Вхід | Реєстрація

ЗНО—2010: шкільних екзаменів не буде!

Як повідомила на прес-конфе-ренції в ІА «Новини України» заступник начальника управління освіти полтавського міськ-виконкому Людмила Акініна, на цьогорічний навчальний процес у школах значно вплинули карантини та великі канікули. У зв’язку з цим державну підсумкову атестацію, яку учні традиційно складали у вигляді шкільних екзаменів, буде лібералізовано до звичайних підсумкових контрольних робіт, що проходитимуть у травні. Завершити навчальний процес планують 27 травня, і ймовірно, що за 1—2 дні відбудуться випускні вечори.
Уже третій рік поспіль вступ до вищих навчальних закладів здійснюється винятково за сертифікатами зовнішнього незалежного оцінювання. Особливістю цього навчального року є розведення у часі державної підсумкової атестації і ЗНО.
 Нині для проходження ЗНО, яке відбуватиметься з 2 по 23 червня, вже зареєструвався 21% випускників міста (2270 учнів).
Для реєстрації необхідно мати паспорт або свідоцтво про народження, якщо не виповнилось
16 років; документ про загальну середню освіту, а для цьогорічних випускників — довідку зі школи встановленого зразка; 2 фото 3х4; 2 пластикові файли. Реєстрація триває з 15 грудня і завершується 31 березня.
Після реєстрації абітурієнт отримує особисто на руки (а не поштою, як було у минулих роках) сертифікат зі своїм особистим номером та пін-кодом. За 4—5 днів після реєстрації на сайті Центру оцінювання якості освіти активується його персональна сторінка, переглянути яку можна, ввівши особистий номер та пін-код. Після написання тестів на ній з’явиться інформаційна картка з результатами, яку потрібно буде роздрукувати для пред’явлення в обраному навчальному закладі. Реєстрація у цьому році здійснюється на базі вишів. Розподіл учнів за пунктами складання того чи іншого предмету відбуватиметься автоматично задля уникнення таких ситуацій, коли на тестування приходить по 3—4 особи.
Спробувати свої сили на пробному тестуванні (реєстрація на яке уже завершилась) можна буде у березні. 13 березня: І зміна — українська мова та література, ІІ зміна — хімія та одна з іноземних мов; 20 березня: І зміна — математика або історія України, ІІ зміна — біологія, географія або фізика.
 В усіх загальноосвітніх навчальних закладах створені куточки «Все про ЗНО», де є адреси і номери телефонів пунктів реєстрації, зокрема у місті – це Полтавський університет споживчої кооперації, Полтавська державна аграрна академія, Полтавський національний педагогічний університет, Полтавський національний технічний університет.
Щодо пільг для медалістів, то при вступі до навчальних закладів матимуть вагу лише перемоги на всеукраїнських олімпіадах та в МАН, також  у приймальних комісіях зважатимуть на середній бал атестата.

Автор: Олександра АНДРІЄЦЬ, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації