Вхід | Реєстрація

12 призовників з Козельщинського району урочисто проводили на строкову військову службу

12 призовників з Козельщинського району урочисто проводили на строкову військову службу

29-го вересня чергова сесія Козельщинської районної ради почалася з урочистостей з приводу відправки призовників Козельщинського району на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

На урочистості до сесійної зали Козельщинської районної ради запросили призовників, їх батьків та рідних. Призовників тепло привітали та побажали гідно виконати свій обов’язок перед Вітчизною голова райдержадміністрації Олександр Перепелиця та голова районної ради Юрій Марченко. Виступаючі говорили про те, що кожний справжній чоловік має пройти армійську службу та навчитися володіти зброєю, щоб у разі необхідності захистити свою країну, та згадували свою службу в армії. Військовий комісар Козельщинського РВК майор Юрій Кушко наголосив, що Збройні Сили є надійним гарантом існування нашої держави та незалежності України, подякував батькам за виховання гарних синів – справжніх патріотів, та заспокоїв їх, нагадавши, що відповідно до Указу Президента України та рішення РНБО, військовослужбовці строкової служби не залучаються до виконання завдань в зоні проведення Антитерористичної операції. Від імені Козельщинської райдержадміністрації усім призовникам вручили пам’ятні подарунки, які знадобляться їм у солдатському житті.

Державний гімн майбутні захисники України слухали завмерши пліч-о-пліч і приклавши руку до серця. Після завершення урочистостей Військовий комісар Козельщинського РВК майор Юрій Кушко та головний спеціаліст відділення комплектування Іван Гурін провели окрему зустріч з призовниками та їх батьками, розповіли про дати призову і місця проходження служби, та ще раз проінструктували призовників щодо порядку прибуття до військкомату для відправки на обласний збірний пункт.

Як пояснив Юрій Кушко, цього року на строкову військову службу з Козельщинського району планується призвати 12 юнаків віком від 20 до 23 років. Більшість з них потрапить до військових частин та навчальних центрів Збройних Сил Україна, а четверо проходитимуть службу в частинах Національної гвардії. Відправка призовників на обласний збірний пункт запланована на 16, 23 жовтня та 6, 20 листопада. Служити вони будуть 18 місяців, а ті, хто має вищу освіту – рік.

Отже, відповідно до Указу Президента України від 24.02.2017 року №44/2017, з Козельщинського району для проходження строкової військової служби цієї восени будуть призвані:

АПРЕЛОВ Владислав – з смт Нова Галещина

ГРОМІНСЬКИЙ Дмитро – з с. Солониці

РОМАНЧА Ігор – з смт Нова Галещина

СТАРЧИК Олег – з с. Солониці

ФЕДІВ Роман – з смт Козельщина

МАЛЮК Сергій – з с. Говтва

МАРКОВИЧ Богдан – з с. Рибалки

ПРІЙДАК Іван – з с. Гайове

БУРЛАЙ Ігор – з с. Мальці

ГОРБАЧОВ Володимир – з смт Козельщина

СОЛОВЕЙ Станіслав – з с. Бутоярівка

АНТОНЬ Сергій – з смт Нова Галещина

Всі новобранці пройшли ретельний професійно-психологічний відбір та за станом здоров’я придатні до проходження військової служби.

Тож побажаємо нашим землякам успіхів, мужності та витримки, їх рідним - терпіння та бадьорості, а дівчатам – дочекатися своїх коханих.

Варто зауважити, що навесні з Козельщинського району на строкову військову службу було призвано також 12 юнаків, які наразі гідно виконують свій конституційний обов’язок та представляють рідний край у Збройних Силах України.


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2017, 14:29 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації