Вхід | Реєстрація

Зійшлись, покричали, розійшлись

Зійшлись, покричали, розійшлись

У суботу в Біликах відбулася зустріч жителів селища та представників сусідніх громад, на якій спробували обговорити переваги і недоліки децентралізації.

За кілька днів до зібрання редакції стало відомо, що його ініціатором виступила член виконкому селищної ради Наталія Левонтівцева. Збори мають відбутись у актовому залі цукрового заводу. Голову селищної ради Юрія Латиша про них не повідомляли.

Як розповіли місцеві активісти, оголошення про збори щодо об’єднання селища з сусідніми сільрадами знаходилось у приміщенні цукрового заводу. Крім працівників підприємства, інших біличан ніхто не повідомляв. Також селищем почали ширитись чутки, що на зборах обговорюватимуть відставку селищного голови Юрія Латиша та можливість створення на території заводу свинарника. Коли активісти в зазначений у оголошенні час підійшли до будівлі цукрового підприємства, охоронець пояснив, що впускатиме у приміщення за списками. Тоді активісти звернулись до директора заводу Івана Миська, аби дізнатись, які саме збори проходитимуть у довіреному йому заводі. Керівник відповів, що актовий зал орендували.

У результаті зібрання відбулось прямо на вулиці, поряд із центральним приміщенням заводу.
Усього на території підприємства зібрались близько 50 біличан. Також на зустріч прибули депутат обласної ради Сергій Жук та жуківський сільський голова Сергій Рубан.

Наталія Левонтівцева пояснила присутнім, що у зв’язку з процесом децентралізації, який відбувається в країні, жителям селища треба визначитись щодо подальшого шляху розвитку. Щоб детальніше розібратись у цьому питанні, вона запросила на зустріч голову Бутенківської об’єднаної громади Миколу Скрильника. Також Левонтівцева додала, що агрофірма «Добробут», де жінка працює, бере активну участь у децентралізації.

Далі Наталія Іванівна попрохала Скрильника розповісти, як у них відбувався процес об’єднання. Паралельно частина присутніх задавали питання голові Бутенківської громади, частина викрикували несхвальні репліки в його адресу.

Під час виступу Микола Скрильник розповів, що працює над тим, аби приєднати до громади Кунівську і Золотарівську сільські ради. Він сподівається, що свої погляди змінять і жителі Марківської сільради. Зі слів Миколи Володимировича, Бутенкам необхідно суттєво збільшити кількість жителів громади. Крім того, Скрильник наголосив, що не бажає об’єднуватись із Білицькою селищною радою, оскільки на її території фактично немає підприємств і земель, із яких можна отримувати податки.

Відповівши на всі питання, Микола Скрильник попрощався з біличанами. Його виступ продовжив депутат Бутенківської громади Павло Гунжель. Він назвав недоліки об’єднання і пророкував біличанам серйозне зростання податку на нерухоме майно. Оскільки їх громада не в змозі буде утримувати себе в інший спосіб.

Після зустрічі свій коментар надала Наталія Левонтівцева. Вона нагадала, що у 2016 році вісім депутатів селищної ради ініціювали позачергову сесію, на якій мали прийняти рішення про створення громади. Тоді активісти зірвали зібрання і депутати залишили зал засідань.

— Жуківська сільрада підтримує об’єднання з Біликами. Не проти цього і Червоні Квіти. Але Чорбівка схиляється до Іванівки. Якщо ми й далі сидітимемо, склавши руки, то примусово будемо приєднані до якогось населеного пункту, — сказала Левонтівцева. — Сьогодні були не збори, а зустріч активних членів виконкому, депутатів, керівників освітніх установ, які хотіли дізнатись у Миколи Скрильника, до чого призведе децентралізація. Голова селищної ради не проводить освітню роботу серед населення щодо об’єднавчих процесів, от ми й хотіли спершу самі в усьому розібратись. Оскільки агрофірма «Добробут» не стоїть осторонь децентралізації, то й було вирішено запросити на зустріч працівників цукрового заводу.

Наталія Левонтівцева додала, що готує на сесію селищної ради, яка відбудеться у п’ятницю, звернення щодо створення об’єднаної громади з центром у Біликах.

Коли зібрання завершило, то кілька чоловік висловили свою думку щодо тих подій. Вони описали зустріч так: зійшлись, покричали, розійшлись.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2018, 22:17 | Кобеляки | Політика


1. AVI90 / 18 лютого 2018, 23:02
Під час виступу Микола Скрильник розповів, що працює над тим, аби приєднати до громади Кунівську і Золотарівську сільські ради.Так Кунівці краще приєднатися до Бутенок чим до Кобеляк.
2. КАМаз / 18 лютого 2018, 23:10
У Паші шизофренія остання стадія, далі його потрібно ізолювати!
3. Beri Mor / 19 лютого 2018, 07:18
1.AVI90
«.Так Кунівці краще приєднатися до Бутенок чим до Кобеляк.»

Та любому селу немає смислу приєднуватися до Кобеляк.В Кобеляках надходження до бюджету мізерні,а витрати на утримання міста потрібні баснословні,плюс задоволення амбіцій Сан Санича,а вони в нього "космічні".От і буде все це вирішуватися за рахунок податку з землі села (а це єдине суттєве поповнення коштів в районі,що ще залишилося),яке приєднається до райцентру.
4. Adekvatov / 19 лютого 2018, 08:40
"Левонтівцева додала, що агрофірма «Добробут», де жінка працює, бере активну участь у децентралізації."
Колись була така поговірка "Болтун находка для шпиона". Це про Левонтівцеву, та і про кореспондента ЕХО. Ще раз для тормознутих: "агрофірма «Добробут» ...бере активну участь у децентралізації". Розшифровуємо, знову таки для тормознутих. Транснаціональний агрохолдін, прийшовший сюди за українською землею, зацікавлений у децентралізації і її лобіює. Цим все сказано. І навіть більше. Тільки люди цього не хочуть бачити і знати. Хоч обєднуйтесь, хоч розєднуйтесь, марінеточна влада буде проводити курс на зняття з себе будь якої відповідальності і передачі усього і вся на місця. Наслідком буде кинуте нпризволяще населення так званих громад, яке після остаточного заволодіння землею, буде знищуватися ще швидшими темпами.
5. Чудо Юдо / 19 лютого 2018, 16:53
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Хто про що, а Адекватник - про всесвітню змову :)
Дивна реакція на Скрильника. Чоловіка запросили розповісти про свою практику ОТГ, він погодився, приїхав, йому пофігу на біличан, по суті, а "із зали" впоперек йому крики. На його місці послав би горлатих подалі і поїхав би додому.
6. Adekvatov / 19 лютого 2018, 17:37
5.Чудо Юдо
«Хто про що, а Адекватник - про всесвітню змову :)»

Ти записуй мої коменти. Подивимось, що ти співатимеш років через три про ці громади і взагалі про, як ти кажеш, "всесвітню змову". "Процес пошел". Шкода тільки, що половина наріду із цієї країни пришелепуватих вимре, а інша - розбіжиться по світу.
7. Гнатович / 19 лютого 2018, 18:11
5.Чудо Юдо
«Хто про що, а Адекватник - про всесвітню змову :)»

А Вы сами не могли бы задать абсолютно логический вопрос к какому-либо процессу (в данном случае - к процессу объединения громад): кому это выгодно? А выгода неизменно должна быть, иначе зачем инвестировался бы этот весь движняк с объединениями?

Энтузиазм Адекватника, конечно, достоин лучшего применения, нежели вкладывание прописных истин в головы с единственной, и уже заполненной, извилиной))
8. prorok / 20 лютого 2018, 21:43
звернення щодо створення об’єднаної громади... Чому ж пані Левонтівцевої не було на сесії? Схоже, її девіз "Все життя - боротьба" дав тріщину)) Схоже,ідея будь-яким способом відновити роботу свинарника є провальною. Астарта зробила соціальним працівником не ту людину. лохонулись)) Всім гарного настрою;)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації