Вхід | Реєстрація

У пункті обігріву зазвичай ночує мандрівний монах

У пункті обігріву зазвичай ночує мандрівний монах

Цього тижня в Україні, у тому числі і в Кобеляках, різко погіршилися погодні умови. На зміну сніговій хурделиці прийшло суттєве похолодання. Працівники «ЕХО» перевірили, чи дійсно працює пункт обігріву у районній лікарні.

Пункт обігріву розташований у нинішньому хоспісному відділенні ЦЛР. Воно знаходиться на першому поверсі однієї із будівель лікарні. Раніше там було гінекологічне відділення. Для людей, які звернуться за допомогою, щоб уберегтися від холоду, відведена одна палата на чотири ліжка. Зазвичай вони пустують. Хоча, у разі виникнення необхідності, медики можуть швидко підготувати ще одну палату.

Як розповіла завідуюча хоспісним відділенням Любов Півень, у них є один постійний клієнт, який регулярно приходить ночувати в лікарню. Чоловік називає себе мандрівним монахом. Як правило, він приходить увечері, ночує, вранці п’є чай із печивом, які йому дають медсестри, і йде в місто. Документів у «монаха» ніхто не перевіряє. Любов Півень сказала, що напевне звернеться до поліцейських із проханням допомогти встановити особу чоловіка. Крім нього у пункті обігріву частенько ночує мешканка Кобеляк, яка зловживає алкоголем.

Якщо до пункту обігріву звернуться люди із ознаками обморожень чи іншими патологіями, то їх переведуть в інші відділення. Але поки що таких випадків не було.

У самому хоспісі або, як його правильно називати, відділенні паліативної допомоги, не дивлячись на те, що воно працює лише два тижні, уже перебувають дев’ятеро пацієнтів.

Днями до відділення приходили гості із Швеції. Представники однієї із церков відвідали свою прихожанку. Шведи, за їх словами, залишилися задоволеними від побаченого. Вони розповіли, що у Швеції паліативна медицина розвинута дуже добре. У подібних відділеннях хворі знаходяться в палатах на одну особу. У Кобеляках — по-іншому. Шведи дипломатично сказали, що це певно пов’язано із особливостями української ментальності, яка передбачає колективізм. Гості відзначили привітність і відкритість медперсоналу відділення.

Між тим, медики звертаються до небайдужих і милосердних земляків із проханням про допомогу. Справа у тому, що до відділення паліативної допомоги потрапляють люди із різними статками. У декого із хворих інколи навіть немає достатньої кількості одягу. Це, до речі, стосується й інших відділень лікарні. Тому медики будуть вдячні за будь-яку пожертву. Потрібно все — від теплих курток до шкарпеток і натільної білизни.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2018, 09:19 | Кобеляки | Суспільство
1. Zorn / 27 січня 2018, 09:47
Між тим, медики звертаються до небайдужих і милосердних земляків із проханням про допомогу. Справа у тому, що до відділення паліативної допомоги потрапляють люди із різними статками. У декого із хворих інколи навіть немає достатньої кількості одягу. Це, до речі, стосується й інших відділень лікарні. Тому медики будуть вдячні за будь-яку пожертву. Потрібно все — від теплих курток до шкарпеток і натільної білизни.

Широке поле для діяльності Кобеляцького територіального центру соціального обслуговування. Шановні працівники терцентру, рахуйте це офіційним зверненням про допомогу обездоленим співгромадянам!!!
2. Beri Mor / 27 січня 2018, 17:34
Ви узнайте якого патріархату монах,бо як виявиться,що московського,то можуть і з роботи "турнути".
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації