Вхід | Реєстрація

Дитячі садочки закриють на два місяці

Дитячі садочки закриють на два місяці

У понеділок в редакцію надійшов лист від жительки Нових Санжар Марини Міщенко. Жінка стурбована, що два дитсадки, які працюють у селищі, місцева влада планує закрити майже на два місяці.

Друкуємо лист новосанжарки:

«Доброго дня! Я з Нових Санжар. Нам стало відомо, що Новосанжарською селищною радою планується закрити на літній період, а саме з 11.06 по 17.08. 2018 року, одночасно двоє дитячих дошкільних навчальних закладів Нових Санжар — «Лелеченька» та «Сонечко».

Ми, батьки вихованців, категорично проти цього!!! Адже відпустка в будь-якого працюючого громадянина триває 1 місяць, а не 2,5. А отже, де лишати дитину, коли садок закритий? Бабусі є не у всіх, татусі теж на роботі, саму лишати дома малолітню дитину ми, як батьки, права не маємо. Та і відпустка влітку не в усіх випадає.

Ініціативна група збирає підписи. На сьогодні вже є 80 підписантів, це приблизно 30 відсотків від усіх відвідуючих садок.

Ми вимагаємо зменшення періоду проведення ремонтних робіт до 3–4 тижнів у кожному садочку; періодичність закриття ДНЗ «Лелеченька» та «Сонечко» не повинні співпадати; створити та систематизувати списки дітей, батьки яких не мають можливості залишати малечу вдома, та надати їм можливість відвідування іншого ДНЗ на час закриття свого; створити чергові групи для дітей, батьки яких не мають можливості залишати дітей вдома.

Підписи плануємо збирати по понеділок 4 червня включно, а у вівторок звернення будемо віддавати до Новосанжарської селищної ради.

Прохаємо вас про допомогу у висвітленні цієї проблеми. Можливо, ваші журналісти проведуть своє розслідування щодо законності та обґрунтованості закриття садочків та позбавлення малят їх конституційного права на дошкільну освіту».

Редакція звернулась до голови селищної ради Інни Коби. Посадовець підтвердила інформацію щодо закриття на літній період дитячих садків:

— Для оздоровлення дітей не лише Новосанжарська селищна рада планує закрити дитсадки. Це ж не заборонено законом. Навчальний рік завершився 31 травня. Дитсадки треба привести в порядок, на це піде близько трьох тижнів. Вихователі мають 52 дні відбути відпустки. А потім з новими силами розпочнеться новий навчальний рік. Так скрізь. Завжди так було і нічого страшного тут не сталося. Нехай новосанжарці приносять своє звернення. Будемо його розглядати і надаватимемо батькам відповіді.

Свій коментар з цього приводу надав і начальник відділу освіти Новосанжарської райдержадміністрації Олександр Кульчинський. Він пояснив, що дошкільні заклади передані в управління Новосанжарській об’єднаній територіальній громаді.

— У минулих роках такі питання виникали і в нас. Ми залишали змішану групу, котру відвідували до 30 дітей, батькам яких немає на кого їх залишити. Найбільш демократичний шлях — зібрати спільні збори керівникам дошкільних закладів із представниками батьківського комітету і домовитись, щоб не було болісно жодній зі сторін. Та закриваючи дитсадки, селищна рада нічого не порушує, оскільки вихователі — це та категорія людей, які мають відбути відпустку влітку.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 червня 2018, 13:38 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації