Вхід | Реєстрація

В Україні підвищать мінімальні пенсії

В Україні підвищать мінімальні пенсії

Українські пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, з 1 липня 2018 року отримають надбавку. Про це повідомляє "Сегодня" з посиланням на прес-службу Пенсійного фонду України.

Причиною підвищення стало чергове зростання соціальних стандартів, передбачений законом про держбюджет-2018.

Як розповіли в ПФУ, з 1 липня мінімальна пенсія для тих, у кого є необхідний стаж роботи (25 років для чоловіків і 20 років для жінок), буде не менше 1 тис. 434 гривень в місяць (зараз - 1 тис. 433 гривень). На даний момент мінімальну пенсію отримують близько 300 тис. українців (2,6% від загальної кількості пенсіонерів). Підвищення пенсій складе від 1 до 61 гривні.

Надбавку (+18 гривень) також отримають соціальні пенсіонери (які не мають необхідного стажу), яким платять 30% від мінімальної (412 гривень).

Крім того, збільшення отримають і ті пенсіонери, виплати яких в 10 разів перевищують прожитковий мінімум для непрацездатних. Таких українців - близько 10 тис. Чоловік. Зараз їм виплачують не більше 13 тис. 730 гривень, а з 1 липня - не більше 14 тис. 340 гривень. Таким чином, надбавка складе від 1 до 610 гривень.

Читай також: Коли в Україні можуть підняти пенсійний вік

Також надбавку отримають учасники бойових дій. Зараз вона дорівнює 343 гривням, з 1 липня збільшиться до 358 гривень.


Автор: «Деньги.ua»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2018, 18:17 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації