Вхід | Реєстрація

День пам’яті героїв Крут вшанували вихованці Кременчуцької виховної колонії

День пам’яті героїв Крут вшанували вихованці Кременчуцької виховної колонії

29 січня 2018 року в державній установі «Кременчуцька виховна колонія» відбувся урок-реквієм «Пам'яті героїв Крут».

Вихованці вшанували пам’ять юнаків, які героїчно загинули у бою  під Крутами  1918 року. Урок пам’яті  зібрав юнацьку родину для того, щоб пом’янути той славний час, коли кращі представники народу віддали своє життя, захищаючи рідну землю від ворога. Вихованці виступили в ролі істориків, ознайомивши присутніх з становищем України на той час, причинами, перебігом та наслідками трагічних подій, які відбулися 29 січня.  Хлопці переглянули архівне історичне відео, фотографії, продекламували вірші. На вшанування пам’яті Героїв підлітки запалили свічки пам’яті та схилили голови у скорботі за тими, хто віддав своє життя за незалежність України. В бібліотеці установи вихованці оформили книжкову виставку «Крути: трагедія, подвиг, пам’ять». В Храмі на території колонії підлітки помолилися за упокій душ полеглих під Крутами. Юнаків глибоко схвилювала доля молодих хлопців, які заслуговують звання героїв. Цей подвиг нікого не залишив байдужим. Вихованці відчували гордість за свою Батьківщину та народ, його героїчне минуле. Приклад молодих героїв надихнув підлітків в майбутньому стати мужніми захисниками своєї держави та безстрашно боронити її від нападників.

«Захід провели з метою поглиблення знань юнаків про історичне минуле нашої держави, формування національної свідомості підлітків, виховання патріотів та поваги до синів-героїв держави», - наголосив начальник колонії Олександр Сайко.


Автор: Заступник начальника Кременчуцької виховної колонії Олена Удовицька


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації