Вхід | Реєстрація

Благоустрій чи видобуток глини

Благоустрій чи видобуток глини

Як це часто буває, одну подію різні люди трактують по-різному. Одні вважають її корисною справою, інші — порушенням законодавства.

До редакції зателефонував депутат Бутенківської об’єднаної територіальної громади Павло Гунжель. Він розповів, що в селі Бутенки, на його думку, відбуваються події кримінального характеру. Гунжель відомий тим, що є непримиренним опонентом Миколи Скрильника, керівника Бутенківської ОТГ, та його команди. Програвши Скрильнику виборчі перегони в змаганні за головну посаду громади, Павло Гунжель став депутатом. І за кілька місяців існування громади запам’ятався постійною критикою місцевої влади, а також участю в кількох досить гучних, як для сільської місцевості, скандалах. Аж до того, що став фігурантом кримінальної справи. Мова йде про заподіяння тілесних ушкоджень місцевому жителю Василю Демченку. Щоправда, заради справедливості потрібно нагадати, що одночасно поліція розслідує і факт заподіяння ушкоджень дружині Гунжеля Ользі.

Так що, Павла Олександровича в Бутенківській громаді дехто вважає «щукою» з відомої байки, яка не дає дрімати владному «карасю». Хоча самі представники влади називають Гунжеля не інакше, як «антигромадським діячем», закидаючи йому роботу проти громади.

Цього разу Павло Гунжель розповів, що виявив на території Бутенок кар’єр, з якого незаконно видобувають глину. Про нього колись уже з’являлась публікація в «ЕХО». Навіть кримінальне провадження було відкрите.

За словам Павла Олександровича, він у суботу, 21 квітня, повідомив патрульних поліцейських, які працюють на автодорозі Полтава — Кременчук, про те, що по шляху рухаються вантажні автомобілі з краденою глиною. Але поліцейські, як говорить Гунжель, проігнорували його звернення. Паралельно він зателефонував на номер 102. І тепер вимагає від поліцейських, аби ті відкрили чергове кримінальне провадження щодо незаконного видобутку корисних копалин на території села Бутенки.
Гунжель говорить:

— Я до патрульних звертаюся, а вони кажуть, що зупиняти машині з глиною не є їх компетенцією. А як трактори з сівалками ганяти, що ненароком на трасу виїдуть, так тут компетенції вистачає.

У свою чергу начальник Кобеляцького райвідділу поліції Володимир Федан повідомив, що група швидкого реагування виїхала в Бутенки відразу після звернення Гунжеля на 102. Поліцейські встановили, що в організації, яка виконує роботи з виймання ґрунту поряд з місцевим звалищем, є рішення виконкому про проведення благоустрою. Зараз поліцейські вивчають документи. Чи є в діях фірми, що виймає глину, та місцевих посадовців кримінал, казати поки що зарано.

Говорить Микола Скрильник, голова Бутенківської ОТГ:

— Усі матеріали в поліції. Але для більшої ясності поясню. Так, є соціальна угода з підприємством, яке веде роботи на трасі Полтава — Олександрія. Вона затверджена рішенням виконкому. Шляховики допомагають нам із ямковим ремонтом, відгукуються на інші прохання. Але є ще один нюанс. Ніякого фактичного видобування глини, розробки родовища у нас не відбувається. У свій час, десятиліття тому, у місці, навколо якого дехто намагається роздмухати скандал з нічого, працював цегельний завод. Туди навезли тисячі тонн глини як сировини. От її і забирають. Наскільки мені відомо, усі погодження у шляховиків є. Скажу більше, у нас є ще одне місце, куди навозили глину й пісок. Можливо, сировину братимуть і звідти. А якщо комусь нічим себе зайняти, то нехай шукає кримінал. Ми ж розбудовуємо громаду, робимо Бутенки кращими і найбагатшими в районі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2018, 12:24 | Кобеляки | Суспільство
1. Bazilo / 27 квітня 2018, 21:43
Там,де вони копають поряд було офіційне сільське сміттєзвалище,яке вже заповнене і з допомогою цих же дорожників загорнуте.А новий котлован буде новим сміттєзвалищем,я вважаю що це досить практичне рішення для села,оскільки проблема сміття стоїть досить гостро.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації