Вхід | Реєстрація

Сергій Бульбаха: «Свою роботу виконав на 84%»

Сергій Бульбаха: «Свою роботу виконав на 84%»

Голова Новосанжарської районної державної адміністрації Сергій Бульбаха поспілкувався з журналістами на тему розвитку району, змін у державі та ходу реформ.

Зустріч запропонував сам голова райдержадміністрації. Пояснив, що хоче провести своєрідний підсумок роботи упродовж трьох років. А також поговорити про важливі для держави процеси, хід реформ, про інші питання, які цікавлять жителів Новосанжарського району. Спочатку очільник району зачитав щось на кшталт звіту за результатами роботи. Потім відбулася розмова у форматі «питання — відповідь».

— Сергію Володимировичу, що можете назвати своїми досягненнями за ці три роки роботи?

— Усі знають, ЩО залишилося на рахунках казначейства навесні 2014‑го, після керування Партії Регіонів. Проте, незважаючи на це, нам, в умовах воюючої країни, вдавалося чимало робити в районі. Ми ремонтували дороги, закуповували шкільні автобуси, медичне обладнання, будували спортивні майданчики, ремонтували школи та дитсадки, проводили заходи з енергозбереження. До речі, за три роки ми змінили в районі більше вікон, ніж за кошти Кіотського протоколу. І зробили це спокійно — без пафосу та піару.

 

— Як оцінюєте перші результати проведення децентралізації в районі?

— Найголовніше, що ми, хоч і не у числі перших, але вступили в процес об’єднання. Є, звичайно, розчарування від того, що не всі громади об’єдналися. Ми проводили максимально роз’яснювальну роботу, запрошували експертів, возили наших представників самоврядування в ті громади, що вже об’єдналися і мають чималі досягнення. Утім, не всі поспішили створити ОТГ.

 

— Чим закінчиться процес децентралізації в районі? Що буде з тими сільськими радами, які ще не об’єдналися?

— Тут можна провести аналогію із Законом про декомунізацію. Спочатку місцевим громадам дали час і можливість самим прийняти рішення про перейменування. Потім, там де цього не зробили, повноваження перейшли спочатку до обласної адміністрації, потім — до Верховної Ради. І вже на вищому рівні приймали рішення. Так само буде і з об’єднанням. До 2020 року (наступних виборів до місцевих рад) вся Україна буде об’єднана в громади. Щодо самої цієї реформи, то вона, безумовно, правильна. Десятками років процес надходження грошей до громад супроводжувався «надщипуванням» на різних рівнях. У результаті — до села чи селища доходила лише невелика частина коштів. Тепер об’єднані громади отримують фінансування напряму і можуть розпоряджатися ним на власний розсуд.

 

— Коли у районі відремонтують дороги?

— З 2018 року в області функціонує нова система фінансування ремонту доріг — Дорожній фонд. Саме завдяки йому, за умови співфінансування, у цьому році проведуть ремонт двох доріг: Т-17–35 Кобеляки— Нехвороща—Машівка і Т-17–34 Решетилівка—Нові Санжари—Нехвороща.

 

— Що нового відбудеться в районі в цьому році?

— Ми плануємо збудувати три сучасні медичні амбулаторії, провести реформу місцевої пожежної охорони, впровадити в межах району єдиний інформаційний портал «Новосанжарський смарт-район».

 

— Як оцінюєте свою роботу на посаді голови РДА?

— Знаєте, як кажуть: «Роби все, що від тебе залежить, а далі — будь, що буде». З огляду на це, можу сказати, що на 85 відсотків виконував (і виконую) те, що від мене вимагають закон і люди. Але для того, щоб країна насправді змінилася докорінно, мало змінити закони. Потрібно змінитися кожному з нас. Усвідомити свою відповідальність за державу та майбутнє. І виконувати прості правила: бути чесним, платити податки, не давати і не брати хабарів, дотримуватися законів, відповідально ставитися до свого вибору. Лише тоді ми побачимо результат.

Нагадаємо, Сергій Бульбаха був призначений головою Новосанжарської районної державної адміністрації 10 лютого 2015 року. Відповідний Указ підписав Президент України Петро Порошенко. До призначення був приватним підприємцем, депутатом Новосанжарської районної ради. З квітня 2014 був мобілізований до лав Збройних Сил України та проходив службу в зоні АТО.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2018, 10:23 | Нові Cанжари | Політика


1. ЛУНА / 14 квітня 2018, 12:34
На 85%!!!Интересно какая формула определения этих процентов?
2. antibloger / 14 квітня 2018, 16:58
Ну я вже писав яке у районі нині керівництво... По перше в 2014 році Буля був в АТО і про стан справ в районі нічого не знав, а значить він бреше! По друге про вікна: оскільки їх поставлено ну дуже багато, як він говорить, то повинен проходити тендер, може я чогось не знаю, ну я про це нічого не чув. Але знаю що вікна ставлять наближена до Реки фірма і особиста Буліна (БУМ)!По третє про децентралізацію: не було проведено ніякої підготовчої роботи і зараз ми бачимо стан фінансування закладів медицини, освіти і культури в селищі,горе керівники «прокакали» дві не найгірші сільські ради, до речі в обох керівники агроформуваннь від "Батьківщини". Про ремонт доріг то вклад керівництва району нульовий любий сільський голова робить набагато більше чим ці ледацюги, але які не забувають себе "достойно"преміювати - варто подивитися їх декларації.
3. ЛУНА / 15 квітня 2018, 07:58
Возможно я знаю об этом еще меньше,тендер для работ имеет объектный подход и если стоимость превышает 1500тыс. гр.на капитальный ремонт конкретной школы или больницы,то тендер проводится,если нет то происходит пародия под названием "про Zorro".Наверное замена окон сидит в тех ремонтах,а значит все законно.
Что касается о пребывании председателя РДА в АТОи о том.что он ничего не знал о происходящем в районе,то это вопрос спорный,он же не Альфа Центавре был,телефоны в АТО работали.
О "децентрализации",вот здесь согласна на все 100%!Какая там подготовка?Кинули клич и "запрягайте хлопці коней",местный РДА как ракушки в раковину спрятались,а вы сельсоветы реформируйтесь как получится.Вот и получилось,что две сильрады вышли с состава района,да и с другими бардак.Долго еще потомки будут говорить «спасибо» вашему Бульбахе за угробленную реформу.О "Батькывщине"говорить небуду,это секта ,белое братство,или...сестринство.
4. antibloger / 15 квітня 2018, 14:43
3.ЛУНА
«тендер для работ имеет объектный подход»

У нас із Вами різне бачення ситуації - хтось хоче зробити більше і дешевше, а хтось прокрутити гроші через свої фірми!
3.ЛУНА
«Что касается о пребывании председателя РДА в АТОи о том.что он ничего не знал о происходящем в районе,то это вопрос спорный,он же не Альфа Центавре был,телефоны в АТО работали.»

Знову ж на мою думку коли він говорить "Усі знають, ЩО залишилося на рахунках казначейства навесні 2014?го" - нікого не скорочували, всім вчасно виплачували заробітну плату, і провести аналогію з ситуацією що зараз у селищі - то досягнення районної влади і особиста проїнформованість Бульбахи як мінімум сумнівні, як максимум я вже писав...
5. Dana77 / 15 квітня 2018, 17:26
Подписываюсь под каждым словом antiblogerа.
6. Ольга Волоська / 15 квітня 2018, 18:34
«Роби все, що від тебе залежить, а далі — будь, що буде». З огляду на це, можу сказати, що на 85 відсотків виконував (і виконую) те, що від мене вимагають закон і люди. Іншими словами: "Прокукурікав...... А там.... хоч не розвидняйся"....
7. Zorn / 16 квітня 2018, 11:04
6.Ольга Волоська
««Роби все, що від тебе залежить, а далі — будь, що буде»»

Не солідне кредо для керівника району. Іншими словами "після мене хоч і траві не рости". А якже планування розвитку території, прогрес та робота на позитивний результат?
8. Ольга Волоська / 16 квітня 2018, 13:26
7.Zorn
«робота на позитивний результат?»

Щодо роботи на позитивний результат особисто для себе - там все в порядку. Я так думаю. Бульбаха - приватний підприємець. Це в нього в крові. І те, що тормознулось об"єднання територіальних громад - не в останню чергу заслуга і РДА і райради. Адже доки будуть не об"єднані сільради - доти існуватиме район. А відтак, буде робота і заробітна плата. Тож принцип : "а ми середнячки" дуже дієвий. Хоча, справедливості ради, скажу ще одне: Бульбаху клюють всі, кому не лінь. Зарплата 14 000 грн в середньому. Супрун сидитиь тихо-тихо..... Зарплата 32 000 в місяць....
9. antibloger / 17 квітня 2018, 09:05
Не полінився спеціально передивився інтернет що було зроблено Буліними попередниками... Запущений після ремоту Центр культури і дозвілля, відновлений мотобол, відремонтована лікарня після пожару, ремонт палат в лікарні (доречі Бульбаха теж брав участь), обладнання в ту ж лікарню - це перелічені об`єкти на кожен з яких по нинішнім міркам, я думаю, витрачено не один мілліон грн. коштів НЕ РАЙОННОГО бюджету, а залучених додатково (підприємці, обласний бюджет і т.д.), менш значимі облагорожені автобусні зупинки, обладнання в школи і т.д. я за браком місця не перечисляю... Я так думаю що це не все, але ще раз підкреслюю це не важко знайти у відкритому доступі і зроблено за позабюджетні кошти. А кошти районного бюджету і дурак поділить. А тепер робіть висновки чи Бульбаха «Свою роботу виконав на 85%» чи на 5%, або й менше! До речі дуже цікаво почитати Паршевлюка після призначення головою РДА.
10. ukr2017 / 17 квітня 2018, 23:02
8.Ольга Волоська
«Адже доки будуть не об"єднані сільради - доти існуватиме район. А відтак, буде робота і заробітна плата.»

Супрун тягне з бюджету,тому що по іншому як Бульбаха заробляти він не може,ще і боїться.Ї хто того Бульбаху клює,де ви це побачили.Хіба тут,це клев?
11. Ольга Волоська / 18 квітня 2018, 20:17
10.ukr2017
«.Ї хто того Бульбаху клює,»

Люди. Скоро в спину плюватимуть. Хіба якщо й на це начхать......
12. Dana77 / 19 квітня 2018, 09:35
Сергій Бульбаха - типовий приклад того, як людину псують влада і політика. Оскільки давно знаю його особисто, можу стверджувати, шо за останні роки він став цинічним і брехливим. На жаль...
13. ukr2017 / 19 квітня 2018, 10:49
12.Dana77
«Сергій Бульбаха - типовий приклад того, як людину псують влада і політика. Оскільки давно знаю його особисто, можу стверджувати, »

Думаю, всі хто його знав і дружив,такої думки. Він туди і дірвався,щоб стати тим місцевим баригою і йому на думку на чхати. він знає,що посада тимчасова і через свій цинізм і зраду спішить накопити на іншу посаду.Думаю,коли його звільнять, він і дорогу сюди забуде,щоб не тільки в спину не плювали
14. Ольга Волоська / 19 квітня 2018, 16:14
13.ukr2017
«Він туди і дірвався,щоб стати тим місцевим баригою і йому на думку на чхати.»

Не так все просто. Він на крові в"їхав. Як і решта тих, хто там сидить на керівних посадах. А цинічним він і був, цілком очевидно. Так швидко людей навіть гроші не міняють. Він-то дорогу забуде. А батьки, пам"яттю яких він божився на площі перед РДА в 2014-му. Я це добре пам"ятаю. Да. Біда.....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації