Вхід | Реєстрація

Козельщинський районний військовий комісаріат проводить приписну кампанію

Козельщинський районний військовий комісаріат проводить приписну кампанію

У Козельщинському районі почалася приписна кампанія. За три дні 70 допризовників стали призовниками. 16-18 січня в Козельщинському районному військовому комісаріаті працювала комісія по приписці юнаків 2001 року народження до районної призовної дільниці. Юнаки проходили поглиблений медичний огляд та професійно-психологічний відбір. Члени комісії вивчали освітній рівень призовників, стан їх здоров’я та фізичної підготовки. За три дні 70 допризовників з Козельщинського району стали призовниками. Перед початком медогляду головний спеціаліст відділення комплектування військкомату Іван ГУРИН розповів призовникам про можливості вступу до вищих військових навчальних закладів Збройних Сил України та безоплатного здобуття вищої освіти. Як пояснив начальник відділення комплектування капітан Анатолій ФАЛЮШ, приписна кампанія юнаків 2001 року народження проводиться на підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Комісія приймає рішення щодо їх приписки до районної призовної дільниці, де вони будуть перебувати на обліку до їх призову на строкову військову службу. Нагадаємо, що наразі на строкову військову службу призивають юнаків з 18 до 27 років. Хоча згідно з Указом Президента України з введенням особливого періоду юнаків призивають лише після виповнення їм 20 років. Варто зауважити, що військовослужбовці строкової служби не виконують завдання в зоні проведення антитерористичної операції. За словами військового комісара Козельщинського РВК майора Юрія КУШКА, на засіданні призовної комісії 10 призовників заявили про бажання пов’язати своє життя з українською армією – після закінчення школи поступати до вищих військово-навчальних закладів Міністерства оборони України Один із таких призовників - Назар АНДРЕЙКО, учень 10-го класу з селища Козельщина. Він розповів про готовність виконувати свій конституційний обов’язок – проходити військову службу та велике бажання поступити до вищого військово-навчального закладу. В цьому його підтримує мати - Наталія Миколаївна, яка працює медсестрою у Козельщинській загальноосвітній школі.


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2018, 10:53 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації