Вхід | Реєстрація

Чвалаємо в Європу

Чвалаємо в Європу

Узагалі, фраза про те, що Україна та її мешканці йдуть у Європу, є вже символічною. І в багатьох людей, у тому числі і в автора цієї статті, нічого, крім сміху, не викликає.

Особисто для мене в цій фразі ключовим словом є «йдемо». Саме йдемо, а не летимо, прямуємо, їдемо, мчимо. Хоча ще більш вдалим є слово «чвалаємо». Адже на те, щоб у Європу летіти, у нас не вистачає грошей на літак. А їхати теж неможливо, адже доріг немає. Тому залишається лише чвалати або плентатися.

Про якість українських доріг уже не написав хіба що зовсім лінивий журналіст або блогер. А наліпка на автомобілі з написом «Я ненавиджу Автодор» є ледве не найпопулярнішою в автолюбителів. Тому не буду повторювати тези, розтиражовані у Фейсбуці чи інших соцмережах. Адже керівництво держави та Служби автомобільних доріг прокляли уже давно і без мене. Зверну увагу на інший аспект проблеми.

Регулярно буваючи в Європі, спілкуючись із людьми, які там постійно проживають, зробив для себе висновок, що є дві головні відмінності, які відрізнять європейців від українців і роблять їх успішнішими. У них на кілька порядків краще працює бюрократичний апарат і вони в рази раціональніші. У всьому іншому не побачив великої різниці.

От зараз про головне — про чвалання і раціональність. Давно збирався згадати про це, але все руки не доходили.

Ми дружно клянемо за погані дороги верховну владу. Згоден, є за що. Але давайте озирнемося навкруги і подивимося на ту владу, що знаходиться поряд.

От Кобеляцька районна рада виділяє 600 тисяч гривень на проект розвитку сільського туризму. Ви знаєте, мені важко писати про це без матюків. Знаю всіх депутатів. Не вважаю їх неадекватами або людьми, які не розуміють потреб інших. Але… Але, як пояснити, що районна рада недофінансовує медичні потреби, не виділяє обіцяних коштів на будівництво сільських дитсадків, не знаходить резервів для ремонту доріг і... І водночас «викидає» щорічно мільйони гривень на утримання такої коштовної іграшки як регіональний парк «Нижньоворсклянський». А тут ще й сільський туризм надумали розвивати. Який туризм, коли практично до будь-якого села немає повністю заасфальтованої дороги! Хто туди поїде? Ну депутати, зрозуміло, на юшку доїдуть, у більшості з них «джипи» є. А виборці?

Ви знаєте одну з причин, чому Європа виграла цивілізаційне змагання з СРСР? Вони були і є раціональнішими, вони робили якісні дороги, а не губи мертвякам фарбували. А ми до цього часу фарбуємо. І з таким підходом потрапимо не в Європу, а у зовсім інше місце.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2018, 09:15 | Полтавщина | Редакційна


1. земеля / 27 квітня 2018, 13:27
С удовольствием прочитал статью Филона. Вроде бы ни о чем и не конкретно, а статья читается. Возник сразу вопрос: как у автора время есть, то про картошку и тут же тебе на противоположную тему. Но добавлю не совсем объяснимое, все помнят как еще в советское время мы восхищались дорогами Прибалтики в отличии от наших. А ведь Украина и к примеру та же Латвия были в равных условиях.Поэтому нас от Европы отличает еще и то, что у нас законы действуют на всех.... кроме избранных. А еще в наших бедах виноваты все только не мы сами: для одних Путин, для других Америка, а для третьих евреи и т.д.
2. don / 27 квітня 2018, 13:43
1.земеля
«А еще в наших бедах виноваты все только не мы сами»

тут ти діду влучив у яблучко. он воно картошку в лікарню годами всовало по завищеній ціні, на іномарку за 15 штук навсовало, налоги звісно ніякі не платило. інсулін йому також надурняк подавай, мітинги воно збирало, висловлювало протест. все йому хочеться на дурняк, на шарка. і таких як воно більшість - податки не платять, а європейське життя їм подавай.
я на 100 % впевнений, що офіційна з/п у еховців мінімальна, тай то мабуть не усі оформлені, так що справа не в кольорі губної помади для мертвяків
3. земеля / 27 квітня 2018, 13:58
2.don
« влучив у яблучко.»


Дон, чертяка. Я думал ты в Польше пивко сосешь. А ты из-за других переживаешь. Ты наверное то же не святой, как и все мы. Наверное то же колгоспни бурячки для тещи крав? У нас сейчас державна анархия: хочешь и если можешь, то плати налоги, хочешь не плати. Кто скромностью и хитростью не страдает тот и на коне. В результате свою злобу друг на дружке выливаем.
4. don / 27 квітня 2018, 22:58
3.земеля
«если можешь, то плати налоги, хочешь не плати»

і ніхто й не плате, а Європу ждуть млять
3.земеля
«сосешь»

сосут сійчас восновном пенсіонери, бо всі «трудяги» сидят на мінімалці і відрахування з зп в пенсійний мізерні.
так що можеш навіть прицмакувати
5. Bazilo / 27 квітня 2018, 23:19
Люди добрі,що тут не понятного.В Європі грошей з казни менше крадуть а більше вкладають в потрібні речі,а в Україні навпаки,більше крадуть,чим щось путяще роблять.Того і появляються всякі туризми-дуризми,бо можна грошенята відмити.Відповідальності все одно ніякої.Сьогодні я при владі і біля корита,а завтра вже ні - так треба-ж бігом карманчики набивати.І так кругом.Наші керівники обл.та рай. та інших рад перед тим,як щось робити,спочатку думають як і скільки вони можуть отримати відкатів собі в кармани,а потім уже про все інше.Тому і дороги в нас такі і життя таке,практично не міняється.Плюс Порошенко реанімував всю корупцію Януковича і дав їй зелене світло для чинуш.Був шанс усе якось поміняти,та на жаль не склалося."Большой брат" скрепнохромосомний своєю війною все пересрав.І тепер скільки ми будемо чвалати чи плентатись у хвості Європи ніхто не зна.
6. земеля / 28 квітня 2018, 14:22
Базило, если ты такой правильный, то ответь мне несведущему на такой вопрос: к примеру до 12 года кто мешал нашему государству нормально развиваться. Или 20 лет самостийности мы двигались вперед семимильными шагами Только конкретно, без вокруг да около. Если опять "Старший брат" то аргументировано.
7. kasandra / 28 квітня 2018, 14:33
" як пояснити, що районна рада недофінансовує медичні потреби, не виділяє обіцяних коштів на будівництво сільських дитсадків, не знаходить резервів для ремонту доріг і... І водночас «викидає» щорічно мільйони гривень на утримання такої коштовної іграшки як регіональний парк «Нижньоворсклянський». Дуже просто пояснити. Така жидомасоньска вказівка зверху, у що автор звичайно не вірить. За її виконання виконавці отримают можливість подерибанити бюджетні кошти. Але це не головне. Головне - створення на майбутнє таких собі національних парків - резервацій з лошарами в шароварах.
8. kasandra / 28 квітня 2018, 14:44
"А тут ще й сільський туризм надумали розвивати. Який туризм, коли практично до будь-якого села немає повністю заасфальтованої дороги! Хто туди поїде? Ну депутати, зрозуміло, на юшку доїдуть, у більшості з них «джипи» є. А виборці?" А виборці тут взагалі ні при чім. Виборці - біомаса, яка буде поступово утилізовуватися. Цей процес давно вже йде і йде з прискоренням. Скоро знову можуть почати ширкомасштабну війну на Донбассі. Зелений туризм"організовують навіть не для депутатів. ЙОго органзівоють для міжнародного туризму. Сюди будуть приїздити туристи з усього світу і їм будуть показувати, як абригени у вшиванках знищили самі себе і свою країну, хоч і мали в користуванні чудову землю і природні ресурси. Про це і Борис Оліник писав:

"І наймуть нас гуманні чужоземці

Водить ослів на ранній променад.

Самі ж зведуть на нашім чорноземі

Новий Багдад.

І якось ми,

стужившись по домівці,

Повернемось, і нам розкаже гід,

Що тут колись

жили, пак, українці...

- А є хоч слід?

- Та от... схолов і слід."
9. Bazilo / 29 квітня 2018, 05:31
6.земеля
«Базило, если ты такой правильный, то ответь мне несведущему на такой вопрос: к примеру до 12 года кто мешал нашему государству нормально развиваться. Или 20 лет самостийности мы двигались вперед семимильными шагами Только конкретно, без вокруг да около. Если опять "Старший брат" то аргументировано.»

Якби першим президентом став Чорновіл,якого вбили комуняки,то рівень нашої держави був би на рівні Польші і були-б ми вже в НАТО давно,і ніякої війни б не було,а так комуняки-функціонери захопили владу ізначально і по СССРівському шаблону,тільки по дуже збоченському,зробили нам таке життя,а себе зробили олігархами.Це тобі коротко,по простому,по селянському.
10. земеля / 29 квітня 2018, 13:06
9.Bazilo
«Якби першим президентом став Чорновіл,»


Что-бы было знает сам бог. Но Чорновил стал жертвой в борьбе за власть. Он начал отходить от националистического движения и стал бы 100 % конкурентом ярому националисту Ющенко( Это подтверждает его правление). Умные люди говорят причиной всему является горючая смесь шайки воров ( Кучма и его птенцы Лазоренко, Тимошенко и др.) с шайкой националистов, которых просто использовали и используют и теперь. А коммуняки-функционеры они ведь то же наши украинские , а не российские. Точно в таком же положении находились Беларусь, Казахстан и др. но у них ведь все по другому. Так что нечего пинять на зеркало, коль..... крива.
А за ответ спасибо, хотя тебя жалко, наверное всю ночь не спал а думал, т.к. ответ дал в пять часов утра. Быть добру.
11. Bazilo / 30 квітня 2018, 07:24
10.земеля
«Чорновил стал жертвой в борьбе за власть. »

Все правильно,тепер маємо те, що маємо(Кравчук).
10.земеля
«Точно в таком же положении находились Беларусь, Казахстан и др. но у них ведь все по другому. »

Абсолютно вірно.Яскравий приклад того,що все залежить від керівництва державою.
10.земеля
«А коммуняки-функционеры они ведь то же наши украинские »

Та наші-ж,звичайно.Просто такі люди звикли нічого не робити,а користуватися всим готовим,паразити одним словом.От і сосут по цей день.А українська народна масса не проявляє щось досить великої активності,щоб лікуватися від паразитизму.От вони й розвиваються,укріплюються.
Повторюсь.Був шанс все поміняти,та скрепнохромосомні не дали,бо пішли війною,аби в нас все було хреново.
Жаліти мене не треба,я встаю рано.Пью кофе і заодно переглядаю улюблені сайти,форуми.Читаю ці срачі,сам десь серну.Бо в основному це срач.Пустозвонство.Щоб щось було,треба працювати.І мозгами,і руками.
А ти,я так поняв,любитель "русського міра".
12. микола козак / 30 квітня 2018, 08:55
9.Bazilo
«Якби першим президентом став Чорновіл,якого вбили комуняки,то рівень нашої держави був би на рівні Польші і були-б ми вже в НАТО давно,і ніякої війни б не було,а так комуняки-функціонери захопили владу ізначально і по СССРівському шаблону,тільки по дуже збоченському,зробили нам таке життя,а себе зробили олігархами.Це тобі коротко,по простому,по селянському.
»

Дурістю ти друже маєшся.Комуняк ніколи і не було у владі , були частина жуліків і частина дурнів , які їм служили.От і зараз в депутати поназбирали дурнів , які на сесіях голосують незнаючи за що .В кращому випадку декому з розумніших дурнів можуть кинути кістку.А за Чорновола , то все понти , випадковість розкручують , як вбивство , щоб таким як ти задурманити голову.А Філоненко бачу вперше побачив , що крім Копельця є іще і інші .
13. земеля / 30 квітня 2018, 14:59
11.Bazilo
«А ти,я так поняв,любитель "русського міра".»


Я сторонник любого мира, хоть марсианского. Ибо на своей шкуре знаю что такое война. Спроси любого кто был где стреляют и тебе объяснят по простому, по селянски, как ты говоришь. Кому то нужно что-бы между нами и Россией был раздор. И такие как ты через «ящик» поверили что они наши враги. Хотя спроси любого простого жителя, что лично тебе плохого сделала Россия? То что 10 лет после независимости продавала газ за копейки а потом перестала? Или ответь мне на вопрос? Какого черта с западных областей ездили на автобусах, в том числе и в Полтаве и на Донбасе и агитировали за самостийность? А если бы ты поехал во Львов с агитацией? То вряд ли вернулся бы назад. Это ж надо на Донбасе насаждать украинский язык, там куда сьезжались по вербовке со всего союза. И русский там был как межнациональный язык, как у моряков английский. И дети завербованных уже другого и не знают. Это я вижу воочию на своих далеких родственниках. А воду мутят именно националисты.
14. Dana77 / 30 квітня 2018, 15:51
13.земеля
«13. земеля / сьогодні, 14:59»

Браво! Очень умные мысли. Согласна на все 100 %.
15. sashasamokhina / 30 квітня 2018, 17:53
13.земеля
« земеля / сьогодні, 14:59»

Ще один "мишебрат", тільки, на жаль, з цього боку кордону. Наших солдат вбивають з російської зброї, Донецьк і Луганськ захоплювали під керівництвом російських військових, а "воду мутять - націоналісти".
16. kasandra / 30 квітня 2018, 19:42
15.sashasamokhina
«Наших солдат вбивають з російської зброї, Донецьк і Луганськ захоплювали під керівництвом російських військових,»

Ну це що ж тільки треба мати у черепній коробці, щоб і досі не бачити очевидного? По-перше, так звана російська тобто радянська зброя є у всьому світі і навіть у ЗСУ майже вся зброя російська. По-друге ось міністр оборони каже що російської армії там немає, а свідомі тупо твердять своє і кажуть на біле чорне. Посилання на www.youtube.com
17. kasandra / 30 квітня 2018, 19:48
Для особливо тупих вже давно розжований сценарій так званого "вторгнення російських військ" проплачених майданнною владою. Не знає цього вже тільки кончений телепень. Ба, телепні ще й досі твердять, що лунаську ОДА бомбив Путін, тоді як вже навіть влада визнала, що бомбили її ВСУ, але тіпа помилково. Насправді не помилково, а для розпалювання ворожнечі і антимайданних настроїв. Посилання на catmotya.blogspot.ru
18. Beri Mor / 30 квітня 2018, 20:00
17.kasandra
« Не знає цього вже тільки кончений телепень»

Так конченим,тим більше телепням ти нічого й не докажеш.Навіщо надриватися?
19. Чудо Юдо / 1 травня 2018, 00:42
17.kasandra
« Насправді не помилково, а для розпалювання ворожнечі і антимайданних настроїв. Посилання на catmotya.blogspot.ru»

Хм... Тобто Ви, шановний, вірите, що все, що описано в цьому блогпості, то є правда?
20. SashaSamokhina / 1 травня 2018, 07:29
18.Beri Mor
«Так конченим,тим більше телепням ти нічого й не докажеш.Навіщо надриватися?»

Та спробуйте, чому ви так швидко здаєтеся? А раптом я "прозрію"?
P.S. Я не телепень, а «телепниха»
21. kasandra / 1 травня 2018, 07:53
19.Чудо Юдо
«Хм... Тобто Ви, шановний, вірите, що все, що описано в цьому блогпості, то є правда?»

"Хм" свідчить про те, що "не все так плохо в Датском королевстве". Може ще мізки почнуть працювати. Не кричиш відразу СУГС та ПТН ПНХ. Це вже добре. Шановний, я ніколи ні в що не вірю, я сам співставляю і аналізую. Вірять свідомі. "Вера - это нежелание знать истину". З самого початку майдану я був проти нього, тому що добре розумів загальний подій після майдану. Майдан слугував «запальничкою» для знищення і дерибану країни, хача стратегічною завданням було - втягування РФ у війну. Цю задачу й досі ніхто не відміняв. На цей «бложик» я попав не так давно і автор лише підтвердив мої припущення. Багато того, що там написано ще у 2016 році підтверджуется сьогодні. Ніхто тобі на усі сто не напише так як було, бо події не завжди йдуть навіть по писаному сценарію. Так що загалом написано вірно, а деталі - то вже не так суттєво.
22. kasandra / 1 травня 2018, 08:19
Ну були ж тоді абсурдні речі очевидні для адекватних людей але в які чомусь вірили свідомі. Наприклад, яким тупоголовим треба бути, аби вважати Стрелкова і різних моторол офіцерами ГРУ? Так думати може людина, яка не те що ніколи в житті не бачила справжнього офіцера ГРУ, але й нічого в житті не прочитала крім Муму. Та хоча б порівнювали те, що тоді показував ящик. А ящик показував, як працював російський спецназ в Криму. Порівняй хоч зараз кадри з Криму і кадри з Донбасу. Ну, само собою - Боинг. Памятая як тоді раділи усі пришелепуваті свідомі що Путін збив Боінга. А було ж очевидно з перших хвилин повідомлення, що Путін до того Боінга ніякого відношення не має. Ну це було настільки очевидним, що просто смішно, як люди цього не бачать. Й досі не бачать. Капець. Уяви, що б було якби Путін його справді збив. Чого ж вони й досі ніяк не розслідують і не опубліковують свої матеріали. Ну, блін, другий Скрипаль. А знаеш чого замовкли? Бояться. Вони не впевнені в тому, що у Путіна немає стовідсоткових доказів як і хто того боінга збивав, якщо ще взагалі його хтось збивавав. Вони не впевненні і в тім, що Трамп тупо не видасть доказову базу по тому Боінгу. Зараз те що описано в блозі вже вилазить на наших каналах і ота заява Штепи, про те що ГІркіна проплатив Турчинов, вона не випадкова. Ясно, що то не воля Штепи, то її знову використовують для озвучення компоромату на майданних вождів. Ясно й те, що одним із основних виконавців сучасного сценарію злива вождів і майданунів є Беня і його «побратим» Рабинович разом із Мураєвим. Як воно буде в деталях, побачимо. Однозначно, що заміна Петі на іншого усугубить ситуацію. Посилання на ukraina.ru
23. kasandra / 1 травня 2018, 08:30
А отут цікава інфа із укроресурса. "В России арестовали Егора Русского, который в 2014 году брал в плен Савченко" Офіцери ГРУ не бандити і вони на дорозі не валються, і ніхто ними не розкидається, і їх не сажає. Тобто ця інфа підтверджує інформацію з блогу і говорить про те, що Надійку здали в РФ по договорняку і Путіну нікуди було діватися як її посадити а потім випустити. Чий вона проект, побачимо, скоріше за все що Беня давав команду на її викрадення (полонення). І тоді ясно чого вона стала у Йулі першим номером. Надійку переманили баблом із ВСУ у беніни батальони а потім по договорняку здали так званим ополченцям які переправили її в РФ і там нічого не оставалося як її посадити. Ну а далі світовий кагал підняв кіпіш на весь світ - "Надійці волю". А тепер мовчать. Думаю вона вже розчмакала як її використали. Лишается відкритим питання її посадки. Чи то вона стала на заваді, чи то вона знову у сценарії на майбутнє? Скоро це стане зрозумілим.
24. kasandra / 1 травня 2018, 08:33
А ссилку блин забув. Посилання на strana.ua
25. Чудо Юдо / 1 травня 2018, 09:52
23.kasandra
« Думаю вона вже розчмакала як її використали. Лишается відкритим питання її посадки. Чи то вона стала на заваді, чи то вона знову у сценарії на майбутнє?»

Не прикалуйтесь, Надійка і досі в ділі, грає свою роль. Про неї почали забувати - їй тут же придумали нову фішку, знову є на що людей відволікати.
26. Beri Mor / 1 травня 2018, 17:37
20.SashaSamokhina
«Та спробуйте, чому ви так швидко здаєтеся? А раптом я "прозрію"?»

Сумніваюся.Та й не має коли,посівна в розпалі,сплю по дві години на добу,так що ви вже якось сама.
20.SashaSamokhina
« Я не телепень, а «телепниха»»

Поздоровляю.

Змінено 01.05.2018, 20:01
27. земеля / 1 травня 2018, 22:10
26.Beri Mor
«,посівна в розпалі,сплю по дві години на добу,»


Держись мариман. На вахте то же несладко было. Так там еще и морская качка в добавок была.
28. Beri Mor / 1 травня 2018, 23:03
27.земеля
«Так там еще и морская качка в добавок была.»

Морской болезнью я не страдал.

Змінено 15.06.2018, 17:51
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації