Вхід | Реєстрація

Андрій Матковський: зі стихією повинні боротися разом

Сьогодні міський голова Андрій Матковський зустрівся з керівниками автозаправних станцій, розташованих на території Полтави. Тема зібрання найактуальніша – наслідки снігової стихії, яка створила у Полтаві надзвичайну ситуацію. Цьогоріч випало снігу у 2,5 рази більше ніж минулого року і, як переконують синоптики, сильні опади очікуються і надалі. Є штормове попередження: уже завтра приблизно з 16-ої години розпочнеться снігопад і триватиме добу, рівень опадів буде десь 40-45 см. Та й навіть нині, коли сніг не йде, потужний вітер переносить його дорогами, тож часто зусилля щодо прибирання вулиць зводяться нанівець. Андрій Матковський навів яскравий приклад: сьогодні на кілька годин з цієї причини припинявся рух на вулиці Зіньківській, доки спеціалізована аварійно-рятувальна частина прибирала сніг. Подібні проблеми є у віддалених районах (Яківці, Рибці, Червоний шлях).
Ситуацію ускладнює ще один вагомий чинник: у зв’язку з незатвердженням Державного бюджету, досі немає і бюджету міста, фінансування здійснюється за принципом однієї дванадцятої витрат у межах минулого року. Але тоді витрачалося менше, а зараз вибрики погоди вимагають значно більших коштів.
Нині у місті працює 70 одиниць техніки в т.ч. близько 30 – не комунальної, наданої на благодійних засадах підприємствами, організаціями, установами. Серед них ВАТ «Полтаваобленерго» (3 шт), СВАРЧ (3 шт), ВАТ «Полтаватрансбуд» (2 шт) та інші. Міський голова висловив їм щиру вдячність за участь у спільній справі. Об’єднаними зусиллями у Полтаві не допущено зупинки транспорту, як у інших великих містах.
Андрій Матковський звернувся до керівників АЗС із проханням надати допомогу в отриманні паливних матеріалів для заправки цієї техніки в найближчі чотири дні, таким чином зробивши свій внесок у боротьбу зі стихією. Від однієї станції просять одну тонну дизельного палива. Відзначалося, що деякі АЗС уже допомагають, розуміючи всю небезпеку снігопадів. Керівники з розумінням поставилися до прохання міської влади і обіцяли надати пальне.
Участь у нараді взяли представники таких підприємств: ПВГП «Автотранс», ТОВ «Еліпсон», ВП «Надєжда», ТОВ «Алмакс-Авто», ПФ ТОВ «Татнєфть-Укрнєфтєпродукт», ПФ ТОВ ТД «Континент Нафто Трейд», відділу реалізації нафтопродуктів по Полтавській області ВАТ «Укрнафта», ТОВ «Рось-1», ТОВ ТД «Рітейл К», ВАТ «Облагропостач», Регіонального виробничого управління «Харківатогаз», ТОВ «Формула-Рітейл», ТОВ «Форт», АЗС ВАТ «Концерн «Галнафтогаз».

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2010, 16:34 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації