Вхід | Реєстрація

Чи всім взимку жити добре?

Зима 2009-2010 стала справжнім випробуванням для жителів України (та й не тільки). Через досить низьку температуру повітря та негоду багато людей мерзнуть навіть у власних оселях. Тим же, кому долею судилося залишитися без житла й опинитися просто на вулиці, - і зовсім непереливки. Їхнє життя-буття взимку дуже складне – немає де сховатися від холоду, поїсти, помитися. Куди ж подітися безпритульним у негоду?
Підвали, під’їзди, авто- та залізничні станції… Не для всіх вони відкриті, не скрізь їм, м’яко кажучи, раді – лають, виганяють, можливо, навіть б’ють.
У більшості міст України цієї зими створено притулки для безхатченків, де їх підгодовують, дають можливість зігрітися, переночувати, роздають теплі речі, надають медичну допомогу тощо.
Цікаво, а чи дбають у нашому місті про таких людей, котрих у народі прийнято називати «бомжі»? З цього приводу ми звернулися в управління праці та соціального захисту населення РДА та поспілкувалися з начальником управління Володимиром Ґудзем та його заступником Наталією Пархомовою.
Як нам вдалося з’ясувати, подібного притулку для безхатченків у Пирятині немає, проте це питання стоїть сьогодні на порядку денному. Нині йде підготовка документів для створення такого притулку або центру обліку бездомних. До цього часу це питання не вдавалося вирішити позитивно через відсутність фінансування. Зрештою, задум непоганий і такий притулок потрібен, адже це дасть змогу вести облік безпритульних, забезпечити їх місцем для нічного перебування, медичним оглядом, харчуванням, надати можливість поновити втрачені документи тощо.
Поки ж всі ці задуми лише на словах та паперах, при територіальному центрі по обслуговуванню одиноких непрацездатних пенсіонерів та інвалідів створено комісію, проводяться рейди та патрулювання з метою виявлення безпритульних осіб, щоб вони у морозні дні не залишалися ночувати просто неба. Так, станом на 25 січня цього року проведено 34 таких рейди та 6 патрулювань. Бездомних громадян не було виявлено. Та, на всяк випадок, при Вишневецькому стаціонарному відділенні терцентру створено 4 ліжко-місця для тимчасового перебування громадян цієї категорії.
Сподіваємося, що питання з притулком для безпритульних усе-таки з часом вирішиться, адже вони – хоч і брудні, смердючі й огидні, але, зрештою, – теж люди і потребують соціального захисту та допомоги.

Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2010, 16:22 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації