Вхід | Реєстрація

На Полтавщині відкрили зимову наукову предметну школу

На Полтавщині відкрили зимову наукову предметну школу

Уже другий рік на базі обласного дитячо-юнацького оздоровчого табору «Еколог», що у Зіньківському районі, проходить обласна зимова наукова предметна школа.

Мета роботи школи: задоволення потреб учнів у додатковій освіті із дисциплін природничого циклу, виявлення та підтримка обдарованої молоді. Також підготовка старшокласників до проведення науково-дослідницьких й експериментальних робіт у системі Малої академії наук (МАН) України, участі у предметних олімпіадах.

На відкриття, яке відбулося 5 січня, завітали директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко, представник професійно-технічної освіти Лариса Акіняєва, викладач ПНПУ імені Короленка Алла Бардінова та директор Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Віталій Бедніна.

— Завжди важливо підтримувати позашкільні заклади із розвитку обдарованих дітей. На базі табору дітки відпочинуть, поспілкуються та актуалізують набуті знання. Сподіваюсь, що кожного року кількість учнів збільшуватиметься, бо ми створили умови для їхнього розвитку і комунікації, — наголосила Олена Харченко.

Учасники школи: вихованці очно-заочної біологічної школи Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, переможці та призери предметних олімпіад природничого напряму, юні дослідники МАН України, відмінники навчання.

Робота предметної школи спрямована на поєднання навчання з оздоровчими заходами, національно-патріотичним вихованням, виховною, науково-дослідницькою роботою, музейною педагогікою тощо.

— До викладацької діяльності залучаються науково-педагогічні працівники ВНЗ Полтави. Це викладачі Полтавського національного педагогічного університету імені Короленка, Полтавської державної аграрної академії та Полтавського національного технічного університету імені Кондратюка. Обов’язково, щоб вони мали вчений ступінь та вчене звання, — розповіла директор Департаменту освіти і науки Полтавської.

Навчальний процес у школі здійснюється відповідно до навчального плану і навчальних програм. Проходить за кількома напрямками: систематика та екологія тварин, ботаніка з основами екології; загальна біологія та фізіологія людини; неорганічна та органічна хімія. Кожного дня 3-4 пари, а після обіду – конкурси, квести та ігри. Зимовий заїзд триває лише 17 днів, проте цього учням вистачає. Найбільше дітей приїжджає з Полтави, Полтавського району, Горішніх Плавнів та Миргороду.

— Юннати надсилають нам заявки, а ми їх запрошуємо на літній чи зимовий тур. Наразі у нас відпочивають і навчаються 100 дітей. Щодо принципів забезпечення відпочинку, то це: використання природного середовища, увага до вікових особливостей психологічного розвитку та підвищення їх фізичного, духовного та інтелектуального розвитку,— поділився працівник табору Олександр Одуд.

Нагадаємо, протягом літнього оздоровлення у таборі «Еколог» відпочили 554 дитини. Їх забезпечили 5-разовим харчуванням, солодощами, свіжими овочами та фруктами. Учням провели екскурсії до Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, музею історії Полтавської битви та музею українського весілля. Юннати не тільки відпочивали, а й займалися науково-дослідницькою діяльністю.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 січня 2018, 10:05 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації