Вхід | Реєстрація

Гранвідсів возять, а податки не платять

Гранвідсів возять, а податки не платять

Під Свілогірським група місцевих жителів заблокували виїзд із колишнього гранітного кар’єру, протестуючи проти того, що великовагові автомобілі руйнують сільські дороги, а підприємці, які вивозять продукцію з підприємства, роками не платять податки до місцевого бюджету. Паралельно поліцейські відкрили кримінальне провадження по факту крадіжки гранвідсіву.

Події у Світлогірському почали розгортатися ще в понеділок, 9 липня. Тоді група місцевих жителів вирішили перекрити виїзд із території колишнього Тахтаївського гранітного кар’єру. Це підприємство вже близько десяти років фактично не працює. Колись потужний гранітний кар’єр давав роботу сотні світлогірцям, які працювали там у три зміни. Але з часом підприємство почало занепадати. Воно було визнане банкрутом.

Та попри офіційне банкрутство виявилося, що господарська діяльність на території Тахтаївського гранкар’єру триває. Хоча це і суперечить вимогам законодавства. Зокрема, нікому не відомі люди вивозять з території кар’єру сотні, якщо не тисячі тонн гранвідсіву. Місцеві жителі, як і представники влади, довгий час за цим лише спостерігали. Та врешті-решт терпець урвався і люди перекрили виїзд із підприємства.

Розповідає світлогірський сільський голова Тамара Гординська (яка, до речі, теж перебувала на місці, де проводилося пікетування):

— Із 2012 року підприємство не платить податків до нашого сільського бюджету. Думаю, що і до бюджетів інших рівнів. Вони заборгували сільській раді близько трьохсот тисяч гривень. До нас лише опосередковано доходить інформація, що права на кар’єр перепродують один одному і що він розділений на кілька підприємств із різними власниками. І в цей же час ми бачимо, що надпотужні вантажівки вивозять сотні тонн гранвідсіву. Отже, хтось таки заробляє гроші, руйнуючи наші дороги і не платячи податків. От люди і обурилися.

На місце події прибули і співробітники Кобеляцького відділу поліції. Ніхто з людей, які перебували на території кар’єру, не зміг їм продемонструвати хоча б якісь документи, що підтверджують законність їх діяльності. Більше того, чоловік, який відкривав і закривав шлагбаум на виїзді, відмовився пропускати поліцейський автомобіль на територію. Між тим, місцеві жваво обговорювали інформацію, що сторож біля шлагбаума не має офіційного статусу працюючого. Виходить, що до шлагбаума прийшов дядько з вулиці і банально «послав» і поліцейських, і законнообраних представників місцевої влади. І це при тому, що земля, на якій стоять усі ті шлагбауми, вагончики, вантажівки і лежить гранвідсів, не є приватною власністю. Що ж, таке може відбуватися лише в сучасній Україні. Звичайно ж, шлагбаум ми об’їхали іншою дорогою. Але ситуація, погодьтеся, анекдотична.

Вище ми вже повідомляли, що люди, які перебували на території кар’єру, відмовилися пред’являти будь-які документи представникам влади. За їх словами, говорити з поліцейськими мав їх адвокат.

Чоловіка, який буцімто був юристом і представляв інтереси структури, що займається вивезенням гранвідсіву із Світлогірського, ми побачили уже в Кобеляках. Він відмовився давати будь-який коментар представникам ЗМІ, пояснивши, що має повноваження спілкуватися виключно з правоохоронцями.

Натомість Володимир Федан, начальник Кобеляцького відділу поліції, із пресою поспілкувався. Він повідомив, що за цим фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 185 Кримінального Кодексу України «Крадіжка». На момент нашої з ним розмови ніяких документів, що підтверджують законність вивезення гранвідсіву, поліцейським не надали.

Остаточні висновки з цієї та інших історій робити ще зарано. Але схоже, що Кобеляцький район стає епіцентром скандалів, так чи інакше пов’язаних із сировиною, що використовується при будівництві автодоріг. На дорогу Дніпро — Решетилівка потрібно ще дуже багато піску, глини, щебеню та інших матеріалів. І на всьому цьому можна добре заробити. Так що, будуть ще нові й нові скандали та кримінальні справи. А там, дасть Бог, і дорога буде.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2018, 15:35 | Кобеляки | Цікаве


1. Beri Mor / 11 липня 2018, 16:49
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Да, підприємство дійсно було потужне.А Світлогірськ який заможний та красивий був,в тому числі і завдяки "тахтайці".Яку країну просрали,уроди.
2. orakul / 12 липня 2018, 07:24
1.Beri Mor
«Яку країну прос.рали,уроди.»
Зате ми тепер гідні стали і усі як одни гейропейці. Це ж добре, нарешті ми піднялися з колін

- Была страна. Сломали, как игрушку.
Так тупо, по-садистски. А зачем?
Жизнь каждого в стране взята на мушку.
И солоно от слез, и горько всем.

Кому-то гроб во двор... Героям слава?
Если герой - не убивай детей!
И голодно, и холодно нам стало.
(Не видели расставленных сетей).

Запутались. Ослепли. Обнищали.
В душе, как и в кармане - медный грош.
Донбасс разбили и счастливей стали?
Давай войну! А мир вам не хорош?!

Не прибраны еще солдат останки
- Министры просят денег на войну!
Мозгов бы закупили вместо танков.
Или свечей - замаливать вину.



Наталья Лопашко"
3. orakul / 12 липня 2018, 07:56
«Злодеи злодействуют, и злодействуют злодеи злодейски...» (Исаии. 24:16) Треба так розуміти, що злодеї і ментів кинули? У-ха-ха! Далі ще гірше буде. Нехай ловлять бабів які кріп чи петрушку на тротуарі продають у них це краще виходить
4. микола козак / 12 липня 2018, 08:53
То не влада , а імпотенти , якщо їх навіть тут не пускають.Таку владу треба терміново міняти , бо вона є спільником з тими , що не пускають.
5. Beri Mor / 12 липня 2018, 12:51
4.микола козак
«.Таку владу треба терміново міняти»

Міняти на кого?"Огласите весь список...пожалуйста":))
6. orakul / 12 липня 2018, 14:59
5.Beri Mor
«Огласите весь список.»

Открываем Тору и прям по списку и пойдем - Рувим, Симеон, Левий, Иуда, Дан, Неффалим, Гад, Асир, Иссахар, Завулон, Иосиф, Манассия, Ефрем, Вениамин...плюс Йуля, Беня, Сеня, Рабинович и примкнувший к ним бедный родственник Мураев. Мало? У-ха-ха!

"...возьмутся за полу Иудея и будут говорить: мы пойдем с тобою, ибо мы слышали, что с вами Бог». (Захария 8:23)
Петра й Павла забув. СУГС, типу зі святом усіх пришелепуватих юдолюбів.
7. Bazilo / 15 липня 2018, 06:45
Не віриться мені щось,що власть імущі в районі не знали,що кар’єр працює.Все вони прекрасно знали,знають і контролюють.Просто,коли нарешті людям урвався терпець дивитися,як знищуюють їм дороги,які ніхто їм не відремонтує,і вони почали бунтувати,то власть імущим нікуди діватись і треба тепер робити видимість "озабоченості"ситуацією,що склалася.Вангую,що як возили,так і возитимуть,тільки башляти власть імущим тепер прийдеть більше,бо шумиха почалася.
8. микола козак / 15 липня 2018, 08:17
Повністю згоден у владі жуліки , і крадуть все підряд , хіба тільки граніт , а дерев скільки вже вирубали , і все продовжується , а влада включає дурака , робить із себе беззахисну і продовжує обкрадати українців.
9. orakul / 15 липня 2018, 10:51
8.микола козак
« а дерев скільки вже вирубали »

Все правильно. То боротьба з тоталітарним минулим. Усі посадки посадили при тирану Сталіну. Геть посадки! СУГС!
10. Bazilo / 15 липня 2018, 14:15
Ну вобще-то при "тоталітарному режимі" чи при «совку» людям виділяли участки лісосмуг,які вони розчищали від сухих дерев,павших,кущів при умові,що дрова таким чином людина забирала додому як оплату за роботу.Потихеньку не спіша,а дрова на зиму були.Це при тому,що на паливному складі і брикет,і семечок,орешок,антрацит.І ціна була доступна.А зараз-то нєту ніфіга.А газ ого-го яка ціна,субсидії уже тоже нєту.А чим гріти піч зимою?А гройсман вугілля ,яке копають на західній Україні,продає як африканське.
11. Beri Mor / 15 липня 2018, 16:27
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
10.Bazilo
«Це при тому,що на паливному складі і брикет,і семечок,орешок,антрацит.І ціна була доступна.А зараз-то нєту ніфіга.А газ ого-го яка ціна,субсидії уже тоже нєту.»

Так то ж при проклятому «совку» було..До речі,куди це «зашхерилися» свідоміти,тіпа,петлюрівця?Чому перестали захищати здобутки майдану?Щось язики в жопу позапихали.
12. orakul / 15 липня 2018, 20:44
11.Beri Mor
«куди це «зашхерилися» свідоміти,тіпа,петлюрівця?Чому перестали захищати здобутки майдану»

Залягли, блін. Нічого не можуть второпати. А тут ще й Трамп сказав, що Путіну подарунок якийсь привезе. Фіг його зна що він привезе, може візьме і привезе знімки спектаклю з Боінгом. Короче, у свідомих зараз діарея і вони по норах сидят. Це й в соцмережах відчувається. Погано тільки що жодна із цих істот не відповість за розвал країни, за десятки тисяч смертей. А їх же попереджали і не раз чим це скінчиться. Не слухали і такі всі вумні були.
13. ИВЕН / 29 липня 2018, 18:25
гранкарэр працюэ в штатному РЕЖИМІ (КОНТРОЛЬ ДЕРЖАТ ПУЗАТІЕ-КОТОРІЕ ПОМОГАГИ ДОРАЗВАЛИТЬ---а вообще комуоно надо-рыться в грязном белье(все артисты-кому это надо-известны....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації