Вхід | Реєстрація

Поліція нагадує: знищення первоцвітів – злочин по відношенню до природи!

Поліція нагадує: знищення первоцвітів – злочин по відношенню до природи!

З метою охорони ранньоквітучих реліктових і зникаючих рослин, а також рослин, занесених до Червоної книги України та попередження правопорушень у цій галузі в області та на території Кобеляцького району щорічно проводиться операція «Первоцвіт».

В рамках проведення цієї природоохоронної акції однією з основних її складових є пропоганда відмови від купівлі первоцвітів.

Поліція Кобеляччини нагадує, що торгівля первоцвітами (як продаж так і купівля) є порушеннями законів України «Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України» та згідно ст. 88, 88-1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення - караються штрафами.

Порушниками вказаних законодавчих актів вважаються всі, хто збирає, перевозить, продає або купляє первоцвіти. Так, відповідно до ч.1 ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 340 до 850 грн. із конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Згідно ч.2 ст. 88-1 ті самі дії , вчинені щодо об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України - тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн. із конфіскацією об’єктів рослинного світу.

За незаконне добування, знищення або пошкодження видів рослин, що занесені до Червоної книги України, також передбачена компенсація, яка становить від 49 до 62 гривень за одну знищену рослину.

Поліція Кобеляччини звертається до громадян з проханням відмовитись від збирання та придбання рослин, занесених до Червоної книги України, не стимулювати недобросовісних осіб, які протиправно реалізовують червонокнижні первоцвіти. Цим ви збережете природне надбання країни для майбутніх поколінь. Пам’ятайте, лише живі квіти прикрашають землю!


Автор: Анастасія Вітрук, Кобеляцький відділ поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2018, 20:28 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації