Вхід | Реєстрація

За неправдиве повідомлення про підготовку вибуху кременчужанина примусово лікуватимуть

За неправдиве повідомлення про підготовку вибуху кременчужанина примусово лікуватимуть

За завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, Автозаводський районний суд Кременчука ухвалив застосувати до 60-річного кременчужанина примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним наглядом. Про це  повідомила прокурор відділу прокуратури Полтавської області Олена Храпко.

За словами прокурора, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння у власній квартирі, 14 квітня 2017 року об 11 годині 45 хвилин вищезгаданий громадянин з мобільного зателефонував до чергового Кременчуцького відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області і повідомив, що незабаром у приміщенні міжнародного аеропорту м. Харків станеться вибух. Цю інформацію працівники служби одразу передали харківським правоохоронцям. Перевірка приміщення встановила, що ніяких вибухових матеріалів в аеропорту нема. Однак своїм завідомо неправдивим повідомленням чоловік відволік від роботи працівників поліції, швидкої медичної допомоги, вибухотехнічної, кінологічної та експертної служб.

Під час розслідування було встановлено, що кременчужанин страждає на хронічне психічне захворювання і підпадає під дію ч. 2 ст. 19 КК України.

Наразі до набрання ухвалою законної сили чоловік перебуває під піклуванням сина.

 

Довідково: ч. 2 ст. 19 КК України – не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка під час вчинення суспільно небезпечного діяння, передбаченого цим Кодексом, перебувала в стані неосудності, тобто не могла усвідомлювати свої дії (бездіяльність) або керувати ними внаслідок хронічного психічного захворювання, тимчасового розладу психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки. До такої особи за рішенням суду можуть бути застосовані примусові заходи медичного характеру.

Відповідно до ст. 93 КК України примусові заходи медичного характеру можуть бути застосовані судом до осіб, які вчинили суспільно небезпечні діяння у стані неосудності.

Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 січня 2018, 10:36 | Кременчук | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації