Вхід | Реєстрація

«Козацькому роду нема переводу» - підросла гідна зміна захисникам України

«Козацькому роду нема переводу» - підросла гідна зміна захисникам України

У неділю, 20-го травня, близько тридцяти учнів 10-11 класів зі шкіл Козельщинського району виконали вправи стрільби з АК-74 на військовому навчальному центрі під Полтавою.

На стрільбище вони виїхали разом з викладачами предмету «Захист Вітчизни» та під керівництвом заступника військового комісара Козельщинського РВК капітана Анатолія Фалюша. На військовому стрільбищі навчально-тренувального центру в с.Вакулінци з допризовниками досвідчені інструктори провели заняття з вогневої підготовки – вивчення стрілецької зброї та правил поводження з нею, правил стрільби по нерухомим цілям та цілям, що з’являються, правил поводження з ручними гранатами та правил безпеки при проведення стрільб бойовими набоями з АК-74. В ході заняття з тактичної підготовки юнаки вивчали індивідуальні дії солдата та взаємодію у складі двійок, груп та відділення. А під час проведення військово-медичної підготовки інструктори показали порядок надання першої медичної допомоги пораненим у бою.

Виконання вправи проводилося з положення для стрільби лежачи 9 патронами з розрахунку: 3 - одиночними та 6 - чергою. Перед виконанням стрільб учні надягали на себе справжні бронежилети та каски.

Практичні заняття з військової підготовки усім старшокласникам дуже сподобалися. Відчувалась справжня зацікавленість та бажання набути військових навичок, особливо з боку тих, хто вирішив цього року після закінчення школи поступати до вищих військових навчальних закладів.

Нагадаємо, що Полтавським обласним військовим комісаріатом разом з Департаментом освіти і науки Полтавської ОДА в період з 18 по 21 травня 2018 року вперше за останні роки зі старшокласниками проводяться навчально-польові заняття з виконанням початкової вправи стрільби з автомата бойовими набоями. За повідомленням Полтавського ОВК, одночасно на декілька військових полігонів області протягом 4 днів прибуде понад 9-ти тисяч учнів, з якими проведут заняття з вогневої, тактичної та військово-медичної підготовки.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2018, 11:07 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації