Вхід | Реєстрація

Суд отштрафував начальника Великобагачанського лісгоспу, за спробу підкупу поліцейського

Суд отштрафував начальника Великобагачанського лісгоспу, за спробу підкупу поліцейського

Начальнику Великобагачанського лісництва та депутату місцевої райради Миколі Кожем’яці призначили $300 штрафу за спробу «підкупити» керівника райвідділу поліції за $2000.

Великобагачанський райсуд Полтавської області виніс вирок начальнику Великобагачанського лісництва та депутату райради Миколі Кожем’яці, який пропонував хабар керівнику райвідділу поліції. 26 жовтня суддя Наталія Лисенко призначила йому 8,5 тис. грн штрафу. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

Нагадаємо, начальника Великобагачанського лісництва ДП «Миргородське лісове господарство» Миколу Кожем’яку затримали 18 липня. Він передав $2000 хабара т.в.о. начальника Великобагачанського відділення поліції Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області Миколі Михайлову.

У матеріалах справи вказано, що 5 липня поліцейські зупинили у селі Поділ Великобагачанського району КамАЗ. В автомобілі було 22,44 м³ деревини. Правоохоронці знайшли у товаротранспортних документах невідповідності. Специфікація походження дерев’яних колод не сходилася із товаротранспортною накладною. Вантажівку з причепом вилучили і залишили на території райвідділу поліції.

Того ж дня, на мобільний Миколи Михайлова зателефонував Микола Кожем’яка та попросив про зустріч. Вона відбулася о 17:00 у службовому кабінеті т.в.о. начальника поліції. лісничий запропонував хабар. Чоловік хотів, щоби керівник райвідділення вплинув на підлеглих слідчих і допоміг закрити кримінальне провадження та повернути вантажівку з деревиною.

7 та 8 липня відбулися зустрічі, де Микола Кожем’яка уточнив розмір хабара — $3000-5000. За тиждень вони зустрілися на заправці, де лісничий сказав, що більше $2000 дати не зможе. Гроші домовилися передати 18 липня.

У призначений день Микола Кожем’яка під’їхав до Великобагачанського відділення поліції і викликав Миколу Михайлова. Разом вони поїхали у бік села Затон. Далі начальник лісництва звернув у поле, пересвідчився, що немає «хвоста» і передав 52 тис. грн. На той час це було еквівалентно $2000.

Після цього Миколу Кожем’яку затримали. Його взяли під варту із правом внесення застави — 128 тис. грн. Ці гроші за нього заплатила третя особа.

На суді лісничий повністю визнав провину, розкаявся та заявив, що діяв в інтересах підлеглих. Його засудили за ч.1 ст. 369-2 (зловживання впливом) і призначили 8,5 тис. грн штрафу. Це максимальне фінансове покарання, можливе в рамках статті. Найбільше, що загрожувало Миколі Кожем’яці — це 5 років обмеження волі. Упродовж 30 днів він може оскаржити вирок в Апеляційному суді Полтавської області.

Зазначимо, що, за даними декларації лісничого, його родина не володіє коштами, які б дозволили оперувати сумою у 52 тис. грн. Тобто Микола Кожем’яка або не задекларував ці гроші, або використав для хабара кошти сторонньої особи.

У 2015 році Микола Миколайович Кожем’яка балотувався до Великобагачанської районної ради від партії ВО «Батьківщина». Пройти на виборах йому не вдалося. Пізніше, коли зі складу райради вийшла депутат Антоніна Живолуп, Кожем’яка «піднявся» за списком і став депутатом.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 жовтня 2017, 13:15 | Велика Багачка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації