Вхід | Реєстрація

Розчищення автодоріг в області планують завершити до 21 лютого

Про це повідомив начальник служби автомобільних доріг у Полтавській області Роман Гнатенко під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у селекторному режимі. За його словами, станом на сьогодні - 18 лютого - розчищено 1 тис. 600 км доріг. Залишається розчистити близько 400 км. «На даний час без автомобільного сполучення залишається 52 сільських населених пунктів області. Розчищення цих автодоріг ми плануємо завершити до 21 лютого. Враховуючи, що підвіз до окремих сіл здійснюється по об’їзних дорогах, у тому числі і польових, то повне очищення доріг від снігових заметів ми плануємо завершити не раніше, ніж 28 лютого», - сказав Роман Гнатенко.
До того ж на окремих ділянках сільських автодоріг (уже розчищених) ширина проїжджої частин складає 3-4 метри, що не достатньо для руху транспортних засобів в обох напрямках. Загалом, як повідомив начальник служби автомобільних доріг області, для завершення розчищення доріг необхідно ще додатково не менше 250 тонн дизпалива та 50 тонн бензину. «Полтавська облдержадміністрація спільно з обласною радою нам надали дуже суттєву допомогу. У суботу ми отримали 1,5 млн. грн., щоб ліквідувати снігові замети. Коли ці кошти надійдуть (очікуємо, що завтра), ми одразу миттєво отримаємо 120 тонн дизпалива, що, звичайно, дуже прискорить виконання робіт», - відзначив Роман Гнатенко. Фінансово також допомагали і райдержадміністрації. Зокрема, найбільше коштів надали Машівська РДА (53 тис. грн.), Полтавська РДА (22 тис. грн.), Лохвицька РДА (18 тис. грн.), Лубенська РДА (13 тис. грн.), Новосанжарська РДА (13 тис. грн.), Великобагачанська РДА (10 тис. грн.). Для роботи дорожньої техніки та розчищення снігу облавтодор лише за останній тиждень витратив 280 тонн дизпалива та 30 тонн бензину.Для ліквідації заметів, як зауважив Роман Гнатенко, цілодобово працює до 250 одиниць дорожньої техніки облавтодор та 53 одиниці потужної дорожньо-будівельної техніки інших підприємств. Щодня додатково залучають техніку із Донецької та Чернігівської областей. Над ліквідацією снігових заметів також працювала техніка нафтогазового комплексу та с/г підприємств області (близько 80 одиниць). Нагадаємо, станом на 15 лютого близько 2 тис. км. доріг загального користування були повністю заблоковані снігом, товщина шару якого складала від 1 до 3 м. Внаслідок снігових заметів 534 населені пункти були без автомобільного сполучення. Найбільше постраждали Лубенський, Лохвицький, Чорнухинський, Гадяцький, Гребінківський, Решетилівський, Глобинський та Кобеляцький райони.

Автор: Ольга Лазаренко, www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2010, 12:37 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації