Вхід | Реєстрація

Не хочеш «качатись»? Тоді потанцюй

Не хочеш «качатись»? Тоді потанцюй

Редакція «ЕХО» продовжує шукати альтернативу багатогодинному і безцільовому просижуванню біля комп’ютера у соцмережах та банальній пиятиці. Цього разу ми вирішили розповісти про людей, які займаються у Кобеляках народними танцями.

Безумовно, далеко не кожна людина може займатися фізкультурою у тренажерному залі чи у фітнес-клубі. І справа тут не лише у бажанні та присутності такої якості, як сила волі. Чимало людей уже не можуть «качати» м’язи «залізом» чи стрибати у спортзалі, у силу вікових чи інших обмежень. Дехто не хоче стати схожим на культуриста чи схуднути на десяток кілограмів, спалюючи калорії на тренуванні. Але зайняти себе чимось корисним люди, все ж, хочуть. Щоб і тіло трішки потренувати, і з однодумцями поспілкуватися, і від телевізора чи комп’ютера відволіктися. Та ще якби таке заняття і не дуже дорогим було.

Як виявилося, у Кобеляках є і такий варіант проведення вільного часу. Зокрема, кожен бажаючий, незалежно від віку та фізичної підготовки, може зайнятися танцями. У цьому випадку мова йде про українські народні танці.

 

Уже більше чотирьох років у райцентрі успішно діє ансамбль народного танцю «Барвінок». Ним керує хореограф за освітою Володимир Уткін. Володимир Вікторович так розповідає про історію створення колективу:

— Як почали ми танцювати, зібравшись на ювілей Ніни Уварової, так і продовжуємо. У нашому репертуарі вже десять танців. Зупинятися на досягнутому не збираємося. Колектив регулярно бере участь у різних концертних чи фестивальних програмах. У основному їздимо по Полтавщині. Танцювати в «Барвінку» може кожен, незалежно від віку. У переважній більшості до нас приходять люди, кому за сорок років. Заняття безкоштовні. Є у нас костюми. Із ними  у свій час допоміг колишній міський голова Олександр Ісип. Він з дружиною Оксаною теж танцює у «Барвінку».

Як розповів Уткін, кількість учасників колективу змінюється. У основному на репетиції ходять від 15 до 20 чоловік. Є суто жіночий колектив, є змішаний. Чоловіки (як завжди це буває у випадках, коли потрібно проявити ініціативу і встати з дивана) є своєрідним дефіцитом. Жінки, звично, більш активні.

Володимир Уткін наголосив, що великих фізичних навантажень на репетиціях він не дає. Зважає на вік учасників. Тому займатися танцями може практично кожна людина. Репетиції змішаної групи проходять у понеділок і четвер, жіночої — у вівторок і п’ятницю. Початок — о 19 годині. Як правило, танцюристи тренуються півтори години. Збираються вони на сцені районного центру культури і дозвілля.
Один із постійних учасників колективу «Барвінок» Олександр Ісип розповідає:

— Я підрахував, що за репетицію робимо від трьох до одинадцяти тисяч кроків. Тобто можемо пройти близько десяти кілометрів. У принципі, це є рекомендованим щоденним фізичним навантаженням для кожної людини. Зізнаюся, що спочатку було досить важко. А зараз, протанцювавши чотири роки, фізичних навантажень не відчуваю. Вважаю, що такі заняття тренують не лише тіло, а й мозок. Вам потрібно стати організованішим, мобілізувати свою волю. Адже спочатку доведеться себе буквально примушувати ходити на репетиції. Але ж усі ці тренування є дуже корисними.

Вважається, що під час години занять повільними танцями людина витрачає 150–250 калорій. Це — не дуже багато. Але півгодини активної фізкультури замінить.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2018, 09:16 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації