Вхід | Реєстрація

Фотовиставка «Україна в миттєвостях» відкрилась в Гребінці

Фотовиставка «Україна в миттєвостях» відкрилась в Гребінці

Днями в приміщенні Гребінківської центральної районної  бібліотеки відбулась презентація фотовиставки «Україна в миттєвостях». Організаторами виставки виступили Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», етно – музей садиба «Древо» та сектор культури і туризму Гребінківської райдержадміністрації.

Як пояснили організатори, виставка складається з двох тематичних експозицій: соціальних плакатів з історіями успіху внутрішньо переміщених осіб та фотороботи «Етнографічної збірки Древо».  Адже за мету  заходу ставили не тільки  збереження та примноження  культурної спадщини Полтавщини, а й налагодження діалогу між переселенцями та представниками місцевих громад  інструментами мистецтва. На захід запросили і осіб поважного віку, що є підопічними територіального центру соціального обслуговування Гребінківської РДА, а відкрив його словами привітання Олександр Чепур, керівник громадської організації «Твій Світ». Під час презентації учасники мали змогу поринути у прекрасні краєвиди різних куточків України, переглядаючи відеоролики тревел – блогерів  Ukraїner. В свою чергу, Олександр Чепур розповів про експозицію історій успішної адаптації переселенців.  Так, вражаючою є доля багатодітної матері з окупованого Луганська, яка  знайшла час і сили, щоб організувати активний рух самодопомоги переселенцям на Полтавщині. Нині Юлія Кузовкова, переселенка-активістка,  допомагає іншим адаптуватись на новому місці.

Про експозицію етно музею «Древо», що заснували досить недавно в селі Козубівка, Хорольського району розповів його фундатор, студент Тернопільського національного медичного університету ім. Горбачевського Едуард Крутько. З великою зацікавленістю учасники слухали, як ідея молодої людини перетворилася на реальність і,  як йому вдалося об’єднати сельчан, друзів та колег у створенні музею. 

Емоційно насичена, колоритна і змістовна розповідь  про заснування «Етнографічної збірки Древо», фестиваль «Під дідовими липами» та плани на майбутнє  допомогли слухачам не загубитися в своїх особистих проблемах, а звернутися до загальноприйнятих цінностей: поваги, рівності визнання історичного . Представлені на виставці була і елементи колекції одягу, прикрас та хатнього вбрання кінця XIX століття.

Як говорить Едуард, всі експонати оцифровуються та викладаються в мережу Інтернет, а сам музей садибу можна відвідати в будь – який час екскурсією та індивідуально.

Захід став можливим завдяки проекту «Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області», що підтримується Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні. 


Автор: Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2017, 16:59 | Гребінка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації