Вхід | Реєстрація

На Карлівщині говорили про можливість створення ОТГ

На Карлівщині говорили про можливість створення ОТГ

Бути чи не бути ще одній об’єднаній територіальній громаді в Карлівському районі – саме це питання обговорювали на виїзній консультації в селі Мартинівка. Консультанти проекту ПУЛЬС Полтавського РВ АМУ зустрілися з головами Мартинівської, Варварівської, Білухівської, Попівської та Верхньоланнівської сільських рад. Під час жвавого обговорення йшлося про можливість створення окремої об’єднаної територіальної громади або ж про приєднання до вже існуючої Ланнівської ОТГ. Зазначимо, згідно з перспективним планом формування громад територій Полтавської області у Карлівському районі передбачено створення двох ОТГ: Ланнівської, яка вже існує та Карлівської, яка на шляху до об’єднання.

Чимало актуальних та болючих для сільських територій питань ставили представники органів місцевого самоврядування експертам АМУ. Зокрема, йшлося про перестороги щодо закриття навчально-виховних закладів, що функціонують у громадах. Обговорили й законодавчі новації та перспективи розвитку, в разі об’єднання, усіх населених пунктів, а не лише центральної садиби. У всіх селах досить розвинена інфраструктура, є й потужні сільськогосподарські підприємства, з якими налагоджена співпраця.

Консультант з правових питань Олександр Полупан ще раз розповів про алгоритм і процедуру об’єднання, а також детальніше зупинився на розпорядженні Уряду «Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад», зазначивши що першій ОТГ на Полтавщині – Оболонській, землю вже передали.

Консультант з бюджетних питань Анжеліка Саідова говорила про те, з якими бюджетними показниками закінчили минулий рік об’єднані територіальні громади Полтавської області, базові та реверсні дотації, субвенцію на розвиток інфраструктури.

На кінець зустрічі голови сільських рад зазначили, що мають тепер широке поле для роздумів та знають більше, які можливості надає об’єднання.


Автор: Полтавське регіональне відділення Асоціації міст України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2018, 08:37 | Карлівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації