Вхід | Реєстрація

Лубенчанка, яка вербувала жінок для проституції, відбулася умовним терміном

Лубенчанка, яка вербувала жінок для проституції, відбулася умовним терміном

Лубенський суд призначив 3 роки умовно мешканці Лубен, яка вербувала українок для сексуальної експлуатації у Туреччині.

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок мешканці Лубен Юлії В., яка вербувала українок для зайняття проституцією у Туреччині. 26 квітня суддя Юрій Іващенко засудив її до трьох років умовно. Про це ІВ «Полтавщина» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

Нагадаємо, Юлію В. затримали у лютому цього року разом зі спільницею — мешканкою Дніпропетровщини. Двох завербованих ними жінок встигли зупинити в аеропорту «Бориспіль» перед їх вильотом до Туреччини. Правоохоронці зібрали інформації із фейкових сторінок, пошти та лубенчанки, опитали потерпілу та свідків і направили матеріали кримінального провадження до Лубенського міськрайонного суду. Справу щодо її спільниці виділили в окреме провадження, яке розглядав інший суд.

Згідно з даними реєстру судових рішень, у лютому-квітні 2016 року Юлія В. Домовилася із знайомою про пошук українок для експлуатації у Туреччині. Обирали вони жінок, які мали тяжкі обставини у житті та потребували грошей, а шукали їх на сайтах знайомств та у соцмережах.

11 та 12 квітня лубенчанка знайшла потрібну їм жінку. Та погодилася на проституцію у Туреччині із зарплатою у 3000 доларів США на місяць. Також їй пообіцяли оплатити авіаперельот до Туреччини та проживання у країні і матеріальну винагороду — не менше 110 доларів США за одного клієнта.

На суді Юлія В. Визнала провину та розкаялася у вчиненому. Суд врахував також, що жінка є інвалідом 3-ї групи і на час винесення вироку перебувала на 8 місяці вагітності.

Її визнали винною у вербуванні людини з метою експлуатації з використанням уразливого стану особи, вчинене за попередньою згодою осіб (ч.3 ст. 149 ККУ). Суддя Юрій Іващенко призначив лубенчанці 5 років позбавлення волі без конфіскації майна з іспитовим строком 3 роки. Також вона має виплатити 2 113 грн державі за проведені в рамках розслідування експертизи. Вирок набрав чинності у травні цього року.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 серпня 2017, 10:08 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації