Вхід | Реєстрація

За підозрою у збуті небезпечних наркотиків у Полтаві затримано іноземця

За підозрою у збуті небезпечних наркотиків у Полтаві затримано іноземця

Спільними зусиллями працівниками Полтавського відділу поліції, Управління протидії наркозлочинності, патрульної поліції Полтавської області та громадськості (представники ГО «Регіональний центр контролю та сприяння діяльності правоохоронних органів України») під процесуальним керівництвом Полтавської місцевої прокуратури було встановлено, що 27-річний громадянин іншої держави має при собі значну кількість речовини, схожої на наркотичну.

Попередньо встановлено, що фігурант перебуває в Україні на законних підставах та має посвідку на постійне проживання.

На одній із вулиць Полтави, що на території Шевченківського району, при собі у чоловіка було виявлено ряд наркозасобів – згортки із речовинами, схожими на канабіс і амфетамін, шприци з прозорою речовиною, та інші психотропні речовини у різноманітних формах. Ймовірно, іноземець зберігав заборонені речовини з метою збуту.

Речові докази вилучено та направлено для проведення відповідних експертиз.

Як зазначив виконуючий обов’язки начальника поліції Полтавщини Олександр Бєлянський, ймовірніше за все,  іноземець використовував сучасні технічні можливості для збуту наркотичних засобів, в тому числі за допомогою мобільного зв’язку.

За фактом збуту чи передачі наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах, було відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України.

Іноземця затримано у порядку статті 208-ї Кримінального процесуального кодексу України. Правоохоронці встановлюють канали надходження та збуту наркотиків і психотропів. Готуються матеріали для оголошення про підозру та обрання міри запобіжного заходу, триває досудове розслідування.

Відповідно до чинного законодавства, чоловікові може загрожувати покарання - позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.


Автор: Відділ комунікації за інформацією Управління протидії наркозлочинності поліції Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2018, 11:50 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації