Вхід | Реєстрація

Рятувальники Полтавщини ліквідували 16 пожеж на відкритій території

Рятувальники Полтавщини ліквідували 16 пожеж на відкритій території

Протягом 11 квітня вогнеборці підрозділів Полтавського гарнізону ДСНС України ліквідували 16 пожеж на відкритій території у містах Полтава, Лубни, Гадяч, Полтавському, Машівському, Диканському, Новосанжарському та Кобеляцькому районах. Внаслідок пожеж вогнем було знищено близько 13 га сухої рослинності та очерету, а також 37 кв. м. сміття. Завдяки оперативним та злагодженим діям рятувальників було не допущено знищення полум’ям 15 житлових будинків, 3 сміттєвих баків та будівлі магазину.

Так, о 17:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Велике Болото Новосанжарського району. Бійці ДСНС, які прибули на виклик, встановили, що горить суха рослинність на площі близько 4 га. Зважаючи на те, що поряд з осередком пожежі знаходяться житлові будинки, рятувальники зосередили сили та засоби для не допущення поширення полум’я та швидкій ліквідації горіння. Пожежу було локалізовано о 22:35, а о 01:05 – ліквідовано. Травмованих та загиблих немає. До гасіння залучалися 10 чоловік особового складу 2-го Державного пожежно-рятувального посту, 3-ї та 7-ї державних пожежно-рятувальних частин та 3 одиниці техніки.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області нагадує, що за даними УкрГідрометцентру, 12-13 квітня на території Полтавської області переважатиме високий (4 класу) рівень пожежної небезпеки. Шановні громадяни, закликаємо вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем!


Автор: ГУ ДСНС України у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2018, 12:33 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації