Вхід | Реєстрація

У Кременчуці зареєстрували 3 випадки захворювання на ботулізм

У Кременчуці зареєстрували 3 випадки захворювання на ботулізм

Про це повідомили на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії. Наразі хворі, з яких 2 – подружжя з с. Павлиша та 1 кременчужанка, перебувають у реанімаційному відділенні лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька».

Як стало відомо, збудником захворювання стала копчена риба, яка була придбана хворими в місці несанкціонованої торгівлі в районі Крюкова, повідомляють у міській раді.

За інформацією керівника управління охорони здоров’я міста Дмитра Петращука, на сьогоднішній день стан жителів с. Павлиш є тяжкий, а жительки міста – середньої тяжкості. Хворим встановлено клінічний діагноз, взяті всі необхідні аналізи, які направлені на дослідження. Головний медик Кременчука наголосив, що в Україні наразі сироватки проти ботулізму немає. За інформацією Міністерства охорони здоров’я, її поставок слід очікувати не раніше серпня поточного року.

Тому, щоб не захворіти на цю хворобу, кременчужани мають бути відповідальними по відношенню до себе та своїх рідних, купувати перевірені продукти харчування лише в місцях санкціонованої торгівлі.

За рішенням комісії, всі місця несанкціонованої торгівлі мають бути під посиленим наглядом відповідних служб. Правоохоронні органи повинні негайно виявити джерело забруднення та застосувати до цього суб’єкта господарювання всі заходи впливу в межах чинного законодавства.

Керівники ринків з метою недопущення потрапляння в торговельний об’єкт продуктів зі збудником ботулізму, повинні посилити контроль за перевіркою якості та реалізацією товару. Серед населення Кременчука має постійно проводитися роз’яснювальна робота щодо небезпеки захворювання на ботулізм.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2018, 18:33 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації