Вхід | Реєстрація

Перших призовників з Козельщинського району відправили на військову службу

Перших призовників з Козельщинського району відправили на військову службу

16-го жовтня на строкову службу з району відправили перших 4-х призовників. За словами Військового комісара Козельщинському РВК майора Юрія Кушка, цієї весни до лав Збройних Сил та Національної гвардії України заплановано призвати 12 юнаків.

Проводжати призовників приїхали батьки, рідні, друзі та кохані. Перед відправкою у світлиці військкомату їм вручили військові квитки, подякували батькам за виховання захисників Вітчизни та побажав юнакам доброго путі і гарної служби. А батьків ще раз заспокоїли, пояснивши що згідно Указу Президента України строковики не залучаються до виконання бойових завдань у зоні проведення АТО.

На відміну від матусь та дівчат, на очах яких наверталися сльози, самі призовники трималися бадьоро. Перед посадкою в мікроавтобус хлопці попрощалися з рідними, ще раз обійняли матерів та коханих, і автобус вирушив до Полтави на збірний пункт обласного військкомату, де призовників розподіляють по військовим частинам та навчальним центрам.

У першій партії на строкову військову службу призвали: Дмитра ГРОМІНСЬКОГО з с. Солониці, Ігоря РОМАНЧА з смт Нова Галещина, Олега СТАРЧИКА з с. Солониці та Романа ФЕДІВА з смт Козельщина.

За словами головного спеціалісті відділення комплектування військкомату Івана Гурина перші двоє хлопців будуть проходити військову службу у столичному спецпідрозділі «БАРС» Національної гвардії України, а двоє інших – у Київському зональному відділенні Військової служби правопорядку. Отже побажаємо їм успіхів у службі, мужності та витримки, їх рідним - терпіння та бадьорості, а дівчатам – дочекатися своїх коханих. І нагадаємо, що кожний справжній чоловік має пройти армійську службу та навчитися володіти зброєю, щоб у разі необхідності захистити свою країну. 

Як пояснив військовий комісар майор Юрій Кушко, призов на строкову військову службу в Козельщинському районі завжди проходив організовано та без жодних зривів. Цього року на військову службу з району планується призвати 12 юнаків віком від 20 до 23 років. Більшість з них потрапить до військових частин та навчальних центрів Збройних Сил Україна, а четверо проходитимуть службу в Національній гвардії. Відправка наступних партій призовників на обласний збірний пункт запланована на 23 жовтня, 6 та 20 листопада. Служити вони будуть 18 місяців, а ті, хто має вищу освіту – рік. Всі новобранці пройшли ретельний професійно-психологічний відбір та за станом здоров’я придатні до проходження військової служби.

Навесні з Козельщинського району на строкову військову службу було призвано також 12 юнаків, які наразі гідно виконують свій конституційний обов’язок та представляють рідний край у Збройних Силах України.


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 жовтня 2017, 17:09 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації