Вхід | Реєстрація

30 червня 2018 року в Кременчуцькій виховній колонії відбувся Фестиваль «Червона калина»

30 червня 2018 року в Кременчуцькій виховній колонії відбувся Фестиваль «Червона калина»

В державній установі «Кременчуцька виховна колонія» відбувся XXVII Фестиваль художньої творчості засуджених «Червона калина» за тематикою: «Коли в людини є народ, тоді вона уже людина». Цьогорічній Фестиваль присвячений вшануванню творчості Ліни Василівни Костенко.

На Фестивалі щиро вітали шановних гостей: представників державних, громадських та релігійних організацій, ветеранів і дітей війни, ветеранів праці, учасників антитерористичної операції, учасників організації об’єднаних сил, ветеранів Державної кримінально-виконавчої служби України, культурних діячів, представників вищих та професійно-технічних навчальних закладів, загальноосвітніх шкіл, бібліотек міста, учнівську та студентську молодь.

Протоієрей Української православної церкви отець Євгеній прочитав молитву перед початком мистецького заходу, молитву за добробут українського народу, подякував організаторів фестивалю та засуджених за натхненну роботу, побажав сили духу, благословив на добрі справи.

Цьогорічний Фестиваль відчинив двері в дивовижно яскравий світ художнього слова видатної української поетеси Ліни Василівни Костенко. Ліна Костенко – унікальне явище в українській літературі, спадкоємиця кращих традицій не лише своєї нації, а й всього людства.

В цей літній, сонячний день глядачі поринули в нові теми, образи і гармонії української землі. Глядачі насолодились чудово підготованою художньо-самодіяльною програмою: прозвучали мелодійні і глибоко філософські вірші та пісні із поетичних скарбів Ліни Василівни Костенко, побачили веселий, ліричний водевіль «Шельменко-денщик» за твором Квітки-Основ’яненка, інсценізацію роману «Маруся Чурай», яскравий флеш-моб та запальні танці. Усіх глядачів приємно вразив гімнастичний номер, юнаки виконували складні та відточені акробатичні трюки. На Фестивалі гостям запропонували поринути в сяйливий світ мистецтва: подивитися на яскраві вишиванки, бісероплетіння, квілінг, панчішну пластику і малюнки вихованців, витончені вироби із дерева і глини.

Зворушливий, колоритний концерт не залишив ні одного глядача байдужим. Юні артисти приємно здивували своїм талантом, артистичністю і натхненням, задушевним виконанням пісень, віршів та різноманітних номерів, за що глядачі захоплююче віддячували аплодисментами. Всі учасники Фестивалю відкрили для себе духмяно-квітковиий, витончено душевний, воістину Божий дар слова видатної української поетеси Ліни Костенко.

На завершенні Фестивалю, ведучий зачитав прізвища чотирьох вихованців, яких за належну поведінку та активну участь у виховних заходах  буде позитивно розглянуто на педагогічній раді  щодо умовно – дострокового звільнення.

«Фестиваль самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина», спрямований на сприяння соціальному, духовному, моральному і творчому розвитку неповнолітніх осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Сьогоднішній концерт підтвердив, якими гарними, креативними здібностями і талантами володіють наші вихованці. Вкрай важливо, щоб цей досвід і старання юнаки реалізували у своєму майбутньому житті», - зазначив начальник колонії Олександр Сайко.


Автор: Олена Удовицька


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації