Вхід | Реєстрація

Тюремні грати так його нічому й не навчили…

5 січня 2010 року до чергової частини Гадяцького райвідділу міліції надійшла письмова заява від жителя міста Гадяч Івана (ім’я змінено) про те, що невідома особа проникла до його будинку і скоїла крадіжку грошей, двох мобільних телефонів та особистих речей.
Відразу ж на місце події виїхала слідчо-оперативна група та підтвердила факт скоєння крадіжки.
Співробітники карного розшуку почали проводити оперативно-розшукові заходи по встановленню та затриманню особи, яка вчинила вище вказаний злочин. І результат не забарився. Крадієм виявився 35-річний житель міста Миргорода Олександр (ім’я змінено), який раніше вже не раз мав проблеми із законом.
Олександр став на кримінальну стежку ще в 15 років. На його рахунку хуліганство, грабежі та крадіжки, але тюремні грати так його нічому й не навчили. Відбувавши термін покарання, виходив на волю і знову брався за своє.
В ході слідства було встановлено, що Олександр приїхав до Гадяча у гості до своїх знайомих. 31 грудня минулого року він разом зі своїм знайомим прибули до будинку Івана аби вирішити особисті питання.  Поговорили і після розмови уже в трьох поїхали на таксі до організації, яка ремонтує автомобілі.
Олександр, знаючи те, що у Івана на даний час немає нікого вдома, на таксі повернувся назад до його будинку, звідки викрав гроші, два мобільні телефони та особисті речі господаря.
Після його затримання, працівникам міліції стало відомо, що це непоодинокий випадок його злочинних діянь на території Гадяцького району. Так, 3 січня поточного року Олександр скоїв повторну крадіжку мобільного телефону у ще одного місцевого жителя, а  у вересні та жовтні минулого року цілий ряд крадіжок у центральній районній лікарні.
Зі слів дізнавача Гадяцького РВ ГУМВС Руслана Лисенка: «Олександр, прибувши до приміщення лікарні, спостерігав за кабінетами. Як тільки медичний персонал залишав їх без нагляду та незамкнутими,  чоловік відразу ж  заходив до приміщень та викрадав з сумок гаманці та гроші. Викрадені мобільні телефони він перепродував, а гроші використовував для власних потреб. Загальна сума матеріальних збитків, які він наніс жителям нашого району становить більше 10 тисяч гривень.»
Як повідомив Роман Кроль, перший заступник начальника Гадяцького РВ: «На сьогоднішній день лише на території Гадяцького району даним громадянином скоєно 7 злочинів, а також  встановлено, що свою злочинну діяльність він провадив і в інших районах Полтавської області».
Наразі, щодо затриманої особи порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка).

Автор: Інна Ященко, старший інспектор по РН та ГФ СДІМ Гадяцького РВ ГУМВС України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2010, 17:16 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації