочистому відкритті і голова Комітету в справах воїнів-інтернаціоналістів при Раді голов Уряду СНД, Герой Радянського Союзу Руслан Аушев. Ніхто не зробив і не робить більше, ніж ця родина, для кременчуцьких ветеранів, йдеться не лише про матеріальну, а й моральну підтримку.
Увічнення пам’яті полеглих воїнів на меморіальних стелах у всіх селах Кременчуччини; спорудження в Охтирці пам’ятника Олексію Бересту, який підняв прапор Перемоги над Рейхстагом; пам’ятника герою-визволителю Кременчука лейтенанту Рязанцеву на території Першої міськлікарні; меморіальної стели «Перший день після війни» на площі Перемоги; відновлення меморіальної дошки кременчуцькому Матросову – Костянтину Омельяненку, на фасаді школи № 13 – все це стало можливим лише завдяки допомозі Матициних та Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра», Почесним Президентом якого є Володимир Митрофанович.

Автор: www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2010, 15:08 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації