Вхід | Реєстрація

Безпритульні собаки полюють на домашніх тварин

Безпритульні собаки полюють на домашніх тварин

За один день зграя тварин видавила кролів у двох господарських спорудах, які належали жителям міста.
Дев’ять років тому кілька газет і телеканалів повідомили про незвичну істоту, що душила кролів на Тернопільщині. Її назвали «чупакабра». Цій фантастичній тварині приписують вбивства кіз, кролів та іншої свійської живності. Нібито, чупакабра висмоктує кров жертви. Періодично в пресі з’являються свідчення людей, які бачили чупакабру. Тижневик «ЕХО» друкував розповідь кобелячанина Валерія Самарського, на якого невідома істота напала поряд із електричною підстанцією «Кобеляки», та Віктора Фесюри, котрий підстрелив незвичну тварину біля Вільховатки.

2 квітня «чупакабра» з’явилась у Кобеляках. О 6:30 кобелячанка Оксана Береза, яка проживає по вулиці Мільйонній, поряд із банком «Аваль», почула у своєму дворі гавкіт собак. Виглянувши у вікно, жінка побачила на подвір’ї трьох собак.

— Одна біла і дві рудих, усі тварини досить великих розмірів, — згадує кобелячанка. — Я закричала на них, собаки почали тікати. Вони пролізли під сіткою до сусідів, а від них побігли ще через один двір.

Коли Оксана вийшла на господарський двір, то виявила, що хтось пошкодив клітку, де знаходились маленькі кроленята. Тварин всередині не було. Далі лежали сім задавлених дорослих кролів. Дверці їх клітки були понівечені.

— Я навіть подумати не могла, що це під силу зробити собакам, — каже жінка. — Вони не пошматували кролів, а тільки подавили їх. Можливо, я налякала цих собак, і тому вони не встигли цього зробити. Та, як би там не було, хочу попередити жителів міста про небезпечну зграю собак.

На момент розмови з кореспондентами «ЕХО» жінка ще не зверталась у поліцію.

Фото кліток та кролів були розміщені в соціальній мережі «Фейсбук». Свій коментар під ними написав інший кобелячанин, який проживає в багатоквартирному будинку, навпроти Управління соцзахисту. Виявилось, увечері цього ж дня чоловік пішов закрити сарай, у якому знаходились клітки з кролями, і побачив схожу картину. З госпприміщення вибігли три собаки, за описом дуже схожі на тих, що бачила Оксана Береза.

— У сараї лежали чотири задавлених кролі, — говорить чоловік. — Клітки вони не погризли. Думаю, що витягли кролів через відділення для годування. У поліцію вирішив не звертатись.

Якщо заяв у поліції не буде, то міська влада знову самоусунеться від проведення будь-яких заходів. Отож, радимо власникам домашніх тварин, особливо кролів, закривати госпприміщення, у яких знаходиться живність, а власникам собак — тримати їх на прив’язі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2018, 11:50 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації