Вхід | Реєстрація

На колегії говорили про медицину та оздоровлення

На колегії говорили про медицину та оздоровлення

Минулого тижня в Царичанській райдержадміністрації відбулося засідання колегії, де головними темами були медицина та оздоровлення дітей влітку. Вела колегію Олена Бакуліна, виконуюча обов’язки голови райдержадміністрації.

Першій для виступу надали слово Наталії Дениско, головному лікарю комунального некомерційного підприємства «Царичанський центр первинної медико–санітарної допомоги» Царичанської селищної ради. Перед виступом Наталію Валентинівну привітали з Днем народження і вручили квіти. Подякувавши, Наталія Дениско повідомила присутнім, що у своїй доповіді зупиниться лише на основних моментах роботи Центру.

Головний лікар зазначила, що на 30 травня декларацію з лікарями підписали 3 тисячі 657 пацієнтів (13 відсотків).

— У день можна декларувати близько 30 людей. Якщо в липні ми заключимо угоди з Національною агенцією здоров’я, то в нас будуть кошти, фінансування медицини зросте, — впевнена доповідачка.

Якщо говорити про захворювання серед населення, то кількість смертей від туберкульозу зменшилася. Контролюється проходження флюорографії. Щодо профілактичних оглядів громадян, то в Царичанській громаді до цього віднеслися відповідально, усі співробітники громади медогляд пройшли. Також Наталія Валентинівна зупинилася на питанні енергозбереження та оптимізації мережі в амбулаторіях. Будуть скорочені близько 15 осіб середнього обслуговуючого персоналу в районі, стоматолог. У цьому році обіцяли побудувати дві амбулаторії в Прядівці та Бабайківці. Крім цього, медик зазначила, що для вакцинації дітей на 40 тисяч гривень закуплять туберкулін. Вона акцентувала, що туберкулінодіагностика — єдина можливість обстеження дітей до 14 років на захворювання туберкульозом. Наталія Валентинівна висловила свою думку, що відмовляючись від вакцинації своїх дітей, батьки наражають їх на небезпеку. Щодо програми «Доступні ліки», Дениско наголосила, робиться все, аби хворі їх отримували.

По питанню оздоровлення дітей доповіла фахівець галузі освіти райдержадміністрації Наталія Полупанова.
Як відомо, 1 червня стартувала оздоровча кампанія 2018 року. Її фінансування заплановано за рахунок бюджетів територіальних громад району та районного бюджету. Усього оздоровленням охоплено 1298 школярів. На відпочинок дітей з різних джерел фінансування виділено 658 620 гривень. З районного бюджету — 47 434 гривні, з бюджету Ляшківської сільської ради — 40 000, Могилівської — 80 000, Китайгородської — 85 000, Царичанської селищної ради — 550 120.

У оздоровчий період 2018 року на території району планується робота чотирьох заміських оздоровчих таборів: «Лісова казка», санаторного типу «Оріль», «Комунарець» імені Володі Дубініна. Щодо табору «Дорожник», питання залишається відкритим.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2018, 17:19 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації