Вхід | Реєстрація

Батькам загиблого Героя АТО Сергія Гладкого вручили орден «За мужність»

Батькам загиблого Героя АТО Сергія Гладкого вручили орден «За мужність»

Нагородження відбулося в День Героїв Небесної Сотні - 20 лютого, під час проведення лінійки-реквієму «ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ» в Хорішківській загальноосвітній школі Козельщинського району, в якій навчався Сергій Гладкий.

Урочистий захід був присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні і воїнів, які загинули захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України під час проведення антитерористичної операції. На лінійку-реквієм прийшли заступник голови Козельщинської райдержадміністрації Світлана Тригубенко, заступник голови районної ради Дмитро Піщаний, начальник районного відділу освіти Олег Кабаченко, заступник голови Козельщинської ОТГ Анатолій Срібний та військовий комісар Козельщинського РВК Юрій Кушко. Почесними гостями були батьки Сергія Гладкого – Віктор Іванович та Світлана Іванівна Гладкі.

Ведуча реквієму нагадала про події 4-х річної давнини, коли на Євромайдані у Києві були розстріляні більше сотні патріотів, яких пізніше назвали Небесною сотнею. Невдовзі після перемоги Революції Гідності тисячі учасників тих подій відправились на Схід захищати Україну. Серед них був і Сергій Гладкий.

Діти декламували вірші про любов до України та подвиги її захисників, школяри подивилися відеоролик про Сергія Гладкого, а після Хвилини мовчання військовий комісар Козельщинського РВК майор Юрій Кушко розповів про його службу та обставини загибелі. Він вручив матері Героя орден «ЗА  МУЖНІСТЬ», яким Сергія Гладкого посмертно нагородив Президент України.

«Сергій був справжнім патріотом і коли в Україну прийшла війна, не міг залишатися осторонь!  За Україну він поклав саме дороге, що у нього було – своє життя. Вічна слава Герою! І вічна пам'ять! Ми ніколи не забудемо імена наших славних воїнів, які загинули захищаючи український народ, свободу і незалежність нашої держави! ГЕРОЇ НЕ ВИМИРАЮТЬ!», - наголосив військовий комісар, - і всі присутні голосно відповіли: «ГЕРОЯМ СЛАВА!»

Мати загиблого воїна Світлана Іванівна Гладка виступила перед учнями та вчителями школи і заявила, що передає орден «За мужність» та відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції» на зберігання в музей школи.

 

Сергій ГЛАДКИЙ народився і виріс в селі Юрки Козельщинськогорайону. Добровільно пішов захищати рідну землю у червні 2014-го - в 18 років! Загинув від кулі ворожого снайпера під окупованою Горлівкою в ніч на 20 липня 2017 року, у 21 рік, три з яких він провів на фронті. У складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади він побував у самих гарячих ділянках Східного фронту: з липня по вересень 2014 року прикривав «дорогу життя» до Луганського аеропорту, з вересня по грудень 2014 року воював під Станицею Луганською, в 2015 році виконував завдання на Дебальцевському напрямку, де горів у БТРі, з березня по грудень 2016-го воював під Красногорівкою, а з травня 2017-го – обороняв позиції біля н.п. Новгородське.

 

 


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 лютого 2018, 14:19 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації