Вхід | Реєстрація

У Миргороді відкрили реконструйований міст

У Миргороді відкрили реконструйований міст

Учора голова обласної державної адміністрації Валерій Головко й голова обласної ради Олександр Біленький взяли участь у відкритті реконструйованого мосту через річку Хорол у Миргороді.

Об’єкт розташований по вулиці Гоголя. Завдовжки він 116 метрів. Днями на об’єкті завершилися ремонтні роботи. Загалом реконструкція тривала два роки, а коштувала 28 мільйонів гривень.

– Шановні миргородці, це справді важлива подія для вашого міста. І для всієї області вона також важлива, тому що саме цей об’єкт був випробувальним у форматі децентралізації, фінансової децентралізації. 2015 рік розпочався з пілотного проекту реконструкції мосту в місті Миргороді через річку Хорол. Для нас це був дуже важливий етап і ми змогли його пройти завдяки політичній волі керівників країни. Саме реформа децентралізації, передача повноважень і ресурсів на місця дали можливість реалізувати цей надважливий інфраструктурний об’єкт. На нього витрачено з різних джерел – міського й обласного бюджетів, Державного фонду регіонального розвитку – 28 мільйонів гривень. І це тільки початок нашої роботи. Наступного року починаємо дуже серйозний об’єкт, з’єднаємо автошляхом Миргород і Лохвицю. Ви знаєте ту дорогу, вона нині у жахливому стані, але маємо надію, що за два роки реалізуємо й цей важливий проект щодо інфраструктури, – зазначив Валерій Головко.

– Дякуємо всім будівельним організаціям, які знову об’єднали два береги цієї чудової річки. Нині маємо змогу швидко та якісно їхати Миргородом. Два роки – наче й чималий проміжок часу, але для такого будівництва це зовсім мало. До слова, з бюджету області в поточному році профінансовано проекти восьми мостів на Полтавщині. Це досить великі кошти. Ми хочемо дати імпульс будівництву доріг, спорудженню мостів у регіоні, – пояснив Олександр Біленький.

Міський голова Миргорода Сергій Соломаха подякував миргородцям і гостям міста за терпіння, поки тривали ремонтні роботи.

– Якби ми не розпочали тоді реконструкцію мосту, хтозна в якому стані він знаходився б зараз. Понад десятиліття міст був в аварійному стані. І зокрема завдяки позиції Уряду, обласної державної адміністрації та обласної ради ми змогли отримати перший транш із Державного фонду регіонального розвитку в кінці 2015 року, що дало нам змогу розпочати будівництво об’єкта. Зрозуміло, лише місцевим бюджетом ми б не обійшлися. А якщо говорити про 2012-2014 роки, то не змогли б знайти й ті дев’ять мільйонів. Завдяки децентралізації маємо можливість виділити кошти і з місцевого бюджету, – додав Сергій Соломаха. – Цей об’єкт дасть змогу пішоходам, велосипедистам, автомобілістам перетинати річку Хорол швидше, ніж це ми робили останні два роки. І, думаю, про те вже й не згадуватимемо, бо в нас є чудовий міст. Дякую всім, хто на ньому працював.

За словами першого заступника міського голови Миргорода Сергія Швайки, упродовж 2016-2017 років було повністю проведено реконструкцію мосту. Незмінними лишилися тільки опорні конструкції – руслові опори, які відштукатурили й покрили спеціальною сумішшю. Проектна вартість мосту становила 33 мільйони гривень, а договірна вартість із підрядником склала 28 мільйонів гривень.

Виконавець робіт підприємства-підрядника Костянтин Штанько розповів, що проїжджу частину мосту розширили на два метри, а тротуари – на 0,8 метра. Нині міст завширшки дев’ять метрів, а тротуари – по 1,8 метра.

Подяками міської ради Сергій Соломаха нагородив представників будівельної організації, підрядників і субпідрядників. Почесне право перерізати урочисту стрічку надали Валерієві Головку, Олександрові Біленькому, Сергієві Соломасі. Першими річку Хорол по оновленому мосту перетнули автомобілі великої вантажності за кермуванням працівників комунального підприємства «Спецкомунтранс». Таким чином, за традицією будівельників, перевірили міст на міцність.

Довідка. Міст через річку Хорол збудований у Миргороді в 1960 році. У 2002-му, за результатами технічної експертизи, визнаний аварійним. Реконструкція тривала за будівельними нормами і графіками два роки. Вартість освоєних коштів – понад 28 мільйонів гривень, зокрема 17 мільйонів гривень – із Державного фонду регіонального розвитку, із міського бюджету – 9 мільйонів 779 тисяч гривень, субвенція з обласного бюджету – 2 мільйони гривень. 


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 грудня 2017, 15:13 | Миргород | Суспільство


1. Beri Mor / 27 грудня 2017, 15:51
Чи й не подія.Люди через Керченську протоку міст побудували,це я розумію.А тут якусь гатку відремонтували,а репету...
2. don / 27 грудня 2017, 16:56
молодці! сьогодні ремонтують дороги й мости, а завтра будуть аеропорти і космодроми
3. Beri Mor / 27 грудня 2017, 18:03
2.don
«, а завтра будуть аеропорти і космодроми»

Да,класно буде.Будемо з тих космодромів літати на марс(звичайно,якщо туди буде "безвіз") пити пиво,та насолоджуватися марсіанським життям.Ракети в нас мабуть будуть на євробляхах,але то таке...:)))

Змінено 27.12.2017, 18:05
4. Адекватник / 27 грудня 2017, 18:41
3.Beri Mor
«Да,класно буде.Будемо з тих космодромів літати на марс»

Блін, якби вже швидше. І треба усіх свідомих на ракети і на Марс, нах.. разом з іхніми обрізаними кумирами.
5. don / 27 грудня 2017, 18:51
Ти поки нам обрізаними голови задурював, то нам вже нав’язали католицьке Різдво і вже по п’ятому каналі розказують, що то тільки у руському мірі Різдво празднують сьомого, так що скоро сьомого відмінять
6. Адекватник / 27 грудня 2017, 18:59
5.don
«Ти поки нам обрізаними голови задурював, »

А пятий канал, хіба не їм належить? Та й Різдво... що хоч воно те слово означає? Я знав раніше "рождество", теж, блін, до речі, обрізаного. Бачиш, як все заплутано.
7. микола козак / 27 грудня 2017, 19:00
Шкода , що таку подію пропустив президент.
8. Maksym / 27 грудня 2017, 19:59
шо за подвійні стандарти? Католицьке Різдво вам взападло святкувати, а католицький Новий Рік - так сльзу пускаєте під дзенькіт курантів з "грюндіга".
9. Beri Mor / 27 грудня 2017, 20:04
7.микола козак
«Шкода , що таку подію пропустив президент.
»

Звичайно шкода,але ж він не сонце,всіх не обігріє.Мабуть більш важливий,стратегічний об"єкт відкривав,на кшталт сільської олійниці.
10. Maksym / 27 грудня 2017, 20:22
доречі за Керчинську протоку.
Міст через Хорол звичайно самий простяцький. Впевнений, хоч і не бачив, що за ньго переплатили. Сампрославляння чиновництва на його відкритті бісить. Але усе це ні в якій мірі не більше від кримського. А от економічний ефект від миргородського буде в рази більший.
11. don / 27 грудня 2017, 20:43
10.Maksym
«Впевнений, хоч і не бачив, що за ньго переплатили. »

Проектна вартість була 33, а зробили за 28
Чудіса
12. don / 27 грудня 2017, 20:50
6.Адекватник
«Я знав раніше "рождество", теж, блін, до речі, обрізаного. Бачиш, як все заплутано.»

Немає ніяких відомостей і доказів по цьому питанню, на ньому можна навіть не зациклюватись, оскільки нічого довести і опровергнути неможливо
13. Адекватник / 28 грудня 2017, 07:39
12.don
«Немає ніяких відомостей і доказів по цьому питанню, на ньому можна навіть не зациклюватись, оскільки нічого довести і опровергнути неможливо»

Нє, ну ти дайошЪ. Вже Новий рік почав святкувати? Такого, здається, й селена б не написала. Як це - немає? Ти «письмо» читав, яке свідомі рахують святим? Та навіщо те "письмо", ти хоч ЕХО читай. Ось може й в цьому номері тобі Філон надрукує перелік празників на січень і там побачиш, що усі миряни, а свідомі - це миряни в квадраті, особливо західні, будуть 14 січня святкувати ОБРІЗАННЯ ГОСПОДНЄ. Які тобі ще докази треба?Посилання на www.pravoslavie.ru Так що усьо закручено так, що комарь носа не підточить. Куди б свідомі не кинулись за порятунком, кругом одні обрізані - і в "миру",тобто на землі, і на "небі". Усікаєш рівень планувальників і рівень пришелепуватості українців? І в це ж вірять не якісь там безграмотні, що писати й читати не вміють. В це вірять ті, хто усякі там акадамії при самих президентах покінчали, хто тепер у високих кабінетах сидить, хто в депутатах ходить, хто діток у школах і садочках вчить.

Змінено 28.12.2017, 07:47
14. don / 28 грудня 2017, 09:14
13.Адекватник
«Нє, ну ти дайошЪ
Як це - немає? Ти «письмо» читав»

Я вибачаюсь, що задів твої почуття, як віруючого
13.Адекватник
«будуть 14 січня святкувати ОБРІЗАННЯ ГОСПОДНЄ. Які тобі ще докази треба?Посилання на www.pravoslavie.ru »

я очікував на цілі цитати з Біблії, та церковних книг, а ти..
13.Адекватник
«Так що усьо закручено так, що комарь носа не підточить. Куди б свідомі не кинулись за порятунком, кругом одні обрізані »

так та трохи не так, от коли стикаєшся з більш древнім текстом Біблії (для прикладу Острожська Библия), то там виявляється суттєві розбіжності з сучасним текстом, і я більш схиляюсь до деяких робіт вчених, що текст Біблії правився в XVI-XVII віці, оригінали просто попалили
13.Адекватник
«Усікаєш рівень планувальників і рівень пришелепуватості українців?»

так воно кругом таке, не тільки у нас
15. Адекватник / 28 грудня 2017, 10:41
14.don
«я очікував на цілі цитати з Біблії, та церковних книг, а ти..»

А ти сам не можеш пошукати?
14.don
«текст Біблії правився в XVI-XVII віці, »

Я тобі більше скажу, він і сьогодні правиться. Ось недавно читав, що Папа Римський хоче молитву Отче наш правити. Там бач написано: "Не введи нас во искушение". А люди вже ж і нормальні є і цілком логічно ставлять питання: хіба може Бог вводити людину в іскушеніє? Тепе Папі морока. Попитай Біблію у єгов і побачиш, що у них там написано замість слова «блудніца» слово "проститутка". Я питав, а вони кажуть що то воно однаково, то так написали, щоб молоді було зрозуміліше. А воно ж таки не однаково. Проститутка - це бізнес, а блудница - це, якщо можа так сказати, состояніє душі.
14.don
«так воно кругом таке, не тільки у нас»

Та тут ти правий. Тільки інші ж не корчать із себе цивілізованих гейропейців, і ваще,тіпа, самих умних.
16. Седой / 28 грудня 2017, 10:49
Католицьке Різдво вам взападло святкувати, а католицький Новий Рік - так сльзу пускаєте під дзенькіт курантів з "грюндіга". (К)
Плюньте вы на религиозные распри, обычный очень успешный бизнес и все.
Филарет ваш с младых ногтей все про Бога знает и не боится анафемы. Не спроста же :))
Прочитал недавно: себестоимость средней церковной свечи в Софрино (это главный заводик РПЦ МП, типа сахзавода в Билыках) всего 70 коп. Продается она по цене от 15 руб. А вы говорите - опиум для народа :)) Трамп бы от радости помер от такой рентабельности )).
Всех земляков с наступающим НОВЫМ ГОДОМ! МИРА Украине, добра и благополучия ее жителям!
Вернусь из Дубая 12 января и продолжим полемику :)
17. don / 28 грудня 2017, 11:35
15.Адекватник
«Я тобі більше скажу, він і сьогодні правиться. Ось недавно читав, що Папа Римський хоче молитву Отче наш правити. Там бач написано: "Не введи нас во искушение"»

та ну то таке "по мєлочам", а тоді в старину все поправили кардинально, оскільки Біблія це фактично книга по історії, і не існує зараз екземпляра старішого за XVII вік
15.Адекватник
«що у них там написано замість слова «блудніца» слово "проститутка"»

15.Адекватник
«Проститутка - це бізнес, а блудница - це, якщо можа так сказати, состояніє душі.»

але одне твердження не суперечить іншому
18. микола козак / 28 грудня 2017, 11:44
Ви обидва ряси не носите?Чи ви хизуєтесь своєю освіченістю , то давайте в школу викладати слово боже , в Україні це саме на часі дурманить людей.
19. Адекватник / 28 грудня 2017, 12:11
18.микола козак
«Чи ви хизуєтесь своєю освіченістю , то давайте в школу викладати слово боже , в Україні це саме на часі дурманить людей.»

Не хизуємось, а намагаємось хоч в такий спосіб донести до народу те, як його дурманять і дурять. Але народу й так не доходить.
20. Адекватник / 28 грудня 2017, 12:14
17.don
«але одне твердження не суперечить іншому»

Суперечить. Краще подумай
21. Адекватник / 28 грудня 2017, 12:33
16.Седой
«Плюньте вы на религиозные распри, обычный очень успешный бизнес и все. »

Если бы все. Не все. На почве религии народ делят. Сначала, еще до майдана, они языковым вопросом народ разделили. После майдана разделили еще и на ватников и вышиватников. Теперь дальше делят - на католиков и т.н. православных. И так о тех пор, пока всех не уничтожат, оставив себе лишь необходимое для прислуги количество.
22. don / 28 грудня 2017, 14:27
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
20.Адекватник
«Краще подумай»

та ну про шо балачка?
простітутка може дати й просто так, а блудніца й торгонути пиздою єслі шо
23. don / 28 грудня 2017, 14:35
16.Седой
«Плюньте вы на религиозные распри, обычный очень успешный бизнес и все. »

нікому вигнати торгующих із Церкви
24. Адекватник / 28 грудня 2017, 16:05
22.don
«простітутка може дати й просто так, а блудніца й торгонути»

Мало хто що може. От торговка пиріжками, наприклад, може тобі дати пиріжок даром, але вона залишається торговкою, це її заробіток, прохвесія. А якась кулінарка, яка пече пиріжки для себе чи своїх друзів торговкою не буде і вряд чи вона стане тобі продавати пиріжок. Якщо тобі повезе, то може й дасть тобі даром.
25. Адекватник / 28 грудня 2017, 16:06
23.don
«нікому вигнати торгующих із Церкви»

Свідомі ждуть, що прийде Іісус і все порішає.
26. don / 28 грудня 2017, 16:51
24.Адекватник
«Мало хто що може.»

тут прийдеться з тобою погодитись. вже якщо почала торгувати, то мабуть задарма вже не дасть
25.Адекватник
«Свідомі ждуть, що прийде Іісус і все поріша»

та ну да, батюшки ж перші на Хрест поженуть, і торгуватимуть далі, не відмовлятися ж від нового мерседеса і коштовного вбрання
27. Selena2017 / 4 січня 2018, 15:09
16.Седой
«Трамп бы от радости помер о»


Ні, таки як Бог захоче, то й віник стрельне... Ще й вслід поглузує. У Трампа тільки й радості, щоб дикунам заздрити. А от за те, що прості смертні в особі Седого пхають носа в бізнес Гундяя ( ще б про горілчаний щось бовкнув), точно індульгенція не світить. Та рентабельна свічка може зарано засвітитися. Дополемізувався, бідолаха. Сама себе раба б"є...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації