Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькому районі упіймали браконьєра

У Кобеляцькому районі упіймали браконьєра

Кобеляцькі поліцейські спільно з представниками регіонального ландшафтного парку «Нижньоворскля́нський» задокументували факт браконьєрства.

Працівники групи реагування патрульної поліції спільно з представниками регіонального ландшафтного парку «Нижньоворскля́нський» на Дніпродзержинському водосховищі, поблизу с. Орлик Кобеляцького району виявили 21 – річного місцевого мешканця, який незаконно виловлював рибу, використовуючи заборонене знаряддя лову – сітку та човен.

Більше 40 кг риби та заборонене знаряддя лову правоохоронці вилучили.

По даному факту відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України, щодо незаконного зайняття рибним промислом. Чоловікові загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Працівники поліції нагадують, що з 1-го квітня на водоймах уведена нерестова заборона, в рамках якої посилюється державний нагляд (контроль) за дотриманням законодавства з питань збереження, відтворення та використання водних біоресурсів.

Заборона на вилов водних біоресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах:

  • у річках та притоках - з 1 квітня по 20 травня;
  • у водосховищах, озерах, ставках - з 1 квітня по 10 червня.

Автор: Анастасія Вітрук, Кобеляцький відділ поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2018, 10:46 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації