Вхід | Реєстрація

Чоловік, який купив пістолет у автослюсаря полтавської поліції, отримав 5 років умовно

Чоловік, який купив пістолет у автослюсаря полтавської поліції, отримав 5 років умовно

Справа торгівлі зброєю за сприяння співробітника поліції: покупець уклав із прокурором угоду і отримав 5 років умовно.

Київський райсуд Полтави виніс вирок чоловіку, який незаконно придбав пістолет ТТ в злочинного угрупування. 24 січня суддя Юрій Куліш засудив Руслана Левченка до 5 років умовно. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

Нагадаємо, угрупування у складі трьох осіб затримали 30 жовтня 2017 року. За повідомленням СБУ, до складу групи входило троє мешканців Полтавщини: колишній та діючий співробітник МВС, а також раніше засуджений за тяжкі злочини. Зброю продавали під час особистих зустрічей із клієнтами. Саме в день однієї з таких зустрічей, коли співробітник поліції намагався продати два пістолети, його і затримали.

Під час 12 обшуків правоохоронці вилучили з помешкань та автомобілів фігурантів зброю та запчастини до неї, патрони, глушники та марихуану.

За даними реєстру судових рішень, один із затриманих — колишній начальник Управління громадської безпеки УМВС України в Полтавській області, полковник міліції. Інший — автослюсар Головного управління Нацполіції. Розслідування щодо них поки продовжується.

Згідно з матеріалами справи, 20 жовтня 2017 року Руслан Левченко придбав в одного з них пістолет ТТ. На етапі досудового розслідування він уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Саме її і затвердив суддя.

За рішення Юрія Куліша, обвинуваченого засудили до 5 років ув’язнення з випробувальним терміном 2 роки. Про тягом 30 днів це рішення можна оскаржити до Апеляційного суду Полтавської області.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня 2018, 15:27 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації