Вхід | Реєстрація

Фальшиве свято

Фальшиве свято

«Хто зневажає рідний край, той серцем немощний каліка

(Тарас Шевченко)

Хочу поділитися із читачами «ЕХО» інформацією та своїми роздумами з приводу відомої всім дати 23 лютого. Цей день чимало чоловіків, які проходили військову службу ще за часів Радянського Союзу, вважають для себе святковим. Але практично ніхто не вивчає питання глибше і не задумується над тим, які ж події відбувалися сто років тому 23 лютого 2018 року. Саме ця дата пізніше почала вважатися днем заснування армії, що існувала в радянські часи.

День 23 лютого, який до 2015 року був в Україні державним святом, ще, мабуть, довго за інерцією чи з інших причин буде  відзначатися на побутовому рівні окремими громадянами. Це зрозуміле і пояснюване явище, до нього потрібно ставитися з розумінням. Багато чоловіків говорять, що святкують 23 лютого не як якесь ідеологічне свято, а як пам’ять про свою службу в лавах радянської армії, як спогад про молодість, як символ своєї мужності. Тоді ж служили в армії майже всі. Відбути строкову вважалося відзнакою якоїсь особливої повносправності, справжньої мужності.

Звичайно, таке відзначення дати на побутовому рівні є особистою справою кожної людини. І ніякі державні заборони тут діяти не будуть. Навпаки, вони викличуть лише роздратування і протест на підсвідомому рівні. Мовляв, ніхто не має права забрати у мене спогадів про молодість, про армійську дружбу і так далі, і тому подібне. Крім того, необхідно пам’ятати, що заборонений плід є особливо смачним.

Але, можливо, те роздратування і ностальгія за молодістю зміняться шоком, коли чоловіки, які служили в армії в ті часи, дізнаються правду про події сторічної давнини. Що ж героїчного і вікопомного сталося 100 років тому поряд із російськими містами Псковом і Нарвою?

Офіційна пропаганда Радянського Союзу, а потім і Росії, як своєрідної правонаступниці радянської імперії, протягом тривалого часу стверджувала і стверджує, що тоді німецькі війська, які наступали в напрямку революційного Петрограду, були зупинені та розбиті новоствореними військовими загонами більшовиків. Це й стало приводом для проголошення нової святкової дати — дня народження Червоної Армії. Зрозуміло, що протягом десятиліть ніхто не піддавав сумніву достовірність тез радянської пропаганди. У людей просто не було доступу до істини, до фактів, до об’єктивної інформації, вони сприймали на віру все, що їм говорили. Була одна точка зору на всі події, вона вважалася єдино правильною. Але з часом були відкриті деякі архіви, люди отримали доступ до мемуарів тих чи інших діячів, котрі жили сто років тому і були безпосередніми учасниками тих подій. І виявилося, що помпезне загальнодержавне свято було фальшивим або рейковим, як зараз модно говорити.

Та для початку пропоную всім задуматися. А чому навіть у радянській літературі та мистецтві так мало інформації про 23 лютого 2018 року? Вас не дивує, що нібито героїчна подія не розкрита в кінематографі, котрий «є найважливішим із мистецтв»? Із шкільних років пригадується лише одна картина «Народження Червоної Армії», яка була написана в 1954 році маловідомим художником. Таке ставлення могутньої пропагандистської машини Радянського Союзу до «легендарного» дня викликає подив і є, у меншій мірі, нелогічним.

То що ж відбулося 100 років тому? Давайте розглянемо історичні факти, а не фейки та легенди. У лютому 1918 року в Брест-Литовську проходять важкі для Росії переговори з Німеччиною. Приблизно в цей же час, 24 лютого, загін німецьких військ, чисельністю до двохсот солдатів, змусив без бою здати Псков революційних матросів під керівництвом Дибенка. «Героїчні» захисники покинули позиції й тікали аж до Самари. Аналогічні події відбувалися і під Нарвою. Кровопролитних боїв не було. Узагалі, збройного протистояння практично не було. Німецький генерал Макс Гофман у своїх спогадах так описував ті події: «Мне еще не доводилось видеть такой нелепой войны. Сажаешь на поезд горстку пехоты с пулеметами и едешь до следующей станции. Берешь вокзал, арестовываешь большевиков и едешь дальше».

А главком Криленко в оцінці тих подій був ще категоричнішим. Ось його слова:

— Армия бросилась бежать, бросая все.

І у той же день, 24 лютого, Рада Народних Комісарів під головуванням Володимира Леніна прийняла вимогу Німеччини, схваливши Брестську угоду. По суті, був підписаний акт про капітуляцію.

До речі, у цій угоді, яка була ратифікована в березні того ж року, Росія зобов’язалася визнати незалежність України, заключити з нею мир та вивести із території війська. Між іншим, 29 січня 1918 року відбувся легендарний бій під Крутами.

Здається, росіянам не звикати до таких «бульбашкових» свят. Вони навіть не можуть без них. Наведу приклади.

Олександр Невський з його битвою на Чудському озері, якої практично не було. Але було спалене Невським російське місто Новгород.

Куликовська битва з монголо-татарами. На полі, де вона нібито відбувалася, встановлений пам’ятний знак. А археологи, чомусь, не знайшли жодної стріли, меча, щита чи останків воїнів з обох сторін.

28 героїв-панфіловців. Легенда є, а ніякого подвигу не було. Хоча патріотичні фільми про рейкову подію в Росії знімають і до цього часу.

Продовжуючи цей асоціативний ряд, можна припустити, що невдовзі в Росії з’явиться нове свято. Його відзначатимуть 7 лютого на «честь» нищівної «перемоги» російської зброї у Сирії. І нікого не турбуватиме той факт, що насправді американці та їх союзники вщент розгромили збройне угрупування, до складу якого входили російські найманці.

Уже чую, як на мою адресу звучать звинувачення у неповазі до нашої спільної історії, ратних і трудових подвигів, пам’яті про ветеранів. Заспокойтеся. Усіх поважаю, шаную тих, хто цього вартий, пам’ятаю і вивчаю історію. Але мова тут іде про інше. Про те, що нам десятиліттями брехали, спотворюючи справжні історичні події в угоду тій чи іншій партії, тому чи іншому діячеві. І якщо ми раніше не мали достовірною інформації, тому й не сумнівалися у значимості нав’язаних нам свят та символів, то зараз усе змінилося. Історія стала відкритою, кожен може перевірити правдивість слів, книг, документів. І було б нерозумним не зробити цього. Отже, читайте, перевіряйте і робіть висновки.

У тому числі і про те, чи варто 23 лютого піднімати чарки на знак події, якої не було.


Автор: Олександр Спиця


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня 2018, 09:15 | Полтавщина | Політика


1. Beri Mor / 7 березня 2018, 12:05
Таких чмошників навіть коментувати не хочеться.
2. Adekvatov / 7 березня 2018, 13:17
Цікаво, скільки шекелів урвав автор за цю мазню? А ще, ну дуже цікаво, чому під Псковом-Нарвою була поразка, а бій під Крутами, ну, блін, "ЛЕГЕНДАРНИЙ". Афігенно легендарний. Від слова легенда?
3. Adekvatov / 7 березня 2018, 13:24
"У тому числі і про те, чи варто 23 лютого піднімати чарки на знак події, якої не було." Дядя рамси попутав. Чарки піднімають не за подію, а за легендарну Радянську армію, яка здобула перемогу у Великій Вітчизняній війні і звільнила від фашизму не лише народи СРСР, а й країни невдячної Європи. В цій армії служили більшість наших батьків і дідів і ми самі, хто постарше. Не служили у ній тоді або хворі, або виродки, тобто ті самі хворі але на голову, які дозволяють собі писати отакі статті. Виабчаюсь за грубість, але як інакше?
4. SashaSamokhina / 7 березня 2018, 13:29
Ого,як попередніх коментаторів розірвало!Аякже,на святе замахнулися - привід лишній раз бухнути
5. Vlada82 / 7 березня 2018, 14:40
3.Adekvatov
«за легендарну Радянську армію, яка здобула перемогу у Великій Вітчизняній війні і звільнила від фашизму не лише народи СРСР, а й країни невдячної Європи. В цій армії служили більшість наших батьків і дідів і ми самі, хто постарше.»

Тут знову хочу висловити солідарність з Adekvatovим, бо мій батько все життя в цей день святкував не перемогу чи поразку під Псковом (про цю подію він мабуть і не чув), а день Радянської Армії, в якій він служив 3 роки, а мій дід спочатку 5 років служив строкову в Севастополі на флоті, потім ще 5 років там же воював під час Другої світової, тобто 10 років життя віддав службі у Військово-морському флоті СРСР. І коли 23 лютого ми щороку піднімаємо чарки, згадуємо і діда (батька), і двох його братів, які загинули на фронті у 1943-му. Батько завжди виймає свій парадний кітель, у якому прийшов "на дембель" з погонами «СА» (советская армия). То були роки його молодості. А якісь сци..ни будуть тепер мені розказувати, чи маю я моральне право поздоровляти чоловічу половину своєї сім"ї в цей день. Скільки ж вірусу в мізки «свідомих» напустив Вятрович! І ніяке щеплення не допомагає. Ні, я розумію що 23 лютого - може й не краща дата для уславлення Радянської Армії, але навіщо патякати про це під свято чи після нього?
6. Adekvatov / 7 березня 2018, 16:05
4.SashaSamokhina
«Ого,як попередніх коментаторів розірвало!Аякже,на святе замахнулися - привід лишній раз бухнути»

Коза ти обідрана. Вибачте люди добрі, але інакше не можна. Тільки так, а то й ще крутіше треба. Якщо тобі не святе життя мільйонів наших дідів, які полягли на фронті і не лише, і для яких це було свято, то що тоді тобі святе?
7. Beri Mor / 7 березня 2018, 16:06
4.SashaSamokhina
«Ого,як попередніх коментаторів розірвало!Аякже,на святе замахнулися - привід лишній раз бухнути»

Тобі легко розсуждати,ти до цього свята не причетний.Ось як відмінять твоє свято,8 Березня,тоді подивимося.
8. SashaSamokhina / 7 березня 2018, 16:09
5.Vlada82
«23 лютого ми щороку піднімаємо чарки,»
- "что и требовалось доказать",ось головний привід випити,прикриваючись дідами
9. Pravdorub / 7 березня 2018, 16:13
2.Adekvatov
«Цікаво, скільки шекелів урвав автор за цю мазню»

Шановний Adekvatov... Ваше коментування ледь не кожної статті схоже на обсесивно-компульсивний розлад.

3.Adekvatov
«Чарки піднімають не за подію, а за легендарну Радянську армію»

2.Adekvatov
«Від слова легенда?»

=)))

3.Adekvatov
«В цій армії служили більшість наших батьків і дідів і ми самі, хто постарше. »

Який зиск святкувати тоді тим, кому менше (візьмемо навіть тих хто пішов служити перед самим розпадом СРСР) 45 років.

3.Adekvatov
«ті самі хворі але на голову, які дозволяють собі писати отакі статті. Виабчаюсь за грубість, але як інакше?»

кожен має право на власну думку... Ви ж користуєтеся своїм конституційним правом на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Змінено 07.03.2018, 16:15
10. SashaSamokhina / 7 березня 2018, 16:44
7.Beri Mor
«Тобі легко розсуждати,ти до цього свята не причетний.Ось як відмінять твоє свято,8 Березня,тоді подивимося.»

Обома руками за відміну 8 березня. Це совкове свято ображає жінок. Не відмічаю його вже років шість
11. Pravdorub / 7 березня 2018, 17:17
6.Adekvatov
«Якщо тобі не святе життя мільйонів наших дідів, які полягли на фронті і не лише, і для яких це було свято, то що тоді тобі святе?»

Згадався вірш Лермонтова "Бородіно", а точніш наступні рядки звідти: "... смешались в кучу кони, люди...". Це про Вас, шановний.
12. Selena2017 / 7 березня 2018, 18:23
11.Pravdorub
««Якщо тобі не святе життя мільйонів наших дідів, які полягли на фронті і не лише, і для яких це було свято, то що тоді тобі святе?»»


Насамперед треба віддати належне автору статті : виклав думки чітко,матеріалом володіє, толерантність проявляє. Напасти з лайкою є кому. Перепаде й мені, звичайно, хоч дехто запевняв, що готовий по-вольтеровськи віддати життя за моє (і всіх інакомислячих) право висловлювати власну думку.
Чоловік і армія - поняття нерозривні. І чоловіче «Я» ревно охороняє його. Бо віддає цьому утворенню кращі роки життя, а то й саме життя. Часто це пропащі роки для таланту, навчання, коханої людини. І все це в угоду злочинцям, які розв"язують війни у власних інтересах, не питаючи на те згоди тих, хто виконуватиме важку і грішну роботу та ще й власним життям та здоров"ям важитиме. Тому раділи ветерани Другої світової не славі, а тому, що з того пекла, де ще й у спину радянщина стріляла, живими вибралися. Чого-чого, а ілюзій слави у них не було.
Мені здається, що цей день, нехай і 23-те , просто інакше назвати треба, щось таке: День солдатської дружби чи служби ,якось уже, чоловіки, придумайте, виберіть з цього періоду вам найдорожче та й відзначайте. З цього дня треба витіснити брехню, це й автор пропонує. Даруйте, що втручаюсь у чоловіче питання.Правдорубе, цитата не ваша, просто була ближче для виділення, каюсь, що використала.

Змінено 07.03.2018, 18:26
13. Selena2017 / 7 березня 2018, 18:34
10.SashaSamokhina
«10. SashaSamokhina / сьогодні, 16:44»


Сашо Самохіна, якщо можна, напишіть, до якої вікової категорії ви належите? Для мене буде зрозумілішим ваше ставлення до викладеного в статті. Дякую.
14. SashaSamokhina / 7 березня 2018, 18:44
13.Selena2017
«до якої вікової категорії ви належите»

Майже все моє дитинство пройшло при Союзі, я його чудово пам’ятаю. До викладеного в статті ставлюсь позитивно
15. земеля / 7 березня 2018, 19:02
12.Selena2017
«
Насамперед треба віддати належне автору статті : виклав думки чітко,матеріалом володіє, толерантність проявляє»


Ларчик открывается просто. Этот прохвост Спыця, бывший партийный керивнык, а теперь перевертыш, уже какой раз пишет статейку, но на них никто не реагировал. Поэтому сегодня появилась самохина ( читай спыця) чтоб как то привлечь публику. Но мне другое интересно: теперь в паре националистка- селена и коммунист Спыця. Во какая гремучая смесь. И теперь они вместе-во чудеса. Мало наверное спыци сажали в лагеря селен. Скажи кому нибудь в часы СССР, что националисты и коммунисты будут лобызаться точно бы отправили в дурку.
16. Adekvatov / 7 березня 2018, 19:09
9.Pravdorub
«Ваше коментування ледь не кожної статті схоже на обсесивно-компульсивний розлад.»

Шо, тіпа медік? Так ото ота хрень у свідомих. А мені тупо "за державу обидно", бо я якраз адекватно оцінюю ситуцію.
9.Pravdorub
««Від слова легенда?»»

Ну ти ж грамотний, принаймні мислячий. Людині властиво помилятися. Ото така сила у штампів, що і я "попав".
9.Pravdorub
«Який зиск святкувати тоді тим, кому менше (візьмемо навіть тих хто пішов служити перед самим розпадом СРСР) 45 років»

Перехвалив. А хто кого заставляє святкувати? Не святкуй. Але поважай тих, хто святкує, своїх батьків і дідів, а особливо ветеранів війни, ще й такі поки що є. Мова йде про те, що свято тупо відмінили і ЗАБОРОНИЛИ про нього навіть згадувати у держустановах.
9.Pravdorub
«кожен має право на власну думку..»

А я десь це заперечував. Тільки на ділі не кожен може написати, а такі можуть. Бо якби я написав свою думку про автора і про свято, то мене б не надрукували. Навіть тут блокують, на відміну від селени. От вона як зареєстувалась, так нік і не міняє, бо її ніхто не банить. А я вже бог зна скільки змінив, і латинню не тому написав, що так захотів, а тому що вже вичерпав всі подібні ніки на кирилиці. І якщо я незадоволений статтею, так це ж не означає, що я закликаю автора репресувати. Я просто задаюсь питанням, де його совість? Адекватна людина такого б не написала, хіба що на замовлення.
17. земеля / 7 березня 2018, 19:09
Девчата, независимо от возроста и партийной ориентации, завтра ваш праздник. Будут цветы и подарки. Это праздник весны, добра и женской красоты. И пусть этот день будет добрей по отношению к вам. Быть добру. С праздником вас.
18. Adekvatov / 7 березня 2018, 19:11
10.SashaSamokhina
«Обома руками за відміну 8 березня. Це совкове свято ображає жінок»

Що, трансгендер чи гермафродит?
19. ЛУНА / 7 березня 2018, 19:14
10.SashaSamokhina
«Обома руками за відміну 8 березня. Це совкове свято ображає жінок. Не відмічаю його вже років шість»

Значит на работу завтра пойдете?Через обиду к 8-ому марта?И шесть лет вот так,собирая платочком слезы и ......на работу.Чудно.При Союзе прошли лишь года моего раннего детства,допускаю что я моложе,Вас ,Саша,а вот не любви или обиды к этому празднику как то не испытываю.
20. Adekvatov / 7 березня 2018, 19:16
9.Pravdorub
«Ви ж користуєтеся своїм конституційним правом на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.
»

І де я таким правом користуюся, на кухні чи в оцьому гадючнику? Мене ніхто не надрукує і дасть публічно висловити свою думку.
21. Selena2017 / 7 березня 2018, 19:55
15.земеля
«15. земеля / сьогодні, 19:02»


Земеля, була про вас кращої думки, такої дрімучої тупості не чекала.
22. Beri Mor / 7 березня 2018, 20:42
6.Adekvatov
«Коза ти обідрана. »

Оце і вся причина.Не поздоровляють її чоловіки,значить негайно відмінити 8 березня всім жінкам,а то ж обидно получається.І чоловіки не мають права святкувати 23 лютого,раз її обходять увагою.Правду в народі кажуть:"недой.бана баба-хуже раненого звіра".
23. SashaSamokhina / 7 березня 2018, 20:43
19.ЛУНА
«,собирая платочком слезы»

Збираю сльози в хустинку від думки про тупість деяких осіб, які вважають себе пупом землі і еталоном наслідування для інших
24. земеля / 7 березня 2018, 20:44
Вспоминаю как к нам, пацанам, но уже обстрелянным мальчишкам, на политзанятия зашел командир взвода, и в виде просьбы но в обязательном порядке дал команду поздравить мам и бабушек с 8-м марта. Сам то на пару лет старше от нас, азер по национальности, детдомовский без родителей. Как же мы зауважали его после этого. А как он нас берег. А сам не уберегся. К следующему 8-му марта мы уже все самостоятельно без напоминаний поздравляли наших родных. Погиб он не вернувшись с очередного задания. Какой парень был. Комок к горлу подступает.
25. Ne geroy Ukrain / 7 березня 2018, 20:47
Я все зрозумів, Олександр Спиця- це фейк, його взагалі ніколи не існувало, навідміну від свята 23 лютого!
Я хоч і служив в українській армії, але свято вважаю своїм, а не 14 жовтня чи 6 грудня...
26. Adekvatov / 7 березня 2018, 20:47
24.земеля
«Вспоминаю как к нам, пацанам, но уже обстрелянным мальчишкам, на политзанятия зашел командир взвода,»

Селенам этого не понять
27. SashaSamokhina / 7 березня 2018, 20:50
22.Beri Mor
«Не поздоровляють її чоловіки»

Та тошните ви вже всі із своїми поздоровленнями. Як почнуть ще за тиждень до 8-го :"з наступающим!". Фу. А що завтра буде, страшно подумати
22.Beri Mor
«недой.бана»

У вас на рахунок недо.оба якісь свої комплекси? "У кого що болить, той про те і говорить"
28. SashaSamokhina / 7 березня 2018, 20:56
А всі помітили, що по суті статті ні в кого нема заперечень? Ніякої перемоги в той день не було. Підсвідомо всі розуміють, що автор правий, тому й мекають про святе, дідів, та 8-е
29. Beri Mor / 7 березня 2018, 21:09
27.SashaSamokhina
«а тошните ви вже всі із своїми поздоровленнями. Як почнуть ще за тиждень до 8-го :"з наступающим!". Фу. А що завтра буде, страшно подумати»

Мабуть погоджуся з Адекватовим,на рахунок гермафродита.Ну не може нормальна жінка з відразою відноситися до поздоровлень чоловіка,тим більше люблячого.
27.SashaSamokhina
«У вас на рахунок недо.оба якісь свої комплекси? "У кого що болить, той про те і говорить"
Додати коментар»
Мене,на відміну від вас поздоровляють на моє свято,так же як і я своїх коханих.Так що це у вас комплекси,на жаль.
30. земеля / 7 березня 2018, 21:20
Предлагаю хлопцы на праздник объявить мораторий на выяснение отношений. Еще было бы с кем. Надо думать о цветах, подарках, о том что утром подать в постель жене и вообще праздновать и радоваться жизни.
31. Beri Mor / 7 березня 2018, 21:27
30.земеля
«Предлагаю хлопцы на праздник объявить мораторий на выяснение отношений. Еще было бы с кем. Надо думать о цветах, подарках, о том что утром подать в постель жене и вообще праздновать и радоваться жизни.»

Согласен.
30.земеля
«Еще было бы с кем»

Вдвойне согласен.
32. микола козак / 8 березня 2018, 09:21
Сашко Спиця , ти ж був другим секретарем райкому , звичайно тебе туди втягнув твій батько , який перебивався в обкомі , саме5 ви несли ту радянську пропоганду .І тепер ти несеш оцю ахінею .Ти просто перевертень і пристосуванець в якого немає нічого свого ні думок , ні роз... .Ти ще не вступив в якусь із сучасних партію?Хамелеон -Видно хочеш щось отримати від нинішньої влади.
33. КАМаз / 8 березня 2018, 13:29
Вже отримав, у Копельця на відсотку откатів сидить, посередником підпрацьовує, і на пів ставки жополизом)))
34. Beri Mor / 8 березня 2018, 14:20
32.микола козак
«ко Спиця , ти ж був другим секретарем райкому , звичайно тебе туди втягнув твій батько , який перебивався в обкомі , саме5 ви несли ту радянську пропоганду .І тепер ти несеш оцю ахінею .Ти просто перевертень і пристосуванець в якого немає нічого свого ні думок , ні роз... .Ти ще не вступив в якусь із сучасних партію?Хамелеон -Видно хочеш щось отримати від нинішньої влади.»

Фу,б.лядь.І такого гімнюка ще й друкують.А підгавкують йому такі ж.
35. микола козак / 8 березня 2018, 16:59
[[ЦИТАТА|33|КАМаз|Вже отримав, у Копельця на відсотку откатів сидить, посередником підпрацьовує .
Ти якось ясніше висловлюйся кого це твоє стосується.Якщо це мене , то я надам тобі відповідь.
36. Adekvatov / 8 березня 2018, 17:18
Оця вся хренотень придумана автором для введення людей в оману і за це йому добре заплатили сороси і К.
Насправді не так важливо, які тоді, сто років тому, були обставини. Ми по факту жили при СРСР і служили в Радянській армії і відмовлятися від цього та ще й обпльовувати - це нонсенс. Для будь якої адекватної людини це повинно бути очевидним, але фішка в тім, що адекватних людей лишилося дуже мало. Людям промили мізки і вони не здатні до адекватного мислення. Їх треба довго лікувати. А доносити до них інформацію треба спеціальними методами. Та й то не до всіх дійде. А тепер спробую донести на прикладі. Так мені сьогодні добрі люди підказали і я поділюся мислею. Уявіть, хто може, що ви років кільканадцять назад познайомилися із жінкою чи дівчиною і з нею одружилися. Жили, жили, виростили дітей і онуків і раптом знаходиться такий собі спиця, який познаходив у архівах документи про те, що ваша дружина, наприклад, хворіла венеричною хворобою, перебувала на обліку як наркоманка, працювала два роки у публічному домі, ну… мало що ще там спиці можуть відкопати у архівах, яких вони самі не бачили а про які їм розказали чи їм підсунули. І що тепер ви повинні робити, навіть якщо це й правда? Вигнати свою дружину, розвестися, спалити хату, відмовитися від дітей і онуків, їх не признавати і не святкувати їх дні народження і т.д. і т.п. Не в масть в честь свята, але написав щоб не забулось. Розумні жінки пробачать.
37. Pravdorub / 8 березня 2018, 19:50
36.Adekvatov
«Людям промили мізки і вони не здатні до адекватного мислення.»

Я ще раз повторюся... Ваше, шановний, покоління так впевнене у своїй правоті... Ви ж навіть не хочете признати, що була присутня пропагандистська машина СРСР, яка працювала на повну потужність, яка втовкмачила Вам в голову совкову ідеологію. Для порівняння, сучасна проукраїнська пропаганда на досить низькому рівні, на відміну від тодішньої СРСРовської. І Ви самі чудово розумієте чому так... Вятровичам, Стецям і т.д. і т.п. до неї, як до Києва рачки.
36.Adekvatov
«Оця вся хренотень придумана автором для введення людей в оману і за це йому добре заплатили сороси і К. »

Дивіться ширше... навіть радянські, а в даний час російські, вчені вказували на даний факт святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого. їм також заплатили Сороси і К.?
38. Pravdorub / 8 березня 2018, 19:57
Приклад, правда, Ви навели гниленький... порівняти жінок із якимось днем - це поставити їх ні в що.
39. Adekvatov / 8 березня 2018, 20:09
37.Pravdorub
«. Ви ж навіть не хочете признати, що була присутня пропагандистська машина СРСР,»

Шановний, ви спочатку «азбуку» вивчіть, а потім сперечайтесь. Де я не признавав пропагадистської машини, коли сам автор оцього опуса під назвою "фальшиве свято" працював секретарем РККПУ по ідеології і по це тут писали. І от через те що були такі ідеологи, то таким як ви і промили мізки і розвалили країну. І якщо ви не знаєте, бо тоді не жили, то чому ви впевнені в своїй правоті. Ну це ж нонсенс, алогізм, з цим я тут постійно намагаюсь боротися. Я можу порівнювати минуле і сучасне, а ви, якщо тоді не жили, порівнювати не можете, ну логіка зобовязує. Так от я вам скажу, що та ідеологічна машина щодо брехні не годиться сучасній і в підметки. Зараз брешуть таке, що як кажуть і на голову не налазить. Зараз половина країни - шизофреніки дякуючи ТВ і ці дані можете знайти навіть на сайті ВООЗ.
40. Adekvatov / 8 березня 2018, 20:23
37.Pravdorub
«Дивіться ширше... навіть радянські, а в даний час російські, вчені вказували на даний факт святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого. їм також заплатили Сороси і К.?»

От і дивіться ширше а не із каструлі. І тоді може й побачите, що весь проект СРСР - це проект тих же соросів. До речі, батько Сороса (Шороша) приймав активну участь у революції. Революція не мала однозначнопописаного сценарію, так як і ваш майдан. І в в революції приймали учать різні сили і люди і сценарій корегувався по ситуації. Так як і ваш майдан. У ньому приймали участь і сороси і нуланди і пришелепуваті і просто щиро віривші але заблудші. Невже для розуміння цього треба багато ума? Але і тоді і зараз на верху опинились ті самі. І як тоді так і зараз розпочалася громаданська війна. Пізніше Сталін завдяки удачі і розуму поступово прибрав владу до своїх рук і усіх отих горе революціонерів або знищив, або послав працювати на благо родіни до сибіру. СРСР став «підніматися» але сороси цього допустити не могли і органзівували війну, яку нащі діди дорогою ціною виграли за добопогою тієї самої армії яку тут хулять. Після Перемоги СРСР знову почав інтенсивними темпами вібудовуватися и нарощувати свій потенціал. Тоді Сталні тупо вбили і до влади знову прийшли ставленики революціонерів-троцькістів, розвінчали «культ» демораізували суспілсьство і далі читай план Даллеса. ДО таких належить і пан Спиця, він наносив вже останній удар по СРСР, а зараз наносить його по Україні, бо з крахом СРСР за ним повинні піти і колишні респбуліки. Читай Гітлера, план Даллеса чи хоча б сіонські протоколи, якщо на більше ума немає.
41. микола козак / 8 березня 2018, 20:27
Хочу сказати тому правдолюбовы , що тоды в Кобеляках транслювалось 3 ТВ державних канали на выдмыну выд нинышных олыгархічних 32 та ще і безоплатних , які запудрили вам мізки , а простіше просто вас зомбували.Хіба нормальні люди можуть так гидити на своє минуле ? Я бачив , як піп дрався на бюст Леніна , щоб його звалити , то це ж була зовсім неадекватна людина.Вам шановні так загадили мізки , що це на не один десяток років , у вас посіяли злобу і ненависть навіть самих до себе .Я дивуюсь , як ви хочете закінчити війну з Росією , коли у вас кипить ненависть навіть до українців , які не думають так , як ви , які ще не піддались зомбуванню.
42. Adekvatov / 8 березня 2018, 22:12
41.микола козак
«Я бачив , як піп дрався на бюст Леніна »

Ось ще подивись не преишелепуватих Посилання на www.youtube.com
43. Pravdorub / 8 березня 2018, 22:31
40.Adekvatov
«От і дивіться ширше а не із каструлі.»

Опять 25... Ви на кастрюлях зациклені? сходіть борщику наваріть... чи можливо Вам ближчі "русские щи"?
40.Adekvatov
«на благо родіни»

багатьом та «родіна» була нав’язана...
40.Adekvatov
« і далі читай план Даллеса»

Цей міф давно розвінчаний...
40.Adekvatov
« якщо на більше ума немає.»

Не Вам судити на що мені вистачить ума...
41.микола козак
«що тоды в Кобеляках транслювалось 3 ТВ державних канали»

ще одне підтвердження пропаганди...
41.микола козак
«Я дивуюсь , як ви хочете закінчити війну з Росією , коли у вас кипить ненависть навіть до українців , які не думають так , як ви , які ще не піддались зомбуванню.»

Ахаха... це то в мене кипить ненависть? що не стаття, то під кожною відразу ж з’являються коментарі таких "дєятєлєй", «ідєологов» комуністичної пропаганди як оце берімори, адеватники, земелі, влади та Ви. Від того й починається постійний срач під кожною статтею, бо ви стараєтеся втовкмачити, що істина за вами і більш ніким, тому що ви вихованці радянського союзу. Те ж саме стосується й тих, хто вштики сприймає все вами сказане.
44. Pravdorub / 8 березня 2018, 22:40
1.Beri Mor
«чмошників»

3.Adekvatov
«ті самі хворі але на голову»

5.Vlada82
«якісь сци..ни»

5.Vlada82
««свідомих»»

6.Adekvatov
«Коза ти обідрана»

18.Adekvatov
«Що, трансгендер чи гермафродит?»

29.Beri Mor
«Мабуть погоджуся з Адекватовим,на рахунок гермафродита»

34.Beri Mor
«Фу,б.лядь.І такого гімнюка ще й друкують.А підгавкують йому такі ж.»

і це не увесь список з-під цієї статті... і від кого тут віє злобою???
45. Pravdorub / 8 березня 2018, 22:56
39.Adekvatov
«Зараз брешуть таке, що як кажуть і на голову не налазить»

а тоді святую правду говорили...
39.Adekvatov
«Я можу порівнювати минуле і сучасне, а ви, якщо тоді не жили, порівнювати не можете, ну логіка зобовязує.»

до якого часу? Ви ще й Сталіна застали, що його так припідносите? допускаю, що народитися-народилися ще при його житті, але щоб усвідомлювали "всьо проісходящєє" на той час, то пробачте. А до простого люду (рівно як і зараз) вся картина не доходила... і кожен жив в ідеологізованому суспільстві, тобто прикрашеному, прибільшеному і такому який повинен був відповідати ідеалам партії. Рівно як і зараз.
Ви можете мені доказати, що добре було Вам жити при союзі в 50х-80х роках. Так я знаю багатьох людей того часу (припускаю Ваших ровесників), які не бачать в тих часах прям такого надзвичайного. Якщо Вам було добре в ті часи, то це не значить, що було добре усім. Рівно як і зараз.
46. Beri Mor / 8 березня 2018, 23:05
43.Pravdorub
«як оце берімори, адеватники, земелі, влади та Ви»

Та не трудись,бо багато перераховувати.Тобі легше назвати тих,хто тут в кастрюлях,це ти та Селена.
47. Pravdorub / 8 березня 2018, 23:15
46.Beri Mor
«Тобі легше назвати тих,хто тут в кастрюлях,це ти та Селена.»

хахаха, от якраз я і не в кастрюлі. і ніколи в ній не був. на відміну від тебе (раз на ти)... тільки у тебе кастрюля совковості. поглядів селени якраз я і не поділяю... хіба якихось відсотків 10 нашкребеться.
48. Adekvatov / 8 березня 2018, 23:16
49. Pravdorub / 8 березня 2018, 23:24
48.Adekvatov
«Посилання на www.youtube.com»

Гарно ж Ви про себе. Ні дать, ні взять)))
50. Adekvatov / 8 березня 2018, 23:29
43.Pravdorub
«багатьом та «родіна» була нав’язана..»

Родіну не навязують в ній народжуються. Може тобі й матір навязали? Схоже, що такі як ви взагалі інкубаторські.
51. Pravdorub / 8 березня 2018, 23:38
50.Adekvatov
«Може тобі й матір навязали?»

Як це ницо... хоча від Вас іншого нічого й очікувати...

50.Adekvatov
«Родіну не навязують в ній народжуються.»

Так Вашої родіни вже як 26 років нема...

50.Adekvatov
«Схоже, що такі як ви взагалі інкубаторські.»

Дивно, що таке каже людина, вихована комуністичною (єдиною в ті часи) партією, яка й штампувала всіх як інкубаторських.
52. Adekvatov / 9 березня 2018, 08:31
51.Pravdorub
«Так Вашої родіни вже як 26 років нема...»

Нема. Такі як ти із Спицею вбили. Так і що тепер? Якщо наприклад у тебе вже нема діда чи прадіда, так треба на них і на їх могили плювати?
51.Pravdorub
«Дивно, що таке каже людина, вихована комуністичною (єдиною в ті часи) партією,»

Є така поговірка "з ким поведешся..." а є й інша "з вовками жити..." але ви й на вашій мові нічого не розумієте. Щодо одної партії, так може то й правильно? Де ти бачив автомобіль з двома рулями і двома водіями? Ну, учбовий не рахувати. Партії, то лохотрон для розводки єлекторату. Усі партії керуються із одного центру. І ти коли небуть бачив щоб обирали на виборах пілота чи навіть машиніста поїзда. Та тут нацсвідоміший із свідомих буде упиратися проти вибору пілота із активістів майдану, якщо, звісно, йому на тому літаку летіти. А якщо не летіти, то буде "за", за гаврилюків із 3-иа класами, за прокурорів без фахової освіти, за гоцманів взагалі без диплому і т.п.
53. Pravdorub / 9 березня 2018, 08:52
52.Adekvatov
«Нема. Такі як ти із Спицею вбили.»

І знову в усьому винні ми... А де ви були, коли валили СРСР? Стояли в сторонці і щось в затишку нюхали? Щоб через чверть століття вилізти із того затишку і воняти... ДЕ ВИ БУЛИ? Зараз видно, що таких ностальгічно налаштованих уйма по Україні. І ви нічого ж не зробили...
Якщо вже стояли осторонь і дивилися, на все те, що відбувалося, то чому дозволили такі як ВИ роздеребанювати країну, чому дозволили розтягувати і нищити все те, що будувалося при Вашому ж СРСР? Тягнули ж такі як ви, вихідці із країни союзів... А тепер ми в усьому винні???
Ви тільки й умієте, що гадити на всіх і жити по принципу "моя хата скраю"... А тепер задумайтеся, що особисто Ви зробили для того, щоб Ваші ж діти і онуки жили в нормальній цивілізованій країні?
54. микола козак / 9 березня 2018, 08:55
Ну що ти хочеш із тих правдолюбів , воно наслухалось тих , хто пограбував Україну , вони ніколи не скажуть , що колись люди жили і працювали в нормальних умовах , виховували своїх дітей , ніхто в них не міг забрати помешкання , нке було бомжів , були доступні ліки і продукти , ми не жрали гімно з Європи , ми не думали за захмарні тарифи ,Всі мали доступ до вищої освіти не маючи купи грошей.І ти знаєш , ці барани , як трохи постаріють , вони зрозуміють , що їх просто кинули , а зараз ці правдолюби , як пітухи , їм залить очі горілкою , або вколотись -це їх життя.Такого Україна ще ніколи незнала , щоб жінки продавались за гроші .А тим , хто розграбував Україну , подавай легалізацію проституції , відкривай ігрові дома і все це в насмішку над холуями - правдолюбами.
55. Pravdorub / 9 березня 2018, 08:55
Доречі, наткнувся тут на деяку статейку... Це для противників зносу пам’ятників Леніну.
Посилання на forumrostov.ru
Перш ніж когось судити, дивитись треба на тих кого ви так захищаєте... (і таки так, я не вигороджую тих хто зносив монументи Леніну варварським способом, культурного демонтажу вистачило б).

Змінено 09.03.2018, 08:58
56. Pravdorub / 9 березня 2018, 09:12
54.микола козак
«як пітухи , їм залить очі горілкою , або вколотись -це їх життя.»

Я за ЗСЖ... і ви мене зовсім не знаєте, які у мене цінності. По собі судити не треба...
54.микола козак
«вони ніколи не скажуть »

ті люди, які мене знають особисто знають, що я противник того, що все те, що надбано крюв’ю і потом моїх дідів і прадідів розграбовано в першу ж чергу такими як Ви. Нинішньому поколінню уже від вас нічого не лишилося, лиш пограбована країна. Оцього ви ніяк не второпаєте. Тому що ж краще на когось тикнути пальцем , ніж глянути в дзеркало.
Багато чого, що стосується економічного, соціального і культурного життя при союзі, я навпаки підтримую. І сприяти, щоб після розпаду союзу це навпаки примножувалося, а не убивалося. Що ви зробили коли ваш сусід чи кум йшов і тягнув усе додому? стояли осторонь і дивилися, бо то не ваша справа... або й ще «краще» - пішли слідом за ним.
57. микола козак / 9 березня 2018, 09:29
Ну який з тебе правдолюб , коли ти підтримуєш режим , який знущається з українців ?Мені цікаво було б знати , що ти взагалі знаєш про комуністичну ідеологію.Тільки не плети сюди голодомор , бо то не є комуністичною ідеологією , його творили такі ж бандити , як і зараз творять безчинства в Україні .Мої сусіди , як і я , ти не грабували Україну , її грабували ті , хто присвоїв більше сотні підприємств , побудованих тими , хто сповідував комуністичну ідеологію .Назви , де і який велиукий завод чи фабрика побудовані нинішніми господарями життя.Тільки не віднось себе до тих господарів , ти просто обдурена ними людина , яка просто не розуміє , як її дурять.
58. SashaSamokhina / 9 березня 2018, 09:55
54.микола козак
«хто пограбував Україну»

Пограбували Україну якраз ті, хто при Союзі займав високі партійні посади, вожді-комсомольці. Але ви впритул цього не помічаєте
54.микола козак
«були доступні ліки і продукти »

З ліків була доступна всяка дешева фігня, яка й зараз в аптеці недорого коштує. А при серйозних захворюваннях специфічні ліки могли «дістати» тільки «шишки»
54.микола козак
«Україна ще ніколи незнала , щоб жінки продавались за гроші .»

Ви що, смієтесь? Проституція існує з самого зародження людства, і якщо вам при Союзі про це не розповідали в новинах, не означає, що цього не було.
54.микола козак
«гімно з Європи »

Ну тут взагалі немає слів.
59. Pravdorub / 9 березня 2018, 10:08
57.микола козак
«Ну який з тебе правдолюб , коли ти підтримуєш режим , який знущається з українців ?»

нууууу... це Ви вже перекрутили. Не плутайте грішне з праведним. де мною сказано, що я підтримую той режим?
57.микола козак
«Мої сусіди , як і я , ти не грабували Україну»

скажіть це Адекватову, який всіх і вся стриже всіх під одну гребінку.
57.микола козак
«Тільки не віднось себе до тих господарів , ти просто обдурена ними людина , яка просто не розуміє , як її дурять.»

я цього й не заперечував ніколи.
57.микола козак
«Тільки не плети сюди голодомор ,»

навіть і не збирався...
57.микола козак
«його творили такі ж бандити , як і зараз творять безчинства в Україні .»

додавайте "во главе с великим вождем Сталином", якого так вигороджує Адекватов.
57.микола козак
«Назви , де і який велиукий завод чи фабрика побудовані нинішніми господарями життя.»

Я й сам знаю, що немає... Не треба було просто дозволяти розтягувати того, що ,як я говорив, було побудовано і надбано кровію і потом наших батьків, дідів і прадідів.
Я вже десь писав, що з Вашою позицією солідарний відсотків на 80-90. Але тільки не з нав’язуванням нинішньому поколінню того, чого вже не повернеш.
60. микола козак / 9 березня 2018, 10:17
Сашко , от ми зараз коментуємо написане бувшим другим секретарем Кобеляцького райкому Компартії України.Як ти думаєш , він був на той час комуністом , чи відповідали його дії саме комуністичній ідеології ? Відносно проституції , я в той час був молодим , тому добре знаю , що в жінок небуло потреби продавати своє тіло .А те , що проституція існує з зародження людства - це якраз те , що тобі внушили пропогандисти .Внушили тобі і те , що були не ліки , а фігня , Тобі внушили , що і тарифи зараз обгрунтовані , і продукти з пальмовою олією корисні і т.д.Ти знаєш , ми тоді не їли польського сала , яке нагадує гранули комбікорму , не їли ковбаси без мяса і т.п.Ми цінимо прожиті нами роки і хоч ви із трусів повистрибуйте , але минуле в людей не відняти , оцей ваш психоз минеться .
61. Vlada82 / 9 березня 2018, 10:31
Шановний Правдоруб, не хотіла з вами вступати в дискусію, але дуже правильне і болюче питання ви підняли. Візразу скажу: моя думка суб"єктивна, бо я народилася у 1982-му році й не дуже пам"ятаю радянську систему. Але є в мене родич, який все життя працював у Полтаві на заводі й був комуністом. Так от ми з ним теж часто говоримо на цю тему: ДЕ ВІН БУВ, коли завод зупинили і почали вирізати станки? Чому його покоління дозволило роздерибанювати країну? Він довго мені пояснював, тут одним реченням всього не передаси. Річ у тім, шо рядові комуністи вірили, шо незалежність принесе добробут і чесно трудилися до останнього, їм даже в голову не приходило, шо можна податися в підприємці, спекулювати і когось дурити чи взагалі безнаказано грабувати країну. Та й вік у них був уже не той, шоб злодюг ловити. І повноважень на те ніяких. Для цього були правоохоронні органи, але їх поставили в такі умови, шо самі побиралися. Бензину не було шоб з райвідділку виїхати. Країну роздерибанили партійні функціонери, але звинувачувати в тому рядових людей безглуздо. От ви сьогодні шо робите, аби при владі не було таких брехунів, як Порошенко, Тимошенко, Гройсман і всіх отих 450 клоунів, шо сидять на печерських пагорбах під головним куполом цирку? І місцевих повно, які мільйони декларують. Вірите шо вони їх чесно заробили? А шо від вас залежить? Від мене точно нічого не залежить, хіба подискутувати отут. Чотири роки тому не лінилася виходити на віче, і толку? Яку владу привів майдан? Ще брехливішу й ненажерливішу. На мій погляд ви дуже спрощено підходите до цієї проблеми.
56.Pravdorub
«Що ви зробили коли ваш сусід чи кум йшов і тягнув усе додому?»

А шо, треба було донос строчити? І не завжди так відкрито все розтягували, як ви вважаєте. Згадайте різні МММ, фінансові піраміди, липові сертифікати й інші схеми. Все йшло згори, як і тепер, на місцях такі питання не вирішувались і в нас ніхто ні про що не питав. Тож змушена погодитися з позицією Адекватова і Миколи Козака.
62. Selena2017 / 9 березня 2018, 10:37
47.Pravdorub
«поглядів селени якраз я і не поділяю... хіба якихось відсотків 10 нашкребеться.»


Правдорубе, готова стати під вогонь вашої критики. Поясніть, в чому я помиляюся? Запевняю , що обдумаю все без наявної на цих сторінках запеклої істерії. Дякую.
63. SashaSamokhina / 9 березня 2018, 11:22
60.микола козак
«написане бувшим другим секретарем Кобеляцького райкому »

Я його особисто не знаю, можливо, його погляди абсолютно не співпадають з моїми. Я погоджуюсь тільки з викладеним в його статті. На час розпаду Союзу я сумніваюсь, що у будь-кого з тодішніх владоможців погляди і дії співпадали з комуністичною ідеологією. Хіба це не показує неспроможність цієї самої ідеології призводити до позитивних результатів? Чому тоді у прогресивних країнах комунізм прирівняний до фашизму?
60.микола козак
« що в жінок небуло потреби продавати своє тіло»

Зараз теж нема потреби, ми ж не у голодній Африці живем. І тоді продавали, і зараз продають ті, кому така робота подобається
60.микола козак
«тобі внушили пропогандисти»

З вашої логіки випливає, що своєю головою думаєте лише ви, бо ви єдиний і унікальний. А інші люди апріорі не здатні самі думати
60.микола козак
«ми тоді не їли польського сала »

Я ніколи в житті не бачила польського сала, в нас в Кобеляках на базарі продають прекрасне смачне сало
60.микола козак
«минуле в людей не відняти»

Та на хрін комусь здалось ваше минуле, просто не нав’язуйте його нинішньому поколінню. Минуле треба пам’ятати тільки для того, щоб не робити схожих помилок у майбутньому
64. микола козак / 9 березня 2018, 11:23
59.Pravdorub
«додавайте "во главе с великим вождем Сталином", якого так вигороджує Адекватов.
»

Ти знаєш , Сталіна зробили ідіотом саме пропогандисти. Відбирав у людей кусок хліба не Сталін , а отакі , як автор того , що ми обговорюємо.Ну от днями поліцаї побили людей пвд ВР , скажи , Порошенко їх змушував це робити ? Та звичайно ні і з часом скажуть , щополіцаї перевищили свої повноваження.От коли поліцаї на дорозі накладають на людей непомірніштрафи , вони думають , що цим людину залишають на голод , адже вони багатих не штрафують , боті їх посилають і їх же ніхто на це не змушує , а чим це відрізняється від того , що колись з хати вигрібали до зернини?Хіба не геноцид нинішня медична так звана реформа , яку судячи ти так підтримуєш , як і нинішній режим , обгаджуючи як і автор статті своє минуле , життя своїх батьків.
65. SashaSamokhina / 9 березня 2018, 11:30
А всі бачать, як совкодрочери вперто закривають очі на страшні злочини радянської влади? Це при тому, що зараз величезна кількість документально підтверджених фактів. А вони пам’ятають виключно позитивні моменти
66. Selena2017 / 9 березня 2018, 11:45
На Цензорі новину ілюструє фото : пам"ятник Леніну зносять бульдозером. Цілком імовірно, що там не було підбурювачів : Паршивлюка та свободівців, а подія сталася. Значить, дошкулило і там?
67. Adekvatov / 9 березня 2018, 11:52
61.Vlada82
«Все йшло згори,»

І цим все сказано. А правдоруб, або тупий або дуркує. Хай чесно признається, що дуркує, тоді я вибачусь, що назвав його тупим.
І багато хто тоді не мовчав, навіть на самому високому рівні і не мовчали окремі комуністи і цілі парторганізації виступали із заявами проти курсу Горбачова. Був навіть своєрідний зговір секретарів обкомів які збиралися «кинути» Горбачова на пленумі але він їх переграв і зірвав пленум. Ну все це відомо для тих хто хоче знати правду. Особливу боязнь у Горбі визивала армія, тому він розіграв спектакль із літаком Руста і зняв з посад багатьої віськовоначальників. Був замінений майже весь керівний склад МО, а міністром призначили Язова якого взяли з переферії, з командувача округом. Він був у Москві новою лдиною і не знав усіх закуліних справ. Такий і був потрібний. Остаточний удар по армії і КДБ був нанесений з допомогою так званого ГКЧП організованого Горбачовим. Я просто не знаю як можна усього цього не знати. Ось Умалатова витупає на зїзді з пропозицією зняти горбатого з посади Президента. Посилання на www.youtube.com
68. Adekvatov / 9 березня 2018, 11:54
На той час КПРС вже була повністю усунена від влади. Так що вести мову про відповідальність рядовіх коммуністів це просто абсурдно. Все йшло за сценарієм. Сценаристи ті самі що й зараз. Ну що тут може бути на зрозумілим? Посилання на newsland.com
69. Selena2017 / 9 березня 2018, 12:06
63.SashaSamokhina
«Я погоджуюсь тільки з викладеним»


Автор статті молодець.Будь він хоч і Генсеком, це не применшує його трудів по переосмисленню подій минулого і очищенню світогляду від нав"язаного . Оце і називається : вичавлювати із себе совка. Комуністами в ті часи ставали і не від переконань, лише б подолати перешкоди до навчання , вимріяної професії, кар"єри, роботи, яка б приносила і користь людям, і задоволення внутрішнє. То тепер на таких ланцюгових псів спускати, чи що ?
70. Adekvatov / 9 березня 2018, 12:09
60.микола козак
«я в той час був молодим , тому добре знаю , що в жінок небуло потреби продавати своє тіло .А те , що проституція існує з зародження людства »

Саме так, потреби такої не було. Так що якщо щось і було з боку жінок, то то було хоббі, або стан душі, якщо так можна сказати. Мало яка жінка могла опускатись до того, щоб заробляти на цьому гроші, а тим більше заробляти з нужди. Так що не треба стверджувати, що в СРСР це було нормою. Але селени і правдоруби будуть стверджувати. Сама ця древня, як кажуть, профессія вперше розрекламована у Біблії. Це іудейський винахід і саме вони робили на цьому свій гешефт. Так що це неправда, що це древня профессія. Ніде у словянських казках і легендах немає і згадки про таку професію. Зате Біблія красочно описує, як Авраам "здав в аренду" фараону свою... жінку. За ним це робив Іосиф чи Іаков, точно не памятаю, кому треба точно, хай читає Біблію. Якщо копати цю тему, то за радянських часів у школі вчили "Старуху Ізергіль" Горького. Але вчили в основному про те що "в жизни всегда есть место подвигу", про серце Данко и т.д. Але не бачили того, що Горький там між строчок написав про те, хто винайшов проституцію. Великорозумні наші вчительки цього не знають і дітям про це не кажуть. А могли б. Ладно, тоді був тоталітаризм і диктатура, а зараз же все дозволено. Тільки зараз вже Горький мабуть сєпаром вважається?
71. SashaSamokhina / 9 березня 2018, 12:10
69.Selena2017
« Selena2017»

Так, ви праві
72. Adekvatov / 9 березня 2018, 12:36
Таки добавлю, хоч Горького мабуть видалят. Ну тоді самі почитайте. В самому початку повісті Ізерігіль розповідає про свою молодість і свої походеньки. І Горький придав цьому національний окрас. Усі її бойфренди різних національностей були. Цитата: "— А то еще турка любила я. В гареме у него была, в Скутари. Целую неделю жила, — ничего... Но скучно стало...— всё женщины, женщины... Восемь было их у него... Целый день едят, спят и болтают глупые речи... Или ругаются, квохчут, как курицы... Он был уж немолодой, этот турок.." "Да... с тем, маленьким полячком. Он был смешной и подлый. Когда ему нужна была женщина, он ластился ко мне котом и с его языка горячий мед тек, а когда он меня не хотел, то щелкал меня словами, как кнутом.... В Польше Стало трудно мне. Там живут холодные и лживые люди. Я не знала их змеиного языка. Все шипят... Что шипят? Это бог дал им такой змеиный язык за то, что они лживы" "Жид один купил меня; не для себя купил, а чтобы торговать мною. Я согласилась на это. Чтобы жить — надо уметь что-нибудь делать. Я ничего не умела и за это платила собой. Но я подумала тогда, что ведь, если я достану немного денег, чтобы воротиться к себе на Бырлат, я порву цепи, как бы они крепки ни были". Резюме. Ляхів Горький характеризує не так як свідомі заробітчани, що в котрий раз побачили у них своє спасіння. Ну а серед усіх інших національносте лище один тупо заробляв на ній гроші. Ну так як вони і зараз на великих украх заробляють. Лишилось тепер цей заробіток узаконити легалізувавши приституцію. Як вам екскурс у історію очима класика? На сьогодення не схоже?
73. Maksym / 9 березня 2018, 12:57
Ай да Горький! ай да націоналіст!
74. микола козак / 9 березня 2018, 15:47
65.SashaSamokhina
«А всі бачать, як совкодрочери вперто закривають очі на страшні злочини радянської влади? Це при тому, що зараз величезна кількість документально підтверджених фактів. А вони пам’ятають виключно позитивні моменти»

Цікаво , якщо можеш , то роз’ясни мені , що ти розумієш під радянською владою , чия це влада , що вона для тебе така злочинна , хто входив доцієї влади - німці , англічани , чи наші українці , які і хто з них вчинив який злочин .Чим та влада відрізнялась від нинішньої- любої для тебе.Я просто хочу знати Чим була злочинна комуністична ідеологія і що змінилося в нашому житті , як піп звалив у Кобеляках бюст Леніну та переіменували кілька вулиць ?Як можеш , то скажи які документи із підтверджуючих злочини комуністів були в твоїх руках і тобою особисто прочитані , маю на увазі не фейки , а оригінали.
75. Adekvatov / 9 березня 2018, 16:31
74.микола козак
«Як можеш , то скажи які документи із підтверджуючих злочини комуністів були в твоїх руках і тобою особисто прочитані , маю на увазі не фейки »

Та вона тобі й фейкових не надасть. Щас буде молоти про три колоскии і голодомор, а того й не скаже, що все те організували родичі тих, кого вони привели у владу на Україні і вони зараз тут роблять те саме що тоді робили.
76. Adekvatov / 9 березня 2018, 16:35
69.Selena2017
«Комуністами в ті часи ставали і не від переконань, лише б подолати перешкоди до навчання , вимріяної професії, кар"єри, роботи, яка б приносила і користь людям, і задоволення внутрішнє»

А можна детальніше. Які вузи, професії, робота були закриті для некомуністів? І як воно зараз, щодо роботи чи професії, які б приносили задоволення.
77. Adekvatov / 9 березня 2018, 17:12
63.SashaSamokhina
«Чому тоді у прогресивних країнах комунізм прирівняний до фашизму?»

А детальніше можна, у яких таких прогресивних країнах, в Україні чи що?
63.SashaSamokhina
«Зараз теж нема потреби, ми ж не у голодній Африці живем.»

Ви себе не ототожнюйте з усіма, а вийдіть вранці до мусорних баків, може щось побачите. Раніше ніхто в мусорках не рився, принаймні в Кобеляках. Ну а якщо ви зараз ситі і щасливі, то тоді і ваша позиція зрозуміла.
63.SashaSamokhina
«І тоді продавали, і зараз продають ті, кому така робота подобається»

Вам, як знатоку видніше, але зараз продають і ті, кому ця робота не подобається. Вникніть в сучані будні професії, бо видно що від життя відстали в звязку з тим, що тепер десь недалеко від халявного корита.
63.SashaSamokhina
«Минуле треба пам’ятати тільки для того, щоб не робити схожих помилок у майбутньому»

Ну блін Сенека чи Симона де Бовуар, чи якої ви там статі? Судячи з неприяняття обох свят, то статі середньої, як у гейропі. Таки так, щоб не робити помилок. Так а чому тоді ми по колу ходимо? Знову привели до влади тих, хто голодомор робив.
78. Adekvatov / 9 березня 2018, 17:20
69.Selena2017
«То тепер на таких ланцюгових псів спускати, чи що ?»

По-перше, на них ніхто псів не спускає. А якщо вже у нас така свобода слова, то треба б надрукувати і альтернативну точку зору, а не лише заказуху. Але іншої точки зору ніхто не надрукує, бо тепер навіть закон забороняє радянські часи згадувати. От ще прирівняють законом радянський період до окупаційного і тоді буде повна демократія. Якби у мене були владні повноваження, то я б той закон про радянську окупацію демократично доповнив бо пунктом згідно якого усі свідомі повинні були б здати на користь свідомої влади все те, що отримали у спадщину від СРСР - квартири, збудовані при СРСР будинки, отримані в СРСР дипломи. Оце було б дійсно справедливо і демократично. А то якась однобока демократія у нас, тобто по суті не демократія а тоталітаризм влади. Посилання на royallib.com
79. ukr2017 / 9 березня 2018, 18:50
Історик знайшовся.оцінку дає 100річчним подіям...просто від таких чимсь тхне.Були,не були панфіловці,чи Зоя Космодемянська,чи інші. Такий подвиг, чи не такий,яка різниця і хто визнає щось подвигом, чи не подвигомГерой,не герой.Чи ті,що полягли в тій. чи іншій війні думали, що такий як Спиця буде лайкати десь чи чекали такої від таких писанини і лайки.Вони робили в тих умовах те, що вважали за необхідне.служили тій державі, яку профукали і зараз те саме роблять з допомогою Спиць. а чарку піднімати чи не піднімати. це наше право,добре .що ви ще не повернули нам 1937 і ми можемо дозволу не питати, поки що.А може застучиш?А за тих хто поліг і служив вірно даній присязі,чарку піднімати треба мовчки
80. SashaSamokhina / 10 березня 2018, 08:20
74.микола козак
« що ти розумієш під радянською владою , чия це влада , що вона для тебе така »

Коротко : 20-і роки - насильна колективізація, висилка куркулів до Сибіру; 30-і - голодомор, репресії; 40 - причетна до розв’язування 2-ї світової, в якій перемогла тому, що німців тупо закидала трупами ; 50-і та інші - винищення інакомислячих, повальна бідність, відсутність елементарних речей (туалетний папір з’явився тільки в середині 50-х, а що вже казати про побутову техніку?). Звичайно, найбільші злочини відбулись під час правління Сталіна
74.микола козак
«Чим та влада відрізнялась від нинішньої- любої для тебе.»

Не видавайте свої домисли за факти - я тут жодного разу не похвалила нинішню владу
74.микола козак
«була злочинна комуністична ідеологія і що змінилося »

В умовах Союзу була злочинна своєю зневагою до людського життя і потреб індивідуальності. Так винищувати свій же народ мало хто зміг. Декомунізація - знищення символів, які негативно впливають на свідомість наших дітей
74.микола козак
«які документи із підтверджуючих злочини комуністів були в твоїх руках »

А завірені нотаріально підійдуть? Я вам їх покажу, приходьте за адресою - уліца Пушкіна, дом Колотушкіна
81. SashaSamokhina / 10 березня 2018, 08:28
79.ukr2017
« Такий подвиг, чи не такий,яка різниця»

Слідуючи вашій логіці, треба вшановувати пам’ять і фашистів в тому числі. Підніміть чарку і за них
79.ukr2017
« ви ще не повернули нам 1937»

Ось приклад типово радянської людини - вона сприймає себе тільки як об’єкт, якому начальники можуть щось повернути чи ні, а зовсім не як суб’єкт, який сам керує своїм життям
79.ukr2017
« чарку піднімати »

Ну "что и требовалось доказать" - знову пішла мова за чарки, аж два рази в одному коментарі
82. Adekvatov / 10 березня 2018, 10:24
81.SashaSamokhina
«Слідуючи вашій логіці, треба вшановувати пам’ять і фашистів в тому числі. »

Це згідно вашої лигіки потрібно вшановувати фашистів і не випадково ви зараз возвеличуєте УПА, бо не хто інший як вони спіробітничали з фашисатами і залишили в спадщину навіть документ.
«Актом 30 червня 1941 p. український нарід заманіфестував перед цілим світом і перед історією...
1.Волею українського народу Організація Українських Націоналістів під проводом Степана Бандери проголошує відновлення Української Держави... 3.Відновлена Українська Держава буде тісно співдіяти з Націонал-Соціялістичною Велико-Німеччиною, що під проводом Адольфа Гітлера творить новий лад в Європі й світі..." Логіка тут елементарна, але не свідома. "Кто не с нами тот против нас". І судили у Нюрнбергу не Сталіна і не коммунізм і не радянську владу,а фашизм і гітелерізм.
83. Adekvatov / 10 березня 2018, 10:35
80.SashaSamokhina
«Коротко : 20-і роки - насильна колективізація, висилка куркулів до Сибіру; 30-і - голодомор, репресії; 40 - причетна до розв’язування 2-ї світової»

Відповідаю не вам, а нормальним і адекватним українцям. У Вірменського радіо запитали, чим відрізняється курка від свідомого поцреота у вишиванці? Вірменське радіо відповіло: Курка у дірьмі завжди шукає зарно, а поцреот у вишиванці у зерні шукає дірьмо. Посилання на www.stena.ee
84. микола козак / 10 березня 2018, 10:51
Ти дійсно зомбована людина , коли говориш , що ми розпочинали другу світову і являєшся ворогом українців.А куркулів виселяли , бо народ шукав справедливість, можливо і не зовсім по справедливості , і це повториться , бо кілька сотень жуліків зуміли захватити всі підприємства в свою власність , а народ лишився нізчим , тому зараз іде просто переділ , а з часом народ захоче справедливості -історія повториться.Насильна колективізація допомогла вистояти країні , саме зараз після розвалу колгоспів почався бардак в економіці .А радянська влада саме і була створена для управління державою народом , а не олігархами , як зараз , походила від РАДА , де народ повинен був радитись , а те , що народ віддав владу бандитам , як і зараз , то це його помилка.
85. Vlada82 / 10 березня 2018, 10:54
80.SashaSamokhina
«В умовах Союзу була злочинна своєю зневагою до людського життя і потреб індивідуальності.»

В кого з нас дежавю? Це ви справді говорите про радянські часи чи сплутали їх із сьогоденням? Я СРСР не ідеалізую, були там такі проблеми, але ви їх хочете протиставити сьогоднішньому дню. Тоді скажіть, у чому зараз проявляється повага до людського життя і до потреб індивідуальності? На мій погляд, сьогодні найбільш цинічна зневага чиновників усіх рангів (до найменшого - почитайте про Трояна, який зневажає афганців) до простих громадян. Як на мене, найбільша проблема та шо чиновники не люблять свою державу, свій народ, вони не є патріотами. Їхнє завдання - поки сидять у кріслах, сколотити собі капітал. Таких 99%.
80.SashaSamokhina
«Так винищувати свій же народ мало хто зміг. »

Сьогодні по вашому свій народ не знищують? Високими тарифами, безробіттям, продуктами з ГМО, фальшивими ліками і т.д. Нас давно продали з потрохами, віддали свій народ під заставу за кредити МВФ і т.д.
80.SashaSamokhina
«Декомунізація - знищення символів, які негативно впливають на свідомість наших дітей»

Цікаво, яким чином пам"ятники Леніну впливали на свідомість дітей? Сучасна молодь їх просто не помічала і даже не знала, хто такий Ленін. А коли затіяли декомунізацію, то навпаки, привернули до нього увагу. От мені цікаво, чи зараз у Німеччині розказують дітям, хто такий був Гітлер, чи так само як у нас - наклали табу на це ім"я, наче такого не було в історії? І чому образ Степана Бандери, який підтримував політику Гітлера, позитивно впливає на свідомість української молоді?
Чесно скажу, шо не чекаю ваших відповідей, бо розумію шо Selena2017 і SashaSamokhina - це ніки однієї людини, а Selena не любить відповідати на незручні запитання.
86. Adekvatov / 10 березня 2018, 11:03
Наперід знаю що свідомі зараз почнуть писати щось про черги і про те що в СРСР не вистачало товарів. Будь яка адекватна людина добре розуміє, що у нас був цілий молочноконсервний завод. Обсяг вирбництва сгущеного молока, масла і молокопродуктів (справжніх) можете самі знайти і таких заводі по Україні було багато. Тепер тих заводів немає. І свідомі хочуть вас переконати, що коли їх немає, то є набагато краще ніж вони є, бо тоді не можна було купити тіє. продукції. По-перше, це не правда, що її не можна було купити. А по-друге, отакі спиці і К захвативші після вбиства Сталіну владу в країні почали плавно вести її до краху. Найбільшої шкоди завдавали ті, хто був на самому верху, у міністерствах і особливо у держплані. Адекватній людині ясно, що дефіцит ліквідовується елментарним підвищенням ціни. Ну зробли б баночку молока не 55 коп а 5 крб. чи 50 грн. як зараз і воно б було у кожному сільпо і його б ніхто не брав. І так по кожному товару. Найбільша шкода економіці була завдана Микитою і його грошовою реформою. Зверьев Арсаній Григорович був Міністром фінансів із 1939 року по 196. З 1938 по 1960 беззмінний член ЦК і депутат ВС СССР 4-х скликань. Після відмови брати курс на микитині реформи був вигнаний з усіх посад і відправлений на пенсію. Після нього мінфін плавно «заселило» жидомасонське кодло і крах СРСР став лише питанням часу. Хоча, просталінська верхівка взяла тимчасовий реванш, усунавши Микиту, але ненадовго, бо не зуміла до кінця розрулити ситуацію. Кагал вже посів усі посади у міністерствах і особливо У Академії наук і в довгострокому плані це було повним крахом.
87. Adekvatov / 10 березня 2018, 11:09
85.Vlada82
«Selena2017 і SashaSamokhina - це ніки однієї людини, а Selena не любить відповідати на незручні запитання.»

Саша Самохіна зареєструвалась 7 березня, як раз під цю статтю, так що може правий земеля написавший "Поэтому сегодня появилась самохина ( читай спыця)"?
88. Vlada82 / 10 березня 2018, 11:23
87.Adekvatov
«Саша Самохіна зареєструвалась 7 березня, як раз під цю статтю»

Може правда й за вами, але я думаю, коли викрили Селену в тому, шо вона бачить себе як міфологічну богиню, то вона у той же день зареєструвалась як SashaSamokhina. Але це лише моє припущення, стверджувати нічого не буду.
89. SashaSamokhina / 10 березня 2018, 12:23
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
84.микола козак
«ми розпочинали другу світову »

Не ми розпочинали. Сталін на пару з Гітлером розділили Польщу, забули? А потім спільний парад гітлерівців і Радянської Армії, на доказ чому є відео, теж не бачили?
84.микола козак
«народ шукав справедливість, можливо і не зовсім по справедливості »

Ви починаєте викручуватись і виправдовуватись. Так тоді й не проголошуйте "Яку страну просрали"
84.микола козак
«і це повториться »

Шось ви далі таке накрутили, що я не зрозуміла, що ви хочете сказати
90. SashaSamokhina / 10 березня 2018, 12:38
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
85.Vlada82
«сплутали їх із сьогоденням?»

Ви у сьогоденні бачите воронки, які МАСОВО забирають серед ночі людей у відділки? У сьогоденні є каральна психіатрія? Зараз під страхом смерті не розказують політичні анекдоти?
85.Vlada82
«Сьогодні по вашому свій народ не знищують?»

Ви порівнюєте пряме фізичне винищення з високими тарифами? Ви хоча б робіть вигляд, що ви не дебілка
85.Vlada82
« яким чином пам"ятники Леніну впливали на свідомість дітей»

Якщо комусь стоїть пам’ятник, психологічно це сприймається так, що пам’ятники не ставлять поганим людям, значить, треба вірити цим людям і всьому, що вони казали
85.Vlada82
« Степана Бандери, який підтримував політику Гітлера»

Бандера не підтримував політику Гітлера, він тимчасово об’єднався з ним, бо повірив, що той допоможе добитись незалежності України. В чому потім гірко розчарувався. Що Бандера перебував у німецькому концлагері, ви теж не чули? Образ Бандери для сучасних дітей є в першу чергу прикладом беззастережної відданості головній цілі - здобуття незалежності України
91. SashaSamokhina / 10 березня 2018, 12:39
85.Vlada82
«Selena2017 і SashaSamokhina - це ніки однієї людини,»

87.Adekvatov
«самохина ( читай спыця)»

Ви вже визначтесь, Селена я чи Спиця, бо невідомість вбиває
92. Vlada82 / 10 березня 2018, 13:28
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
90.SashaSamokhina
«Ви порівнюєте пряме фізичне винищення з високими тарифами?»

Так, порівнюю. Назвіть мені, будь ласка, основні причини, в результаті яких населення України за часів незалежності скоротилося з 52 мільйонів до 42 мільйонів (це вказує Вікіпедія, не мною придумано). Отже, в результаті чого відбулося зменшення аж на 10 мільйонів? Це майже стільки ми втратили, як у 30-ті роки під час Голодомору і репресій. Ключове слово тут - ВТРАТИЛИ, хоча голосували за незалежність шоб ніколи більше не було таких втрат. Чи по вашому чим краще життя в державі, тим менше люди повинні народжувати дітей? Я по вашому дебілка (хоча тільки дебіл може назвати дебілом іншу людину, але хай уже, я не ображаюсь), але вважаю, шо саме через матеріальну скруту молодь сьогодні не може дозволити собі навіть 2 дитини, не кажучи вже про 3 чи й більше. Ми ж не в 19-му столітті живемо, сьогодні шоб спорядити дитину в школу треба десятки тисяч гривень. По собі знаю, шо дитячі туфлі коштують як на дорослу людину, так само від костюмчика до куртки. А ви кажете, шо тарифи ніяк на це не впливають. Вони впливають на демографічну ситуацію, тобто на послідовне знищення нації. Мабуть тільки таким як я дебілам видно, шо уряд захищає не свій народ, а інтереси МВФ. Ваш особливий розум напевне не дозволяє побачити, як сьогодні люди харчуються, шо їдять пенсіонери, всю пенсію віддаючи на покриття тарифів, даже при гройсмановських субсидіях. Сьогодні шо народитися шо померти - однаково дорого. Чи не краще розвивати економіку, шоб були європейські зарплати і пенсії, тоді й подачок не треба? Наші президент, міністри й депутати посаджені у високі крісла для того шоб робити життя українців кращим, а вони вже 30 років нам радять затягувати паски. Отже, методи знищення народу дійсно різні, але ж мета одна - нагнути непокорних до коліна і зробити всіх рабами для свого збагачення. Але вам не зрозуміти цього, ви ж не дебілка.
93. Гнатович / 10 березня 2018, 14:46
80.SashaSamokhina
«В умовах Союзу була злочинна своєю зневагою до людського життя і потреб індивідуальності. Так винищувати свій же народ мало хто зміг. Декомунізація - знищення символів, які негативно впливають на свідомість наших дітей»

1. УССР входила в пятерку европейских стран, население которых выросло наиболее. Например, население Великобритании в 1921 г. составляло 44,2 млн. человек, а в 1938 г. — 47,5 млн. человек, среднегодовой прирост 194 тыс. или 0,4%, т. е. меньше, чем в УССР на 198 тыс. чел.
2. Рождаемость на Украине самая низкая в Европе. ООН признала современную Украину вымирающей страной.
3. Каждый месяц численность населения (дельта между смертностью и рождаемостью) сокращается на 29 тыс.
94. микола козак / 10 березня 2018, 14:58
Шановні , Ви цій Самохіній нічого не доведете.Ця людина просто зомбована , вона не в силах відрізнити віртуальне від реального.В Україні більше 32 олігархічних ТВ канали , які кожного дня ллють грязь на минуле.Здоровомисляча людина могла б бачити , що зараз до людини трудівника ставлятьсЯ із зневагою , кожного дня на ТБ розпуста , розгульне життя мажориків , от вона , ця Самохіна уявила і себе якоюсь мажоркою І вірить в те , що їй скажуть ті , хто попривласнював заводи і фабрики , дуже вірить , що Ахметови , Пінчуки , Коломойські іт.д , спасіння для Українців.Вона не бачить , що україною давно вже управляють не українці , а із-за бугра , що Україна перетворилася в Європейський смітник , що із колись процвітаючої республіки , стала країною третього світу.Оце і вся незалежність.
95. Vlada82 / 10 березня 2018, 15:46
94.микола козак
«україною давно вже управляють не українці, а із-за бугра, що Україна перетворилася в Європейський смітник , що із колись процвітаючої республіки стала країною третього світу. Оце і вся незалежність.»

100%!
96. Beri Mor / 10 березня 2018, 16:01
94.микола козак
«Шановні , Ви цій Самохіній нічого не доведет»

Дійшло нарешті.Я давно облишив сперечатися з цією особою,в якої під каструлею запис новин Порошенкового "5 каналу".Десятку людей,які жили й працювали при СРСР,щось доказує малолєтка,яка при Союзі ще каплею висіла на одному місці у свого папи.Даремна справа.Такі вже народилися при бардакові,це їхнє природнє середовище,їм нічого не докажеш.
97. SashaSamokhina / 10 березня 2018, 17:32
92.Vlada82
«населення України за часів незалежності скоротилося з 52 мільйонів до 42 мільйонів (»

93.Гнатович
« Рождаемость на Украине самая низкая в Европе»

Шановні, ви читати вмієте? Ми обговорюємо не демографію, а фізичне винищення своїх же співгромадян у часи Союзу(масові розстріли і саджання в тюрми). Є різниця між убивством і просто небажанням мати дітей? Нема що по факту відповісти, тому й змінюєте тему?
92.Vlada82
«шоб спорядити дитину в школу треба десятки тисяч гривень.»

Може, ви мали на увазі тисячі гривень, чи все ж таки десятки?
92.Vlada82
« Наші президент, міністри й депутати посаджені у високі крісла»

А хто їх посадив, хіба ви особисто в цьому участі не брали?
98. SashaSamokhina / 10 березня 2018, 17:35
94.микола козак
« більше 32 олігархічних ТВ канали»

Знову судите по собі, бо, мабуть, дивитеся телеканали, тільки російські. Я не дивлюся телевізор.
99. SashaSamokhina / 10 березня 2018, 17:40
96.Beri Mor
« Beri Mor»

Ви не хочете сперечатися зі мною, бо у вас просто не вистачає рівня інтелекту. Ви навіть не можете сприйняти написаного вище, де було сказано, що майже все моє дитинство пройшло при Союзі, і я його добре пам’ятаю. Виявляється, у мої 40 років я мажорка
100. Vlada82 / 10 березня 2018, 18:42
97.SashaSamokhina
«Може, ви мали на увазі тисячі гривень, чи все ж таки десятки?»

Та які тисячі, коли куртка більше 2-х тисяч, стільки ж костюм, туфлі тисяча, зимові чобітки 1500-1700 грн. Це на дитину 14 років! Шоб нормально зібрати до школи треба півтора десятка тисяч, не менше. І це не у фірмовому бутику, в який ми й не заходимо. Можна й в секонд-хенді скупитися, звичайно, але не думаю шо своїх дітей ви там одягаєте.
97.SashaSamokhina
«А хто їх посадив, хіба ви особисто в цьому участі не брали?»

Не голосувала ні за Порошенка, ні за Реку, а Яценюки й Гройсмани (тобто прем"єр-міністри) взагалі обираються не електоратом.
97.SashaSamokhina
«Ми обговорюємо не демографію, а фізичне винищення своїх же співгромадян»

Де ж тоді поділися 10 мільйонів, якшо не зникли фізично? А якшо зникли то в результаті чого? Може ми й різні теми обговорюємо, але суть їх одна: тоді винищували українців репресіями та голодоморами, а тепер скорочують їх кількість іншими соціальними потрясіннями. Не буду перераховувати якими, ви всеодно звинувачуватимете мене в тому шо або не те читаю, або не те дивлюся, або взагалі дебілкою назвете.
99.SashaSamokhina
«у вас просто не вистачає рівня інтелекту»

А ви яким чином вимірюєте той рівень? Свій рівень інтелекту знаєте?
101. Adekvatov / 10 березня 2018, 19:08
88.Vlada82
«Може правда й за вами, але я думаю, коли викрили Селену в тому, шо вона бачить себе як міфологічну богиню, то вона у той же день зареєструвалась як SashaSamokhina. Але це лише моє припущення, стверджувати нічого не буду.»

Так я теж нічого на всі сто не стверджую. Все може бути.
102. Adekvatov / 10 березня 2018, 19:34
90.SashaSamokhina
«Ви у сьогоденні бачите воронки, які МАСОВО забирають серед ночі людей у відділки?»

Їх і раніше ніхто не бачив, крім як у свідомому кіно. Років пять тому мене у подібному намагався переконати один свідомий чоловік поважного віку. Основним його аргументом було те, що його на початку 90-х запросили від громадськості у комісію по реабілітації "жертв сталінських репресій" по району і вони переглядали особові справи засуджених які надала СБУ. На моє запитання, скільки ж було тих репресованих, він назвав цифру чи то 30 чи то 32. Так от, щоб зараз навести хоч якийсь порядок у районі і покарати явних злочинців требе "репресувати", а по суті покарати по чинному законодавству, у десять разів більше.
103. Adekvatov / 10 березня 2018, 19:41
90.SashaSamokhina
«У сьогоденні є каральна психіатрія? »

При пасічнику була. Хотів знайти статтю із газети «2000» "№352 от 2 февраля 2007, статья Владимира Слепцова и Ланы Чайки "Влада Полтавської області відроджує каральну психіатрію і змушує співробітників МВС обробляти неблагонадійних". Але видно вже "зачистили". Знайшов лише коротеньку інформацію про покарання головреда "Зорі Полтавщини" за її передрук. Тобто редактора покарали за розголошення неугодної владі інформації. Але все це було після першого американського майдану. Зараз ніяка писхіатрія вже не потрібна, ні каральні на лікувальна, тому що більше половини населення хворі на шизофренію і подібні болячки. Крім того зараз усі хворі подалися до влади, то як їх тепер покараєш? Таких безліч, починаючи від Тетяни Чорновіл і закінчуючи спікером, привів у приклад двох, бо у них навіть довідки є.
104. Adekvatov / 10 березня 2018, 19:45
94.микола козак
«Україна перетворилася в Європейський смітник , що із колись процвітаючої республіки , стала країною третього світу.Оце і вся незалежність.»

Вони цього не хочуть бачити. Каструля аж на очі натягнута.
105. Adekvatov / 10 березня 2018, 20:01
89.SashaSamokhina
«Не ми розпочинали. Сталін на пару з Гітлером розділили Польщу, забули?»

Тут вже писалось, що Нюрнбергський трибунал чомусь судив не Сталіна а Гітелра. Як ще популярніше пояснити? Крім того Польща "до того" успішно розділила з Гітлером Чехословакію і це чомусь свідомі вважають нормальним. Сталін прямо і казав "Не было бы Мюнхена (мюнхенського сговору) не было бы и пакта Молотова-Рыббентропа". До того пакту з Гітлером заключали мирні угоди майже усі країни Європи, Сталін заключив угоду останнім, тому що нікуди було вже діватися, потрібно було хоч трохи відстрочити війну яка стрімко насувалася. Про невідворотність війни Сталін знав давно і відкрито про це говорив навіть на зїздах: «Мы отстали от передовых стран на 50–100 лет. Мы должны пробежать это расстояние в 10 лет. Либо мы это сделаем, либо нас сомнут». Після цього був взятий курс на індустріаліхацію СРСР. Приблизно таку заяву зробив недавно Путін, щодо сучасної ситуації. Відомо ж, що сценарсти не утруждают себе переписуванням сценаріїв і зараз йде розкуртка нової світової війни яка вже по факту йде в інформаційному просторі і той же спиця «воює» на боці підпалювачів війни. І наші свідомі, як і тоді, на боці тих сценарстів, які розігрували 2-у світову війну. Ще раніше свідомі були на боці тих, хто розпалив першу світову війну. Самі ж українці в усі віки були заложниками глобальних сценаріїв і цього не розуміли. Як не хочуть розуміти і зараз
106. Adekvatov / 10 березня 2018, 20:09
99.SashaSamokhina
«Де ж тоді поділися 10 мільйонів, якшо не зникли фізично? А якшо зникли то в результаті чого?»

В результаті генциду. А куди поділися, можна тупо порахувати на цвинтарі. А можна поміряти на скільки гектарів розрісся полтавський цвинтар у Щербанях. Щодо приведеної вами цифри 42 млн, так вона не відповідає дійсності, нас вже хоча б 32 млн. набралося. Правду ж про голодомор 33-го, як і про сучасний, написав харківський єврей Ходос, який виявився патріотичнішим від усіх «патріотів» у вишиванках разом узятих. Посилання на antimatrix.org
107. SashaSamokhina / 10 березня 2018, 21:40
100.Vlada82
«Шоб нормально зібрати до школи треба півтора десятка тисяч»

Ви назвали суми, по яких виходить 8 тисяч. І півтора десятка - це ще десятки тисяч. Зимові черевики своєму сину-підлітку, я, наприклад, купила у «Сезоні» за 500 грн, і нічого, зиму проходив. Ну в цілому я згодна, що ціни високі порівняно з доходами.
100.Vlada82
« Vlada82 /»

А ви ніколи не думали, що вислів "народ має ту владу, на яку заслуговує" правдивий? Якщо ви чи я не голосували за нинішню владу, то допустили, щоб за них проголосували інші. А потім жалієтесь, то народ вимирає, то ціни високі.
100.Vlada82
«А ви яким чином вимірюєте той рівень»

Цим коментарем я не до вас зверталась, ваш рівень я не ставлю під сумнів. На рахунок свого інтелекту можу сказати, що я як мінімум уважно читаю коментарі і намагаюсь давати відповіді, а не ухилятись від теми
108. микола козак / 11 березня 2018, 08:20
99.SashaSamokhina
«Ви не хочете сперечатися зі мною, бо у вас просто не вистачає рівня інтелекту. Ви навіть не можете сприйняти написаного вище, де було сказано, що майже все моє дитинство пройшло при Союзі, і я його добре пам’ятаю. Виявляється, у мої 40 років я мажорка»

Та яка там ти мажорка , ти просто одурманена пропогандою людина.Ы ынтелектцу в тебе на нулю ы те , що ти заявляэш , що не дивишсЯ телевызор , то ти брешеш , книг ти це точно не читаэш ,тому в тебе такий інтелект.Людина з інтелектом завжди здатна мислити і робити хоч якісь висновки , а ти здатна тільки висловлювати чужі думки і користуєшся гаслами , які викрикував піп , коли валяв бюст Леніна - ну це я так , щоб ти хоч щось зрозуміла - МАЖОРКА ТИ НАША.
109. микола козак / 11 березня 2018, 08:50
Да , Мажорка , як зможеш , то повідом кого з твоїх знайомих , чи сусідів розстріляли в СРСР .
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації