Вхід | Реєстрація

За червень Полтавський рибний патруль викрив більше 300 порушень

За червень Полтавський рибний патруль викрив більше 300 порушень

Підсумком роботи Полтавського рибоохоронного патруля за червень 2018 року стали 303 викритих правопорушень. А сума завданих збитків природі склала більше 76 тис. грн.

У червні інспектори провели 92 рейди і виявили 303 правопорушень. Із них 161 — порушення правил рибальства, 53 — грубі порушення, 81 — акти вилучення безхазяйного майна, 8 — порушення порядку збуту риби.

Покарання за порушення правил рибальства згідно частин 3 та 4 статті 85 КУпАП передбачають для громадян штрафи від двох до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-680 грн). Для посадових осіб відповідно від десяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-850 грн).

— За місяць інспектори патруля вилучили у порушників 1247,71 кг риби. Серед них 707,8 кг — за актами вилучення безхазяйного майна, ще 348 кг — за незаконне придбання чи збут. Під час рейдів виявили у порушників і конфіскували 67 знарядь лову: 64 сітні, один колючий, отруєний чи вибуховий та 2 засоби та знаряддя лову із застосуванням електроструму, — розповіла очільниця Полтавського рибоохоронного патруля Оксана Кулинич.

Наклали штрафів на більше, ніж 20 тис. грн, із яких велика кількість за постановами судів, решта — за постановами органів рибоохорони. Загальна ж кількість накладених штрафів із початку року: майже на 95 тис. грн.

За червень нараховано збитків на 76,837 грн, а від початку року вартість складає більше 938 тис. грн. Окрім штрафів та вилучення майна, порушник може отримати серйозніше покарання. Так, передано до суду для притягнення до адміністративної відповідальності 55 справ, направлено судами для відкриття кримінальних впроваджень — 5 справ.

Затримали також транспортні засоби: у червні їх кількість — 5 штук. Це складає 12% від показника з початку року.

Ефективну роботу Полтавського рибоохоронного патруля відзначає заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий:

— Минулого місяця інспектори добре попрацювали: маємо гарний результат — 303 викритих порушень. Порушники завдали збитків більше, ніж на 76 тис. грн. Це шкода не лише довкіллю, а й загалом фінансовій ситуації області. Проте вони повинні сплачувати штрафи та збитки, а найголовніше — розуміти, що діяти на водоймах потрібно лише згідно зі встановленими правилами рибальства.

Додамо, що вилов риби регулюється Правилами любительського і спортивного рибальства. Про порушення ви можете повідомити на гарячу лінію патруля Полтавщини: 050-747-25-79, ‎096-907-50-08.


Автор: Полтавський рибоохоронний патруль


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 липня 2018, 18:32 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації