Вхід | Реєстрація

4 міська клінічна лікарня Полтави щорічно надає допомогу сотням пацієнтів

Майже половина потужностей відділення відведена методам гідротерапії. А відтоді, як відновив свою роботу лікувально-оздоровчий басейн, тут проводять не лише лікувальні процедури, але і заняття з аквааеробіки та аквафітнесу. Олександр Крумін із подробицями – далі.
Водолікарня у відновлювальному відділенні 4 МКЛ має суттєві потужності і пропонує пацієнтам різні види послуг та процедур. Тут - і лікарняна гімнастика, і підводний душ-масаж, і витягування хребта. Віднедавна, після перерви, відновив свою роботу і лікувально-оздоровчий басейн.
Елла Рижкова, завідуюча відділенням відновлювального лікування 4 МКЛ:
- В басейні ми проводимо такі процедури: оздоровчі - аквааеробіка, аквафітнес та лікувальні - гідрокінезитерапія, лікувальна гімнастика у басейні для схуднення, підводна гімнастика для профілактики остеохондрозу.
Із задоволенням у басейні аквааеробікою займаються дівчата та жінки. Вони не приховують задоволення від занять.
Вікторія Фісенко, займається аквааеробікою:
- Завдяки воді розслабляються м'язи, відчуваєш гарний настрій, покращення стану здоров'я, вирівнюється постава, стан душі, гармонія. Це дуже гарний вид спорту.
Показання до гідротерапії, говорить завідуюча відділенням відновлювального лікування Елла Рижкова, найрізноманітніші. Це - хвороби хребта, суглобів, проблеми з тиском, вегето-судинна дистонія тощо. Направлення на водні процедури виписує лікар після огляду пацієнта. Фахівець також підбирає програму відвідувань басейну.
Елла Рижкова, завідуюча відділенням відновлювального лікування 4 МКЛ:
- Проводячи відбір для занять у басейні, лікар враховує фізичний стан, можливості організму, наявність захворювань. Він оформляє медичну карту, складає індивідуальну програму оздоровлення.
У басейні поряд виконують витягання хребта під водою. Щорічно таку допомогу у відділенні отримує близько 400 чоловік. Причому, медики відзначають: у 85% випадків лікування водою дає позитивний результат.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації